Nieuwsscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dd dd

dd dd

01/07/2010 10:15:45
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb een nieuws-script met een werkende pagina-script, als ik een nieuwsbericht toevoeg aan mijn nieuws-script doet hij het uitstekend. Maar als ik me nieuwsberichten leeg, dan doet hij het niet meer.

Want hij moet me footer en de error weergeven dat er geen nieuwsberichten zijn.

Kunnen jullie me daarbij helpen?

Voorbeeld:

Als er geen berichten zijn(Dat wittevlak is niet van de website, maar het komt door paint):

Afbeelding

Als er wel berichten zijn:
Afbeelding
Gewijzigd op 01/07/2010 10:17:03 door Dd dd
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 07:11:05
 
- -

- -

01/07/2010 10:20:21
Quote Anchor link
relevante code zou handig zijn.

probeer het stuk op te zoeken waarin er gecheckt word of er nieuwsberichten zijn...
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 10:21:59
Quote Anchor link
Sorry, was ik heel even vergeten :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
$perpage
= 2; // Resultaten per pagina

$query = "SELECT
                                id,
                                titel,
                                inhoud,
                                datum,
                                lid_id
                            FROM
                                nieuws            
                                ORDER BY
                                datum
                            "
;
                            
$p = (isset($_GET['p']) && ctype_digit($_GET['p']) ? $_GET['p'] : 1);
$total = $core->mysql->num_rows($core->mysql->query($query)) or die(mysql_error());
$pages = ceil($total/$perpage);

    if($p > $pages)
    {

        $p = 1;
    }

        if($pages == 1 || $p == 1)
        {

            $start = 0;
        }

        else
        {
            $start = ($p-1)*$perpage;
        }


    $sql = $core->mysql->query($query." LIMIT ".$perpage." OFFSET ".$start."");

    if($core->mysql->num_rows($sql) != 0)
    {
    
        while($fetch = $core->mysql->fetch($sql))
        {

            $start ++;                    
            $aantal = $core->mysql->query("SELECT
                                1
                            FROM
                                comments
                            WHERE nieuws_id = '"
.$fetch['id']."'
                            "
);
                            
            $faantal = $core->mysql->num_rows($aantal);
            
            $leden = $core->mysql->query("SELECT naam FROM leden WHERE id = '".$fetch['lid_id']."'");
            $fetcgl = $core->mysql->fetch($leden);
            
            echo '<h2>'.$fetch['titel'].'</h2>
            Gepost door <strong>'
.ucfirst(htmlentities($fetcgl['naam'])).'</strong> op '.$fetch['datum'].'<br />
            <a href="'
.ROOT.'comments/'.$fetch['id'].'">Reacties</a> ('.$faantal.')  Reageer<br /><br />

            '
.$fetch['inhoud'].'';
         }
    }

    else
    {
        echo '<div class="error">Er zijn geen nieuwsberichten.</div>';
    }

            echo '<div style="text-align: center;">Pagina (<strong>'.$p.'</strong> van de '.$pages.')</div><br />';
    
        if($p != 1)
        {

            echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'-1">Vorige</a></div>';
        }

            if($p < $pages)
            {

                echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'+1">Volgende</a> &raquo;</div>';
            }

    
include 'includes/footer.php';
?>
 
Johan Dam

Johan Dam

01/07/2010 10:37:25
Quote Anchor link
dit moet je wel verder kunnen helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT id, titel, inhoud,datum, lid_id FROM nieuws ORDER BY datum";
if(mysql_num_rows > 0){
// code om berichten te laten zien
} else {
// geen berichten
}
?>
Gewijzigd op 01/07/2010 10:39:41 door Johan Dam
 
Johan Dam

Johan Dam

01/07/2010 10:38:44
Quote Anchor link
EDIT wilde wijzigen maar werd een nieuw bericht, foutje bedankt..
Gewijzigd op 01/07/2010 10:39:23 door Johan Dam
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 10:39:57
Quote Anchor link
Dat werkt helaas niet naar behoren :)
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 11:28:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($core->mysql->num_rows($sql) !=0)
?>

Deze code zorgt er als het goed is voor wanneer er nieuwsberichten zijn gevonden, de nieuwsberichten worden getoond.

In de else van deze if staat een foutmelding indien er geen nieuwsberichten zijn gevonden.

Controleer dus even met een echo (net voor bovenstaande if) wat de $core->mysql->num_rows($sql) voor een output heeft.

En misschien netter om het zo te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($core->mysql->num_rows($sql) > 0)
?>
Gewijzigd op 01/07/2010 11:31:49 door Arjan -
 
Johan Dam

Johan Dam

01/07/2010 11:29:46
Quote Anchor link
Zal nog wel half zitten te slapen,

mysql_num_rows
moet zijn
mysql_num_rows($query)

sry!
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 11:34:20
Quote Anchor link
Arjen als ik dat echo dan krijg ik als output 1
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 11:34:55
Quote Anchor link
En dan wordt dus ook één nieuwsbericht getoond, of heb je geen nieuwsberichten in de database staan?

