mysql_query limit variabel ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel Sikkema

Marcel Sikkema

20/10/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("update loterij set lot_owner= '$_POST[lot_owner]' WHERE lot_owner=0 ORDER BY RAND() limit 5 ");
?>


Hoe kan ik de limit variabel maken door een invoer die wordt gegeven van een form of moet ik dan een ander optie gebruiken ?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 14:31:22
 
Tikkes C

Tikkes C

20/10/2008 21:37:00
Quote Anchor link
LIMIT ".$variabele."

je $variabele komt dan voort uit een POST/GET/REQUEST
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/10/2008 21:43:00
Quote Anchor link
En altijd controleren. Stel dat je het via de url doet, dus via GET, dan kan de bezoeker alles invoeren wat hij/zij wil. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (isset ($_GET['limit']) && ctype_digit ($_GET['limit'])) {
        // query samenstellen
    }
?>
 
Marcel Sikkema

Marcel Sikkema

20/10/2008 21:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $limit
= $_REQUEST['limit'];
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 mysql_query("update loterij set lot_owner= '$_POST[lot_owner]' WHERE lot_owner=0 ORDER BY RAND() limit ".$limit." ");
?>


:D dit werkt zo dankje
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/10/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Ja dat het werkt, geloof ik wel. Maar het is uiterst onveilig. Zie mijn vorige post.
 
Tikkes C

Tikkes C

20/10/2008 22:02:00
Quote Anchor link
EN LET OP: REQUEST is niet de beste methode! POST of GET is beter!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.