MySQL elk halfuur een bestand legen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vinny

Vinny

22/11/2007 15:57:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een script om een bestand leeg te maken.
Het php script dat ik als basis gebruik om een bestand leeg te maken is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$fp
= fopen($filename, "w");
$string = ("");
fwrite($fp, $string);
?>


Maar ik krijg het niet voor elkaar om dit elk halfuur of 15 min door middel van MySQL uit te voeren.
En ik heb totaal 0 verstand van MySQL
Ik zou het op prijs stellen als jullie mij zouden willen helpen.

Mvg.
Henkiskaal :P
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:42:32
 
- wes  -

- wes -

22/11/2007 15:58:00
Quote Anchor link
dat is appels met peren vergelijken wat je doet

het een staat compleet los van het ander
 
Vinny

Vinny

22/11/2007 15:59:00
Quote Anchor link
wes schreef op 22.11.2007 15:58:
dat is appels met peren vergelijken wat je doet

het een staat compleet los van het ander


Hoe zou het dan moeten kunnen?
Een bestand leegmaken via MySQL elk halfuur of 15 min?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/11/2007 16:02:00
Quote Anchor link
Wat heeft MySQL met het legen van een bestand te maken? Juist helemaal niets. Ik snap dan ook niet waar je nu naartoe wilt...
 
Vinny

Vinny

22/11/2007 16:07:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 22.11.2007 16:02:
Wat heeft MySQL met het legen van een bestand te maken? Juist helemaal niets. Ik snap dan ook niet waar je nu naartoe wilt...


Ik heb een bestand dat mensen aan kunnen passen en in typen wat ze willen
Maar ik wil juist dat het bestand (alle onzin die ze typen) dat het elk halfuur of kwartier weg word gehaalt en ik dacht iets in combinatie van MySQl
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2007 16:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$fp
= fopen($filename, "w");
$string = ("");
fwrite($fp, $string);
?>

Gewoon elk half uur dit bestand runnen door middel van een cronjob.
 
Vinny

Vinny

22/11/2007 16:11:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.11.2007 16:09:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$fp
= fopen($filename, "w");
$string = ("");
fwrite($fp, $string);
?>

Gewoon elk half uur dit bestand runnen door middel van een cronjob.


Cronjob (http://www.cronjob.nl/cronjob-directadmin.html)???

Gewoon downloade en op mijn server zette gegevens invoeren en het werkt?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/11/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Hoezo MySQL? MySQL is een database, dat heeft helemaal niets met dat bestand te maken waar je het over hebt.

Als jij wilt dat een bestand elk half uur geleegd wordt zou je daar een cronjob voor kunnen gebruiken. Het wordt dan dus ook 's nachts elk half uur geleegd, dus of dat nuttig is... Ik denk eerder dat dit overkill is.

Als alternatief zou je het tijdstip waarop het bestand is aangemaakt ergens op kunnen slaan (het gebruik van een database hiervoor lijkt me zeer overbodig) en als een gebruiker je pagina bezoekt een vergelijking uitvoeren en kijken of het al een half uur geleden is. Zo ja, dan leeg je het bestand. De tijd zou je bijvoorbeeld heel eenvoudig kunnen doen door de huidige timestamp in een txt bestandje weg te schrijven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Vinny

Vinny

22/11/2007 16:23:00
Quote Anchor link
EDIT!!!:

************ Crontab is uitgeschakeld (geen premisies) in mijn plesk controle paneel!

Iemand een andere suggestie dan crontab?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vinny
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/11/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Zie het laatste alternatief dat ik mijn reactie geef...
 
Vinny

Vinny

22/11/2007 16:39:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 22.11.2007 16:28:
Zie het laatste alternatief dat ik mijn reactie geef...


Niet goed gelezen daarnet,

Zal het proberen!

Nog meer alternativen zijn nogsteeds welkom!
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

22/11/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Vinny schreef op 22.11.2007 16:23:
EDIT!!!:

************ Crontab is uitgeschakeld (geen premisies) in mijn plesk controle paneel!

Iemand een andere suggestie dan crontab?


Google eens op Autojobs, volgens mij kun je als je slim nadenkt dit ook zonder dat te googlen, eht is namelijk heel simpel, je slaat de laatste tijd op, en in ieder script kijk je over er al een half uur tussen nu en laatst uitgevoerde tijd zit, zoja: script uitvoeren.
 
Vinny

Vinny

22/11/2007 17:31:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 22.11.2007 17:09:
Google eens op Autojobs, volgens mij kun je als je slim nadenkt dit ook zonder dat te googlen, eht is namelijk heel simpel, je slaat de laatste tijd op, en in ieder script kijk je over er al een half uur tussen nu en laatst uitgevoerde tijd zit, zoja: script uitvoeren.


Is bijna het zelfde wat Blanche zegt:

Blanche schreef op 22.11.2007 16:11:
Als alternatief zou je het tijdstip waarop het bestand is aangemaakt ergens op kunnen slaan (het gebruik van een database hiervoor lijkt me zeer overbodig) en als een gebruiker je pagina bezoekt een vergelijking uitvoeren en kijken of het al een half uur geleden is. Zo ja, dan leeg je het bestand. De tijd zou je bijvoorbeeld heel eenvoudig kunnen doen door de huidige timestamp in een txt bestandje weg te schrijven.


Het topic gaat niet meer over MySQL, dus je kunt hem verder lezen hier:
http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=40812&page=

Kan dus een lockje op ofzo

Trouwens al bedankt voor de gene die me zover hebben geholpen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vinny
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.