Want om het te testen moet het natuurlijk zo zijn dat er geen nieuwsberichten in de database staan.
Gewijzigd op 01/07/2010 11:35:17 door Arjan -
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 11:37:14
Quote Anchor link
Net was er wel een nieuwsbericht maar die had ik toen weer weggehaald. En toen werkte het nog niet.

Nu heb ik geen nieuwsberichten en dan werkt het nog niet :)
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 11:43:12
Quote Anchor link
Maar krijg je als alle nieuwsberichten verwijderd zijn uit de database ook een 1 terug als je $core->mysql->num_rows($sql) echoot?
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 11:58:52
Quote Anchor link
Nee :)
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:01:41
Quote Anchor link
Beetje meer info graag. Je krijgt dus 0 terug?
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 12:09:12
Quote Anchor link
Als ik hem echo zonder nieuwsberichten krijg ik helemaal niks te zien ( Zoals op voorbeeld 1).
Gewijzigd op 01/07/2010 12:09:41 door dd dd
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:28:08
Quote Anchor link
Ja maar als je $core->mysql->num_rows($sql) echoot, wat krijg je dan terug als er geen nieuwsberichten in de database staan?

Toverwoord: Debuggen!!
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 12:31:42
Quote Anchor link
Wat ik net al zei.
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:41:19
Quote Anchor link
Dan krijg je 1 terug? Dan klopt er iets niet. Of er staat nog een nieuwsbericht in de database...... of je num_rows functie is onjuist.

En antwoorden met "Wat ik net al zei" is niet een antwoord dat je hoort te geven als iemand je probeert te helpen.....

Ok, dan maar anders: Wat krijg je te zien als je onderstaande code uitvoert:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
$perpage
= 2; // Resultaten per pagina

$query = "SELECT
                                id,
                                titel,
                                inhoud,
                                datum,
                                lid_id
                            FROM
                                nieuws            
                                ORDER BY
                                datum
                            "
;
                            
$p = (isset($_GET['p']) && ctype_digit($_GET['p']) ? $_GET['p'] : 1);
$total = $core->mysql->num_rows($core->mysql->query($query)) or die(mysql_error());
$pages = ceil($total/$perpage);

    if($p > $pages)
    {

        $p = 1;
    }

        if($pages == 1 || $p == 1)
        {

            $start = 0;
        }

        else
        {
            $start = ($p-1)*$perpage;
        }


    $sql = $core->mysql->query($query." LIMIT ".$perpage." OFFSET ".$start."");

echo $core->mysql->num_rows($sql);

    if($core->mysql->num_rows($sql) != 0)
    {
    
        while($fetch = $core->mysql->fetch($sql))
        {

            $start ++;                    
            $aantal = $core->mysql->query("SELECT
                                1
                            FROM
                                comments
                            WHERE nieuws_id = '"
.$fetch['id']."'
                            "
);
                            
            $faantal = $core->mysql->num_rows($aantal);
            
            $leden = $core->mysql->query("SELECT naam FROM leden WHERE id = '".$fetch['lid_id']."'");
            $fetcgl = $core->mysql->fetch($leden);
            
            echo '<h2>'.$fetch['titel'].'</h2>
            Gepost door <strong>'
.ucfirst(htmlentities($fetcgl['naam'])).'</strong> op '.$fetch['datum'].'<br />
            <a href="'
.ROOT.'comments/'.$fetch['id'].'">Reacties</a> ('.$faantal.')  Reageer<br /><br />

            '
.$fetch['inhoud'].'';
         }
    }

    else
    {
        echo '<div class="error">Er zijn geen nieuwsberichten.</div>';
    }

            echo '<div style="text-align: center;">Pagina (<strong>'.$p.'</strong> van de '.$pages.')</div><br />';
    
        if($p != 1)
        {

            echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'-1">Vorige</a></div>';
        }

            if($p < $pages)
            {

                echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'+1">Volgende</a> &raquo;</div>';
            }

    
include 'includes/footer.php';
?>


Zie je dan ergens een getal staan 0 of > 0 ?
Gewijzigd op 01/07/2010 12:44:57 door Arjan -
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 12:49:20
Quote Anchor link
Sorry voor mijn reactie :)

En nu zie ik nog alleen mijn h1 tag.
Voorbeeld: http://hogwartscastle.nl/hc1/
Gewijzigd op 01/07/2010 12:50:50 door dd dd
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:59:17
Quote Anchor link
Heb je al geprobeerd om if($core->mysql->num_rows($sql) != 0) te vervangen door if($core->mysql->num_rows($sql) > 0)
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 13:43:04
Quote Anchor link
Jazeker, dat heb ik geprobeerd. En dat gaf hetzelfde aan.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.