Microdata / Rich Snippets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

07/05/2014 16:06:01
Quote Anchor link
Ik ben bezig een website uit te breiden met Microdata, en ik loop ergens tegen aan waar jullie vast al een oplossing voor weten.

Het betreft hier een producten catalogus.

Mijn html structuur komt er ongeveer zo uit te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<div class="mod-product" itemscope itemtype="http://schema.org/Product">
    <div class="description">
        <a itemprop="url" href="http://www.product-detail.nl"><img alt="Productnaam" border="0" itemprop="image" src="afbeelding.png"></a>
        <h2 itemprop="name">Productnaam</h2>
        <p itemprop="description">Productomschrijving..</p>
    </div>

    <div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer">
        <div class="price" itemprop="price" content="12.50"><meta itemprop="priceCurrency" content="EUR">v.a. &euro; 12,50</div>
        <div class="stock"><link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock">OP VOORRAAD</div>
    </div>
</div>


Vraag 1:
De "link" van het product zit ge-wrapped om de "afbeelding" heen. Ik wil graag beide definieren als Microdata. Geeft dit problemen omdat deze genest zijn?
Zie: http://schema.org/Product


Vraag 2:
Mag/kan ik voor de priceCurrency en availability deze ook nesten, of mag dit niet.


Vraag 3:
Om de velden price en stock hoort volgens de specificatie de itemscope "Offer" te komen.
Deze tag verkl**it echter de positionering van deze elementen waardoor ik, om het werkende te krijgen, extra CSS code moet toevoegen. Dit lijkt mij tegen de fundamenten van microdata aan schoppen, dus daar heeft men vast al een oplossing voor bedacht; weet iemand wat deze oplossing is?

Ik zat eerst te denken aan de <meta> tag, maar deze is self-closing, dus dat lijkt mij niet mogelijk; zie voorbeeld:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<div class="mod-product" itemscope itemtype="http://schema.org/Product">
    <div class="description">
        <a itemprop="url" href="http://www.product-detail.nl"><img alt="Productnaam" border="0" itemprop="image" src="afbeelding.png"></a>
        <h2 itemprop="name">Productnaam</h2>
        <p itemprop="description">Productomschrijving..</p>
    </div>

    <div class="price">v.a. &euro; 12,50</div>
    <div class="stock">OP VOORRAAD</div>

    <meta itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer">
        <meta itemprop="price" content="12.50">
        <meta itemprop="priceCurrency" content="EUR">
        <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock">
    </meta>
</div>


Iemand suggesties?
Gewijzigd op 07/05/2014 16:07:40 door Martijn Wieringa
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:33:30
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

09/05/2014 23:55:46
Quote Anchor link
*bump*
 
Wouter J

Wouter J

10/05/2014 18:26:27
Quote Anchor link
>> 1. De "link" van het product zit ge-wrapped om de "afbeelding" heen. Ik wil graag beide definieren als Microdata. Geeft dit problemen omdat deze genest zijn?

Nee: http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets?q=uploaded:8004f90e1f5f3b2e6d95819d3b934c9b

>> 2. Mag/kan ik voor de priceCurrency en availability deze ook nesten, of mag dit niet.

Ik weet niet precies wat je hier mee bedoelt, maar gelukking kun je dat zelf uittesten met het tooltje dat ik hierboven linkte :)

>> 3. weet iemand wat deze oplossing is?

Meta elementen hebben als het goed is `display:block;` en moeten daardoor helemaal geen problemen opleveren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.