MySql: Optellen en weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek Ha

Niek Ha

30/12/2006 17:24:00
Quote Anchor link
Hey php'ers..
daar ben ik weer met ene vraagje... ik heb gezocht maar kan het niet egt vinden wat ik wil hebben ..

ik heb een tabel die er zo ongeveer uitziet:


|| id || niek || steffen || jan || piet ||

----------------------------------------------
|| 0 || 3 || 4 || 1 || 0 ||
|| 1 || 1 || 0 || 1 || 3 ||
-----------------------------------------------


Nu wil ik dat hij in optellen.php de 3 namen laat zien die intotaal de meeste punten heeft: dus dit komt eruit:
Niek 4
Steffen 4
Piet 3

Uiteraard komt er elke keer een rij bij die weer cijfers geeft, deze moeten dan ook opgetelt en in volgorde worden gezet..

kan iemand mij helpen..?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:06:40
 
Paul K

Paul K

30/12/2006 17:25:00
Quote Anchor link
Wat is je query?
 
Niek Ha

Niek Ha

30/12/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Die heb ik juist nog niet.. ik weet niet prcies hoe ik het moet doen.. iets met count maar dan hep ik de naam nog niet van de speler
 
Robert Deiman

Robert Deiman

30/12/2006 17:35:00
Quote Anchor link
Maar als ik het nu goed begrijp heb je een hele rij namen staan als kolomnamen? Fout datamodel:

TABLE spelers
id
naam

TABLE punten
id
speler_id
punten


En dan kan je een query "SELECT SUM(punten) as totaal FROM tabel ORDER BY totaal LIMIT 0,3" (zoiets denk ik) uitvoeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.