Muziekraden (Spel) Graag testen en mening

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

16/08/2008 01:43:00
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,

Een tijdje terug kreeg ik het idee om een spel te maken waarbij je muziekfragmenten moest raden.
Dit idee heb ik verder uitgewerkt en is uitgegroeid tot "Radio Stereo Muziekraden"

Graag zou ik jullie mening over mijn spel/script hebben

ACCOUNT IS OPGEHEVEN!

en druk op Muziekraden om het uit te proberen :)

Alvast bedankt!
Quote:
Verplaatst.

SanThe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan Vermunt
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:23:08
 
Scrptr

Scrptr

16/08/2008 10:33:00
Quote Anchor link
Het script is niet waterdicht: rechtermuisknop->bron weergeven in het gebied rond het dropdown fomulier. Vervolgens zie je op regel 14 ?id=. wat hier achter staat is het id van het lietje. Nu doe je Ctrl+F je typt dat id in en je krijg de bijbehorende naam en als je die kiest in het fromulier en op "Is dit het nummer?" klikt krijg je de melding: "Goed geraden!
Het nummer wat je hoorde was:
".

Ik zeg dit omdat je op het moment dat je prijzen aan het raden gaat toekennen dat je dit dan wel beter moet beveiligen. Sessies misschien?

Maar ik vindt het wel een leuk bedacht idee. De layout is niet echt meer iets voor deze tijd, maar op de een of andere manier stoor ik mij daar niet echt aan.
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

16/08/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Hoi Scrptr,

Dankjewel voor je bericht!

Ik dacht dat ik het script redelijk goed beveiligd had,
maar dit foutje had ik over het hoofd gezien ;)

Ik wil inderdaad prijzen gaan toekennen aan dit spel, dus ik ga proberen
om het script WEL waterdicht te maken door sessies inderdaad of anders een id wat NIET met het liedje overeenkomt.

Ik ben blij te horen dat je het een leuk idee vind :)

En de layout is inderdaad wat saai/simpel
(krijg ik vaker te horen)
Maar ik vind hem eigenlijk wel mooi zoals het nu is ;)

Nogmaals bedankt voor het testen!
En je hoort het wel als er iets verandert is :D

Stefan
 
- -

- -

16/08/2008 13:06:00
Quote Anchor link
Omg.

1) De site werkt niet in Firefox
2) Wtf met al die iframes?
3) Autoplay ok, maar alsjeblieft, geen nick & simon..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/08/2008 13:18:00
Quote Anchor link
Autoplay kan op zo'n site wel, maar ik ben totaal geen fan van autoplay, ik kies liever zelf of ik de muziek af laat spelen.

Frames zijn best wel verouderd, dat is niet de handigste oplossing.

Een heleboel gaat al niet goed in Firefox, andere browsers heb ik het niet in getest (behalve IE, omdat het daar dus blijkbaar wel in werkt even met een vraag gedaan)
Inderdaad is het niet handig om op deze manier aan te geven. Je kan inderdaad beter met een sessie werken (of met een database, waarin je vastlegt welke user welk nummer heeft gehad)

Het menu/ header, de combinatie zoals die nu is met de onmouseover is ook niet erg handig, het is dat je vaak met de muis over de header gaat bij een bezoek, maar anders zie je geen menu.
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

16/08/2008 19:39:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 16.08.2008 13:06:
Omg.

1) De site werkt niet in Firefox
2) Wtf met al die iframes?
3) Autoplay ok, maar alsjeblieft, geen nick & simon..


Robert_Deiman schreef op 16.08.2008 13:18:
Autoplay kan op zo'n site wel, maar ik ben totaal geen fan van autoplay, ik kies liever zelf of ik de muziek af laat spelen.

Frames zijn best wel verouderd, dat is niet de handigste oplossing.

Een heleboel gaat al niet goed in Firefox, andere browsers heb ik het niet in getest (behalve IE, omdat het daar dus blijkbaar wel in werkt even met een vraag gedaan)
Inderdaad is het niet handig om op deze manier aan te geven. Je kan inderdaad beter met een sessie werken (of met een database, waarin je vastlegt welke user welk nummer heeft gehad)

Het menu/ header, de combinatie zoals die nu is met de onmouseover is ook niet erg handig, het is dat je vaak met de muis over de header gaat bij een bezoek, maar anders zie je geen menu.


