Multi-language ondersteuning

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
HaasOnline XX

HaasOnline XX

27/06/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Beste mede-PHP proggers,

Ik ben bezig mijn internetsite opnieuw op te zetten en ik wil dat de interface meerdere talen gaat ondersteunen. Ik had bedacht dat afhankelijk van de taal instelling een include geladen wordt met taal strings. Het ziet er zo uit ongeveer:

-Taalbestand-
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$GENERAL_YES
= 1000;

function
GetString( $item ) {
   if ($item==1000) { return "Yes"; }
}

?>


-Internetsite zelf-
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

// code bla bla......

function ViewForum() {
   echo GetString( $GENERAL_YES )."<br>\n";
}

?>


Deze code werkt dus niet, mits ik globals gebruik. Eigenlijk wil ik dat niet omdat de code dan zo groot en omslachtig wordt.

Iemand een suggestie hoe dit beter kan, dus zonder een global in de internetsite zelf te defineren? (Andere suggesties zijn ook welkom natuurlijk)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door HaasOnline XX
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:19:52
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

27/06/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Je zou ook gewoon een php bestand aan kunnen maken in de trend van:

language_nl.php
language_en.php

en in die bestanden zet je dan:

$general_yes = 'ja';

en

$general_yes = 'yes';

etc...

En als de gebruiker een taal kiest je en je deze laat onthouden door bijvoorbeeld met een cookie te zetten en deze in de pagina op te vragen wat zijn keuze is laat je een switch lopen op de betreffende cookie

switch($_COOKFIE['taal'])
{
case 'nl':
include "language_nl.php";
break;

case 'en':
include "language_en.php";
break;
}
 
PHP Newbie

PHP Newbie

27/06/2007 23:14:00
Quote Anchor link
Het talen bestand voor een site van me (deze werkt met 2 talen, nederland en engels):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    if(isset($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'en')
    {

        $taal = 1;
    }

    elseif(isset($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'nl')
    {

        $taal = 0;
    }

    elseif(isset($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']) && ereg('nl', $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']) == true)
    {

        $taal = 0;
    }

    else
    {
        $taal = 1;
    }

    
    $t['pagina']         = array('Pagina',         'Page');
    $t['voorkant']        = array('Voorkant',        'Front');
    $t['achterkant']    = array('Achterkant',     'Back');
    $t['boekje']        = array('boekje',        'booklet');
    $t['persing']        = array('persing',        'pressing');
    //de bedoeling lijkt me duidelijk
    
    foreach($t as $key => $value)
    {

        $t[$key] = $value[$taal];
    }

    
    $taal = ($taal == 0) ? 'nl' : 'en';
    
    //nu kun je ook doen ($taal == nl) ? 'Een text in het nederlands' : 'A text in English';
?>
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

27/06/2007 23:18:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie. Ik gebruik alleen integers vanwege het beperkte geheugen op de server, plus het is iets sneller. Ik gebruik de gebruiker zijn gegevens (statitieken) op de instelling mee op te slaan om problemen met lokale cookies te voorkomen. (ze kunnen geblocked zijn vandaar, plus de instelling vergaat niet)

Ik vroeg alleen hoe ik de variabele zoals $general_yes kan gebruiken in functies zonder in de functie aan te geven dat ik een global gebruik. ik wil dus dat de variabele zoals $general_yes standaard global staan ivm dat ik dit moet opgeven.

Nog een voorbeeld in de main: (dit werkt niet en dit moet gaan werken)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

// code bla bla......

function ViewForum() {
   echo GetString( $GENERAL_YES )."<br>\n";
}

?>


Nog een voorbeeld in de main: (dit werkt wel, maar wil ik niet)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

// code bla bla......

function ViewForum() {
   global $GENERAL_YES;
   echo GetString( $GENERAL_YES )."<br>\n";
}

?>
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

27/06/2007 23:31:00
Quote Anchor link
Als je het niet via cookie's wilt doen kun je indien de gebruiker een account heeft natuurlijk ook deze instelling in de database op slaan of gebruik maken van de http data die ook aangeeft welke taal keuze de browser heeft.

Maar goed, ik merk het al... je wilt alleen integers gebruiken vanwege het beperkte geheugen op de server? Dit komt nogal komisch over als ik zo vrij
mag zijn (doe dat toch al) maar draait je server op een 386 processor met 32mb geheugen of iets in die trend?
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

28/06/2007 08:59:00
Quote Anchor link
@Danny:
Ik heb je verbeter suggestie verworpen, aangezien ik hetzelfde reeds eerder aandroeg (cookie). Mij vraag rest dus hoe ik globals kan vermijden?

Ps Integers zijn kleiner (in benodigde bits) en bij veel traffic wordt het geheugen van de server dus minder belast, hetgeen wat de snelheid ten goede komt. Maar dat weet je vast wel van assembler of C.

Edit:

Negatieve opmerking verwijderd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door HaasOnline XX
 
Frank -

Frank -

28/06/2007 11:10:00
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik de hele zooi in een database zetten en vervolgens met Smarty (template-engine) aan de slag gaan. Smarty heeft ingebouwde ondersteuning voor meertalige websites, dat werkt uitstekend. Alle vaste onderdelen zet je in een taalbestand, de dynamische teksten sla je op in de database.

Op deze manier krijg je een goed te onderhouden website waar nooit een stuk tekst ontbreekt omdat je toevallig wat vergeten bent te vertalen. Smarty valt dan gewoon terug op de default-waarde (uit de default taal).

Ps. Lijkt mij niet zo handig om hier personen aan te vallen op hun reacties, niet zo netjes. Niet meer doen doen dus.
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

28/06/2007 11:31:00
Quote Anchor link
@pqFank:
Bedankt voor je reactie. Ik maak gebruik van een Excel werkblad met VBA om de PHP language bestanden te generen. Op zich is Smarty wel een goed alternatief, maar ik probeer de database aanvragen binnen de perken te houden om zo de verwerkings snelheid hoog te houden, maar wellicht staat hier wel wat in wat ik kan gebruiken, zal hem vanavond eens goed bestuderen.
 
Frank -

Frank -

28/06/2007 11:36:00
Quote Anchor link
De database-aanvragen kun je beperken door gebruik te maken van stored procedures. Daar heb je bv. PostgreSQL of MySQL 5.x voor nodig.

Verder kan een database echt wel enige duizenden calls per minuut verwerken, geen probleem. Een site als Tweakers gebruikt (of gebruikte) mysql 3 en 4 en verwerkte miljoenen gebruikers per dag. Geen enkel probleem, een database is gemaakt voor grote hoeveelheden werk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.