mySQL checken dmv 3 gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk Tenk

Henk Tenk

17/12/2010 20:28:26
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een mysql database en ik wil nu via een query kijken of een record er in staat.
Bijvoorbeeld ik heb een Database met ID, Adverteerder en Datum
Dan wil ik kijken dat als de ID en de Adverteerder en de Datum er precies zo in staan dat er dan een record word terug gestuurd

Ik dacht in de richting van: SELECT * FROM kliks WHERE ID='$id' AND Adverteerder='$adverteerder' AND date='$datum'

Maar hoe doe je dit in valid mySQL?

mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:09:43
 
Jasper DS

Jasper DS

17/12/2010 20:32:05
Quote Anchor link
zo moet het (denk aan sql-injectie)
 
Henk Tenk

Henk Tenk

17/12/2010 20:33:39
Quote Anchor link
Hoe moet het?
Klopt het dat je gewoon AND kan gebruiken?
Ja ik denk aan sql-injection dit was uit de losse pols :)
 
Jasper DS

Jasper DS

17/12/2010 20:34:51
Quote Anchor link
ok dan is het in orde
 
Wouter J

Wouter J

17/12/2010 20:35:24
Quote Anchor link
Precies zoals jij het zegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
//verbiding gedoe

$id = 1;
$ad = 'Wouter';
$datum = '1 jan 2010';

$query = "SELECT ID,
                 Adverteerder,
                 Datum
          FROM tabel
          WHERE ID = '"
.$id."' AND
                Adverteerder = '"
.$ad."' AND
                Datum = '"
.$datum."'";
$result = mysql_query($query, $mysqlconnection);

if(!$result) {
 //Als het niet is gelukt
}
else {
 //als het wel is gelukt.
}
?>


Als je dit van een $_POST of $_GET haalt is het verstandig om er een mysql_real_escape_string() omheen te gooien, dit i.v.m. SQL injection.
 
Aad B

Aad B

17/12/2010 20:35:46
Quote Anchor link
haal wel de variabelen buiten de quotes anders worden de waarden niet geinterpreteerd.
Edit:
Zoals Wouter dus doet.
Gewijzigd op 17/12/2010 20:37:50 door Aad B
 
Henk Tenk

Henk Tenk

17/12/2010 21:05:46
Quote Anchor link
Heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.