Mijnenveger omliggende velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »
Micha

Micha

14/11/2007 19:00:00
Quote Anchor link
Hoi!

Ik ben aan het proberen om met php een mijnenveger spel na te maken. De velden waar de bommen in liggen laat ik random berekenen en sla ik op in een array.
De vraag die ik nu heb, hoe kan ik het beste de omliggende velden van deze bommen berekenen? Dus hoeveel bommen er tegen een bepaald vakje aanliggen..

Hier een voorbeeld van de array met bommen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Array ( [1] => 156 [2] => 311 [3] => 122 [4] => 199 [5] => 169 [6] => 221 [7] => 228 [8] => 314 [9] => 114 [10] => 152 [11] => 232 [12] => 245 [13] => 276 [14] => 242 [15] => 324 [16] => 28 [17] => 343 [18] => 27 [19] => 89 [20] => 301 [21] => 204 [22] => 47 [23] => 116 [24] => 301 [25] => 345 [26] => 237 [27] => 393 [28] => 266 [29] => 254 [30] => 336 [31] => 306 [32] => 233 [33] => 18 [34] => 281 [35] => 244 [36] => 41 [37] => 325 [38] => 210 [39] => 393 [40] => 125 [41] => 63 [42] => 60 [43] => 341 [44] => 324 [45] => 319 [46] => 368 [47] => 276 [48] => 276 [49] => 380 [50] => 272 [51] => 186 )
?>


Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen..
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:50:45
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 19:05:00
Quote Anchor link
Ik denk dat de snelste klap is voor elke bom alle omliggende vakken bepalen, en vervolgens voor elk vak een var +1 zetten...
 
Mr D

Mr D

14/11/2007 19:14:00
Quote Anchor link
ik denk dat je het beste een twee dimensionale array kan maken. Dan sla je hierin per vakje de status op. Vervolgens kan je de omliggende velden bekijken
dus van bijvoorbeeld bord[4][4] zijn de omliggende velden
[5][4]
[4][5] enz.
 
Micha

Micha

14/11/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al een stuk verder met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

                $field
[$counter] = 0;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
?>


Alleen, als een veld nu aan het einde van rij ligt, dan pakt hij hem soms ook voro de rijen daaronder.

Voorbeeld ( x is een bom )

1 - 2 - 2 - 2 - 2
x - 2 - x - x - 1
2 - 3 - 2 - 2 - 3
x - 1 - 0 - 0 - 0

Zoals je ziet, die 3 op de 3e rij, is voor die links er boven, maar ook voor die op de rij eronder en erboven in de 1e kolom.. Hoe kan ik dit tegengaan?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/11/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Je kan de lengte van een array bepalen (bijvoorbeeld zo: count($field[1]) -> Deze geeft de lengte van de rij. Zit een bom op het veld die gelijk staat aan de lengte van de rij - 1 (een array begint met tellen bij 0) dan bereken je alleen in dezelfde rij en links ervan.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Omdat ik het idee wel leuk vond, maar het niet bepaald iets is wat je zomaar uitlegt heb ik het even zelf gemaakt :)

Dit is het ongeveer geworden:
http://private.xxx.nl/projects/scripts/mijnenveger/
Gewijzigd op 02/03/2012 14:17:10 door B a s
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/11/2007 21:51:00
Quote Anchor link
@ Peter: ziet er leuk uit.

Tip: id's mogen niet met een cijfer beginnen.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 21:52:00
Quote Anchor link
@Jan: aangepast!
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

15/11/2007 09:41:00
Quote Anchor link
netjes hoor ziet er wel al leuk uit
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 09:47:00
Quote Anchor link
Dank je :) Heb er nog wat leuke extra's aan toegevoegd als hint, veld markeren als bom, en een leuk geluidje als je af / klaar bent. Tevens kan je zelf de grootte van het veld nu bepalen :D
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 10:21:00
Quote Anchor link
Peter, het klopt nog niet met het originele spel. Als je op een plek klikt waar "en geen bom, en geen nummers" zijn dan wordt dat hele stuk open :)

Wel leuk gemaakt overigens :)
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 10:29:00
Quote Anchor link
Ja klopt, daar was ik me ook van bewust.. maar aangezien dat geen 3 regels code zijn heb ik dat eerst even achterwegen gelaten. Misschien suggesties om dit zo efficient mogelijk op te lossen?

Ik heb nu alle aanwezige velden in een Array staan.

Stel veld 10 heeft een '2', dan is het: Array[ 10 ] => 2
Is veld 10 een bom, dan is het: Array[ 10 ] => 0
Is veld 10 'leeg', dan is het: Array[ 10 ] -1
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Nou, dan ga je elk aangrenzend veld af, net als je doet met het bepalen van een nummer voor een vakje. Is het vakje leeg, dan omdraaien, is het een nummer die eraan grenst, dan omdraaien. Is het een bom dan niet. Het is een beetje dezelfde techniek die erbij komt kijken.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 12:15:00
Quote Anchor link
En dan moet ik voor elk omliggend vak ook weer alle omliggende vakken bepalen... etc... etc... eens kijken hoe dat gaat lukken :p
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 12:31:00
Quote Anchor link
@Peter

Simpel, dat hoeft alleen bij omliggende vakjes van een aangrenzend leeg vakje. Staat er een nummer, dan hoef je niet alle omliggende vakjes af, staat er een bom, dan hoef je ook niet alle omliggende vakjes af.

Sla alle omliggende lege vakjes op in een array, en ga daarmee verder, of doe het direct door in de controle lus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if($array[rijnr][kolnr] == -1){  
    //controleer omliggende vakjes}
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik al weet hoe ik het ga doen. Als het straks helemaal klaar is Post ik het wel in de Scripts sectie :)

Edit: Het lijkt er op dat het me is gelukt!
Als iedereen even zou willen testen of alles werkt, dan zal ik als dat het geval is alles posten :)

http://private.xxx.nl/projects/scripts/mijnenveger/
Gewijzigd op 02/03/2012 14:17:18 door B a s
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 13:06:00
Quote Anchor link
Klopt niet altijd. (zie voorbeeld)

Afbeelding

Bovendien klikte ik niet op een leeg vakje, maar een nummer daar 1 vakje vandaan. -> Je moet die functie ALLEEN aanroepen wanneer op een leg vakje is geklikt ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/11/2007 13:16:00
Quote Anchor link
Deze klopt ook nog niet helemaal:

http://phphulp.jorendewit.nl/temp/mijnenveger.png

Zie de 1 helemaal rechtsonderin...

ps. Dit komt doordat als je op een leeg vakje klikt er automatisch een 1 in komt te staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 13:21:00
Quote Anchor link
@Blanche: Dat heb ik net ook ontdekt ja :)
Ik ben nu aan het kijken waar die vandaan komt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.