Hey iCris.nl & Tobert_Deiman,

Bedankt voor jullie reactie!

Tot vandaag wist ik ook niet dat de site niet goed werkt in Firefox..
Omdat ik zelf enkel Internet Explorer gebruik was me dit ook nog nooit opgevallen..
Maar ik ben nu druk bezig om de problemen op te lossen
(Dat de window media player en het menu niet goed werken)

De reden dat ik zoveel Iframes gebruik is omdat ik veel paginas heb waarvan
ik niet wil dat deze TE veel moeten herladen (zoals het menu ect)
En omdat ik simpelweg geen betere manier weet dan IFrames..

Dus als jullie een betere manier weten hoor ik die graag ;)

En autoplay heb ik bewust gekozen.. Het is namenlijk niet voor niks een Muzieksite he ;)
En tja dat je dan Nick en Simon krijgt is puur toeval ;)

Ook voor het menu wist ik eigenlijk geen betere manier
(omdat ik het logo en het menu alletwee in beeld wil hebben)

Dus nogmaals, als jullie suggesties hebben hoor ik het graag ;)

Alvast bedankt!

Groetjes Stefan
 
--

--

16/08/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Quote:
De reden dat ik zoveel Iframes gebruik is omdat ik veel paginas heb waarvan
ik niet wil dat deze TE veel moeten herladen (zoals het menu ect)
Als je zoveel mogelijk met css doet scheelt het al veel, want dat wordt gecached.
Quote:
Ook voor het menu wist ik eigenlijk geen betere manier
(omdat ik het logo en het menu alletwee in beeld wil hebben)
Logo links, menu rechts?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/08/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Het logingedeelte werkt ook niet in Firefox, dus ook dat moet aangepast worden. Het is eigenlijk wel van belang om het menu altijd in beeld te hebben, een logo is prima, maar een logo hoeft ook niet persé zo groot en prominent in beeld toch?
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

17/08/2008 02:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Als je zoveel mogelijk met css doet scheelt het al veel, want dat wordt gecached.


Dat snap ik niet helemaal..
Met css kan ik toch geen pagina's laden?
Of vat ik je verkeerd op?

Quote:
Logo links, menu rechts?


Ik heb het geprobeerd, maar dat werkte niet echt..
Maar ik heb het menu wat aangepast en nu werkt het wel goed in Firefox

Robert_Deiman schreef op 16.08.2008 20:17:
Het logingedeelte werkt ook niet in Firefox, dus ook dat moet aangepast worden.
Het is eigenlijk wel van belang om het menu altijd in beeld te hebben,
een logo is prima, maar een logo hoeft ook niet persé zo groot en prominent in beeld toch?


Ook het logingedeelte werkt hier gewoon in Firefox hoor..
Wat werkt er bij jou dan niet?

En alle muziekspelers werken nu ook in Firefox :)

Groetjes Stefan
 
Scrptr

Scrptr

17/08/2008 10:20:00
Quote Anchor link
stefan schreef op 17.08.2008 02:16:
Dat snap ik niet helemaal..
Met css kan ik toch geen pagina's laden?
Of vat ik je verkeerd op?


Nee met css kan je pagina's opmaken. Je zou je iframes kunnen vervangen door div's. Als je het niet begrijpt moet je er maar even op googelen
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

17/08/2008 10:55:00
Quote Anchor link
Scrptr schreef op 17.08.2008 10:20:
stefan schreef op 17.08.2008 02:16:
Dat snap ik niet helemaal..
Met css kan ik toch geen pagina's laden?
Of vat ik je verkeerd op?


