mysql brainteaser (voor mij altans)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Auke

Auke

06/03/2006 17:25:00
Quote Anchor link
twee tabellen:

1.) tabel met deelnemers.
2.) tabel met evenementen.

de deelnemers kunnen een evenement reserveren.
In de deelnemers tabel staat dan ook welke evenement ze reserveren en met hoeveel mensen.

in de evenementen tabel staat de maximale aantal delnemers bijvoorbeeld tien.
(Het is zelfs zo dat er twee reserveringen mogelijk zijn met hun eigen maximale aantal deelnemers maxA en maxB
die hebben elk hun eigen prijs categorie.)

Nu wil ik op de reserverings pagina alleen de datums laten zien die nog niet volgeboekt zijn.
zo niet dan wil ik dus de datum laten zien met hoeveel plekken er nog open zijn.
zo kunnen mensen dus niet en datum kiezen die al volgeboekt zijn en niet voor vier mensen reserveren terwijl er nog maar twee plekken over zijn.

Ik kan dit op mijn manier doen maar dat is wellicht nog al omslachtig. gezien mijn geringe kennis van het mysql taaltje.
zou je hier kunnen werken met inner/outer joins?
en hoe gaat dat dan?

de twee tabbelen hebben een relatie op de volgende velden:
deelnemers: id -> evenement_id

thanks...

Auke.
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 12:08:02
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

06/03/2006 17:28:00
Quote Anchor link
kun je de structuur van je tabellen eens posten?

EDIT:

ik heb het idee dat het gewoon een redelijk simpele query wordt zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$query
= "SELECT * FROM evenementen";
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$max_aantal = $row['max_aantal'];
//etc.

$query = "SELECT * FROM deelnemers WHERE evenement_id = ".$evenement_id;
$result2 = mysql_query($query);
$row2 = mysql_fetch_array($result2);
$aantal_deelnemers = mysql_num_rows($result2);

if ($aantal_deelnemers != $max_aantal)
{

//echo de evenementen
}
}

?>


EDIT: je had het al gepost, je moet zelf nog even de variabelen e.d. aanpassen. maar in principe zou dit wel moeten werken denk ik.
Gewijzigd op 06/03/2006 17:34:00 door Stefan van Iwaarden
 
Auke

Auke

06/03/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Oke...

Dumpje::

CREATE TABLE `evenementen` (
`id` tinyint(12) NOT NULL auto_increment,
`datum` date NOT NULL default '0000-00-00',
`maxA` tinyint(5) NOT NULL default '0',
`maxB` tinyint(5) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=5 ;


CREATE TABLE `deelnemers` (
`id` int(12) NOT NULL auto_increment,
`voornaam` varchar(75) NOT NULL default '',
`achternaam` varchar(110) NOT NULL default '',
`adres` varchar(150) NOT NULL default '',
`woonplaats` varchar(75) NOT NULL default '',
`postcode` varchar(8) NOT NULL default '',
`telefoon` varchar(10) NOT NULL default '',
`email` varchar(110) NOT NULL default '',
`deelnemers` tinyint(4) NOT NULL default '0',
`evenement_id` int(12) NOT NULL default '0',
`datum` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`confirm` enum('y','n') NOT NULL default 'y',
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `evenement_id` (`evenement_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

06/03/2006 17:31:00
Quote Anchor link
Leuk idee en lees graag mee hoe je dit gaat uitwerken :)
Zelf ben ik ook begonnen met organiseren van een en ander en dit zou ook handig bij mij van pas komen :)
 
Auke

Auke

06/03/2006 17:59:00
Quote Anchor link
Oke, ja zo ver zou ik ook komen.
echter... wat ik me afvroeg of ik dit ook in één query zou kunnen doen.

dus de twee tabbelen verbinden.
ik kan me de volgende zin voorstellen.

ik groepeer alle deelnemers per datum (evenement_id) en tel daarvan de totale aantal deelnemers bij elkaar op.
(deelnemers) ik vergelijk dan de totale aantal reserveringen met de optelling van veld maxA en maxB.
is het maximale aantal inschrijvers nog niet berijkt dan geef ik de fdatum weer.

ik echo in dat geval dus ; niet volgeboekte datum - nog te reserveren plaatsen.

kan dit in één enkele query?
als dit kan zou ik die graag willen leren kennen.
zodat ik weer wat geleerd heb en efficientere code kan maken.
 
Auke

Auke

06/03/2006 18:01:00
Quote Anchor link
Het kan dus zijn dat ik teveel zoek en vraag maar ik wil in elkgeval weten of dat mogelijk is en in dat geval hoe...

anders leer ik niks bij en blijf dezelfde codes gebruiken zonder te kijken naar alternatieven

Thanks!
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

06/03/2006 22:47:00
Quote Anchor link
ik weet in ieder geval geen code om dat korter te krijgen omdat je immers bij ieder evenement moet controleren hoeveel deelnemers er zijn (de query in de while).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.