"minder dan" werkt alleen op eerste cijfer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco de Blaauw

remco de Blaauw

02/04/2012 17:16:52
Quote Anchor link
hallo,

ik heb niet echt verstand van php en moet elke stap uitpluizen op internet,
maar het lukt eigenlijk altijd.

tot nu, 2 avonden aan gespendeerd, maar wel het probleem tegengekomen maar niet het antwoord.

dit stukje zit in een loop, waar &bedrag uit een preg_match komt waar nog een keer een substr overheen gaat. (om het euroteken weg te halen)


$laagstenieuw = 1000; (voor de loop)


if ($beoordeling[1] == 'Als nieuw' && $bedrag < $laagstenieuw)
{
$laagstenieuw = $bedrag;
echo "ja<br>";
}
echo "Als nieuw : $laagstenieuw\n";



dit is het resultaal:

Als nieuw
3.70
ja <-------------------------
Als nieuw
3.75
Als nieuw
3.85
Als nieuw
4.00
Als nieuw
4.00
Als nieuw
9.75
Als nieuw
9.99
Als nieuw
10.00
ja <------------------------------
Als nieuw
12.32
Als nieuw
16.00

het zou 3.70 moeten zijn, maar bij de 10.00 komt hij er nogmaals langs wat niet de bedoeling is.

het lijkt mij dat hij alleen de eeste cijfer gebruikt waardoor 1 inderdaad kleiner is als 3.

wat doe ik fout, het soort string ofzo?

ik hoop dat ik niets ben vergeten te vermelden en alvast bedankt voor het lezen.
Gewijzigd op 02/04/2012 17:43:05 door Remco de Blaauw
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 14:22:13
 
Tim van Norde

Tim van Norde

02/04/2012 20:57:02
Quote Anchor link
Mist er nog een stukje code?
Zet je code zoiezo altijd tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
tags zonder de spaties.

Ik snap niet precies wat je nou wilt bereiken.
 
Remco de Blaauw

remco de Blaauw

02/04/2012 21:04:30
Quote Anchor link
oh ok,

ik heb m'n antwoord eindelijk gevonden,

het is een string i.p.v. een getal.

moest de string omzetten met settype($bedrag,"integer");

mijn probleem is opgelost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.