Nee met css kan je pagina's opmaken. Je zou je iframes kunnen vervangen door div's. Als je het niet begrijpt moet je er maar even op googelen


Ik heb even naar div's gezocht met google
(hoewel ik ze al kende)

Maar ik kan een div toch niet gebruiken in plaats van een frame of iframe?
want aan een div kun je geen src toewijzen..
En dat is nu juist wat ik met een frame of iframe wel kan.
Anders moet ik op iedere pagina het menu ect in een div plaatsen?
Of snap ik het nog steeds niet? :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan Vermunt
 
Scrptr

Scrptr

17/08/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Je zou het als volgt kunnen doen:
Je maakt 1 pagina. Met php include je het menu en de content.
Omdat je de content variabel wil maken maak je gebruik van get variabelen.
in het menu maak je links als index.php?page=mail en index.php?page=forum.
php laat je controleren welke waarde $_GET['page'] heeft en die include je. Dit moet je natuurlijk wel beveiligen.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

17/08/2008 12:19:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar ik kan een div toch niet gebruiken in plaats van een frame of iframe?
want aan een div kun je geen src toewijzen..
En dat is nu juist wat ik met een frame of iframe wel kan.
Anders moet ik op iedere pagina het menu ect in een div plaatsen?
Of snap ik het nog steeds niet? :P


google ook maar op "ajax script"
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

17/08/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Scrptr schreef op 17.08.2008 11:18:
Je zou het als volgt kunnen doen:
Je maakt 1 pagina. Met php include je het menu en de content.
Omdat je de content variabel wil maken maak je gebruik van get variabelen.
in het menu maak je links als index.php?page=mail en index.php?page=forum.
php laat je controleren welke waarde $_GET['page'] heeft en die include je. Dit moet je natuurlijk wel beveiligen.


Ook dit is geen optie..
Want dan nog moet elke pagina opnieuw het menu ect laden.
En dat is nu juist NIET de bedoeling.
Want het lijkt me niet zo'n goed plan dat de muziek telkens opnieuw start wanneer je naar een andere pagina gaat :S

Peter schreef op 17.08.2008 12:19:
Quote:
Maar ik kan een div toch niet gebruiken in plaats van een frame of iframe?
want aan een div kun je geen src toewijzen..
En dat is nu juist wat ik met een frame of iframe wel kan.
Anders moet ik op iedere pagina het menu ect in een div plaatsen?
Of snap ik het nog steeds niet? :P


google ook maar op "ajax script"


Als je wat beter naar de bron van de pagina had gekeken, kun je zien dat ik alle dynamische pagina's al met ajax herlaad.

BLIJF ON TOPIC BESTE MENSEN

Ik vraag jullie NIET om een site review maar enkel om 1 script te testen!
 
Scrptr

Scrptr

17/08/2008 13:13:00
Quote Anchor link
Oke dan niet. Mijn post was on topic, want ik reageerde enkel op jouw post.
De enige mogelijkheid om een website te maken van deze tijd, dus geen iframes, en er voor te zorgen dat de muziek niet steeds opnieuw begint is door een pop-up te maken waar je de muziek dan inzet.
Heb je trouwens al gedacht aan de muziekrechten? Wat je nu doet is illegaal: je laat de gebruiker muziek luisteren waar jij geen rechten op hebt en je bied sommige nummers zelfs ter download aan.
Tot slot: niet eigenwijs doen, je vraagt zelf om uitleg over de alternatieven. Schreeuwerig roepen dat we on topic moeten blijven vindt ik onterecht
 
Stefan Vermunt

Stefan Vermunt

17/08/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Scrptr schreef op 17.08.2008 13:13:
Oke dan niet. Mijn post was on topic, want ik reageerde enkel op jouw post.
De enige mogelijkheid om een website te maken van deze tijd, dus geen iframes, en er voor te zorgen dat de muziek niet steeds opnieuw begint is door een pop-up te maken waar je de muziek dan inzet.
Heb je trouwens al gedacht aan de muziekrechten? Wat je nu doet is illegaal: je laat de gebruiker muziek luisteren waar jij geen rechten op hebt en je bied sommige nummers zelfs ter download aan.
Tot slot: niet eigenwijs doen, je vraagt zelf om uitleg over de alternatieven. Schreeuwerig roepen dat we on topic moeten blijven vindt ik onterecht


Hey,

Het BLIJF ON TOPIC was ook niet voor jou bedoelt ;)
Jij zegt tenminste niet alleen wat ik aan de site kan verbeteren
maar ook wat de alternatieven zijn :)

Een popup vind ik (ook al) geen optie.
Een popup is namenlijk nog veel irritanter dan een Iframe.
Dus voorlopig laat ik het gewoon zoals het is

En met de muziekrechten ben ik druk bezig.
De nummers die ik ter download aanbied zijn van mijzelf,
dus deze mag ik ook ter download aanbieden :)

Stefan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.