Nieuws Systeem explode \n

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordy Php

Jordy Php

17/03/2020 20:26:59
Quote Anchor link
Dag allen,

Ik ben op dit moment bezig met een projectje waarbij ik een nieuws systeem aan het bouwen ben inside een cms systeem.
NU.. Mijn cms connect via de databse, plaats ik een nieuws bericht dan komt dit op de website.
Eerst deed ik volgens mij iets fout want deze code gebruikte ik voor de site zelf (en niet in het admin paneel):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
            <blockquote>
                <? foreach (explode("\n", $item->content) as $i): ?>
                    <p><?= $i ?></p>  
                <? endforeach; ?>
            </blockquote>

Deze code resulteerde niet in een fout maar eerder in plain tekst. Want als ik een artikel maakte kreeg ik in plaats van mijn zelf geschreven tekst mijn php code zoals u ieronder ziet:

content) as $i): ?>

Als ik de code aanpas dan krijg ik wel mijn zelfgeschreven tekst maar wel alsof deze allemaal aan elkaar verbonden zijn.. Het werkt pas als ik de code aanpas naar dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
            <blockquote>
                <?= $item->content ?>
                    <p><?= $i ?></p>
            </blockquote>

ik moet dus eigenlijk de foreach (explode("\n", wegdoen en een = aan de <? toevoegen voor ik mijn tekst te zien krijg.
Is het nu eigenlijk mogelijk om toch de foreach (explode("\n", toe te voegen en toch mijn tekst mooi en duidelijk te zien?

Best ingewikkeld maar toch bedankt voor jullie tijd!

Met vriendelijk greetz,
Jordy
Gewijzigd op 17/03/2020 20:53:20 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 03:17:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2020 20:55:48
Quote Anchor link
Om welk CMS gaat het? En is het wel de bedoeling dat je PHP gebruikt?
Vaak werkt het met speciale placeholder-variabelen.

Ik kan mij niet echt indenken dat het systeem standaard werkt met een explode() om data te scheiden.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/03/2020 22:07:12
Quote Anchor link
Volgens mij moet je gewoon met de "lange" openingstags van PHP gaan werken. Nu wordt je PHP niet herkend, en gewoon in je HTML geplaatst. Maar het stuk van < ? tot -> wordt dan als een HTML tag gezien, en niet weergegeven (maar "onder water" staat het er wel). Kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
            <blockquote>
                <?php foreach (explode("\n", $item->content) as $i): ?>
                    <p><?= $i ?></p>  
                <?php endforeach; ?>
            </blockquote>
Gewijzigd op 17/03/2020 22:08:29 door Rob Doemaarwat
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2020 23:52:11
Quote Anchor link
Doe deze dan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p><?= $i ?></p>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p><?php echo $i; ?></p>
Gewijzigd op 17/03/2020 23:53:03 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.