now + 1 uur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guilliano

Guilliano

30/12/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik de functie now een uur bij doen?

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 11:25:44
 
Hipska BE

Hipska BE

30/12/2009 22:12:00
Quote Anchor link
SELECT NOW() + INTERVAL 1 HOUR AS datum_tijd;
 
Guilliano

Guilliano

30/12/2009 22:19:00
Quote Anchor link
dus
mysql_query("UPDATE `station` SET `opveiling`='1', `afloop`=NOW() + INTERVAL 1 HOUR WHERE `stad`='".$data->city."'");

dan krijg ik
01-01-1970 01:33
 
GaMer B

GaMer B

30/12/2009 22:25:00
Quote Anchor link
Dan krijg je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
UPDATE
    station
SET
    opveiling = 1,
    afloop = DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 1 HOUR)
WHERE
    stad = '$data->city'


als het goed is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Hipska BE

Hipska BE

30/12/2009 23:40:00
Quote Anchor link
oja, juist GaMer13, MySQL kan niet zo goed overweg met het + teken, maar de TS heeft ook niet vermeldt dat het om dit pakket ging.
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

31/12/2009 11:24:00
Quote Anchor link
Je vraag is een beetje onduidelijk, maar ik ga er vanuit dat je dit bedoeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function one_hour_later($time = null) {
  if($time===null) {
    $time = time();
  }

  return $time + 3600;
}


?>


De input van deze functie is een unix timestamp. Indien er geen input wordt gegeven wordt de huidige tijd als timestamp genomen.
De output is 3600 seconden (1 uur) later dan de gegeven tijd.

De unix timestamp is bruikbaar bij vele functies, waaronder de date() functie.
http://w3schools.com/php/php_ref_date.asp
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 
GaMer B

GaMer B

31/12/2009 11:29:00
Quote Anchor link
@toby, de TS heeft het over de NOW() in MySQL, dus dan heeft een PHP oplossing vrij weinig zin...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/12/2009 11:34:00
Quote Anchor link
toby hinloopen schreef op 31.12.2009 11:24:
De unix timestamp is bruikbaar bij vele functies, waaronder de date() functie.
http://w3schools.com/php/php_ref_date.asp
En de Unix timestamp is ook veel beperkter dan de mogelijkheden die de database je biedt! Als je toch al met een database werkt, gebruik die dan ook om te rekenen met je data en tijden...
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

31/12/2009 12:55:00
Quote Anchor link
@Hoe komen jullie erbij dat hij het over MySQL heeft? :P
Ik maak dat nergens op uit :P
 
Niels K

Niels K

31/12/2009 12:58:00
Quote Anchor link
@toby..

in zijn tweede post laat hij zijn update query zien
 
- SanThe -

- SanThe -

31/12/2009 12:59:00
Quote Anchor link
toby hinloopen schreef op 31.12.2009 12:55:
@Hoe komen jullie erbij dat hij het over MySQL heeft? :P
Ik maak dat nergens op uit :P

Omdat NOW geen PHP is lijkt mij.
 
GaMer B

GaMer B

31/12/2009 13:10:00
Quote Anchor link
Overigens zullen Unix Timestamps ten einde lopen rond 2038. De maximale grootte van een integer is dan namelijk behaalt: Year 2038 problem
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/12/2009 13:27:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 31.12.2009 13:10:
Overigens zullen Unix Timestamps ten einde lopen rond 2038. De maximale grootte van een integer is dan namelijk behaalt: Year 2038 problem
Mwah, als we dan nog niet allemaal over zijn op 64-bit systemen. In dat geval hebben we nog wat extra jaartjes om een oplossing te vinden ;-)
 
GaMer B

GaMer B

31/12/2009 13:29:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 31.12.2009 13:27:
GaMer13 schreef op 31.12.2009 13:10:
Overigens zullen Unix Timestamps ten einde lopen rond 2038. De maximale grootte van een integer is dan namelijk behaalt: Year 2038 problem
Mwah, als we dan nog niet allemaal over zijn op 64-bit systemen. In dat geval hebben we nog wat extra jaartjes om een oplossing te vinden ;-)


En dan op naar het limiet voor 64-bit :P

Zondag 4 december 292 277 026 596 ^^,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.