Mis rij na SQL query en HTML opbouw via PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

05/09/2011 17:20:13
Quote Anchor link
Heey,

Ben redelijk nieuw in PHP en helemaal nieuw in data opvragen via SQL querys. Tot nu toe ben ik redelijk ver gekomen zonder enig probleem. Echter als ik via een SQL query gegevens ophaal uit mijn DB en ik deze via een While loop wil laten zien op mijn pagina dan mis ik het eerste record uit mijn query.

Heb nu een erg lelijke work arround ingesteld dat hij VOOR de loop het eerst record in HTML echo'd maar ik wil dat alles binnen de loop komt te staan en ik dus geen lelijke dingen dubbel in mij code heb staan. Wat doe ik verkeerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
mysql_connect("localhost", "", "") or die(mysql_error());
mysql_select_db("") or die(mysql_error());

$result = mysql_query("SELECT Username, Kills, (Kills / Deaths) as kdratio FROM playerdb order by Kills desc")
or die(mysql_error());  

$kdratio = mysql_query("SELECT Username, Kills, (Kills / Deaths) as kdratio FROM playerdb order by kdratio desc LIMIT 0, 10")
or die(mysql_error());  


$row = mysql_fetch_array( $result );
$kdrow = mysql_fetch_array( $kdratio );


$rank = 1;

echo "<table border='1'>";
echo "<tr><td valign='top'>";
echo "<h1>Most kills</h1>";
echo "<table border='1'>";
echo "<tr> <th>Rank</th> <th>Nickname</th> <th>Kills</th> <th>KillDeath Ratio</th> </tr>";

echo "<tr><td>";
echo $rank;
echo "</td><td>";
echo $row['Username'];
echo "</td><td>";
echo $row['Kills'];
echo "</td><td>";
echo $row['kdratio'];
echo "</td></tr>";

while(($row = mysql_fetch_array( $result )) && ($row['Kills'] >= 10)) {
    $rank += 1;
    echo "<tr><td>";
    echo $rank;
    echo "</td><td>";
    echo $row['Username'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['Kills'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['kdratio'];
    echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";

$rank = 1;

echo "</td><td valign='top'>";
echo "<h1>Top 10 KD ratio</h1>";
echo "<table border='1'>";
echo "<tr> <th>Rank</th> <th>Nickname</th> <th>Kills</th> <th>KillDeath Ratio</th> </tr>";

echo "<tr><td>";
echo $rank;
echo "</td><td>";
echo $kdrow['Username'];
echo "</td><td>";
echo $kdrow['Kills'];
echo "</td><td>";
echo $kdrow['kdratio'];
echo "</td></tr>";

while($kdrow = mysql_fetch_array( $kdratio )) {
    $rank += 1;
    echo "<tr><td>";
    echo $rank;
    echo "</td><td>";
    echo $kdrow['Username'];
    echo "</td><td>";
    echo $kdrow['Kills'];
    echo "</td><td>";
    echo $kdrow['kdratio'];
    echo "</td></tr>";
}

echo "</td></tr>";
echo "</table>";

?>
Gewijzigd op 05/09/2011 17:22:18 door Patrick van Kampen
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:57:47
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

05/09/2011 17:49:49
Quote Anchor link
$row['Kills'] bestaat nog niet, en daarom is die false en word de eerste loop overgeslagen.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2011 18:24:11
Quote Anchor link
Je haalt op regel 12 en 13 al de eerste rows op.
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

05/09/2011 19:02:39
Quote Anchor link
- SanThe - op 05/09/2011 18:24:11:
Je haalt op regel 12 en 13 al de eerste rows op.


Thanks dat heeft het probleem opgelost, wist niet dat het statement zo werkte. Bedankt voor het verduidelijken :) Weer wat geleerd!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.