Object georienteerd programmeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »
Chris visser

chris visser

10/09/2010 22:56:36
Quote Anchor link
Hey mensen. Ik heb een class gemaakt die modules inlaad. Het is een hele simpele class en mijn doel is om het volledige OOP te laten zijn. In dit geval word de module geladen aan de hand van een moduleID. Vervolgens word de module ingeladen aan de hand van de bestanden die aan de parameters zijn gekoppeld en opgeslagen in een variabele.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

class module
{
    //This function loads a module controllerfile and headerfile. when this module contains output
    //it will store the output to the corresponding output parameter and return the paramaters back to the system

    public function load_module($parameters)
    {

      //Check if the controllerfile has been given
      if(isset($parameters['controllerFile']))
        {

          //Load the controllerfile and return any output to the controllerOutput parameter
      $controllerContent = $this->file_to_var($parameters['controllerFile']);
            if(!empty($controllerContent))
            {

                $parameters['controllerOutput'] = $controllerContent;
            }

            //Check if the headerFile has been given        
            if(isset($parameters['headerFile']))
            {

              //Load the headerFile and return any output to the headerOutput parameter
              $headerContent = $this->file_to_var($parameters['headerFile']);
              if(!empty($headerContent))
                {

                  $parameters['headerOutput'] = $headerContent;
                }
            }
        }

        return $parameters;
    }

    //The below function loads a file and returns its output
    protected function file_to_var($file)
    {

      global $db;
    if (is_file($file))
        {

      ob_start();
      include($file);
            $content = ob_get_contents();
      ob_end_clean();
            return $content;
        }
    }
    
}


?>


Nu kan een module bijvoorbeeld op de volgende manier geladen worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$blocks
= array();
$module = new module();
if(isset($_GET['MID']) && !empty($_GET['MID']) && is_numeric($_GET['MID']))
{

    $sql = 'SELECT * FROM core_modules WHERE moduleID='.$_GET['MID'].' OR blockMode=1';
}

else
{
    $sql = 'SELECT * FROM core_modules WHERE home=1 OR blockMode=1';
}

if(!$ModuleQuery = $db->query($sql))
{

  trigger_error('Error in the modulequery: '.$db->error);
}

else
{
  while($ResultModule = $ModuleQuery->fetch_assoc())
  {

    $i=0;
    $modules[$i]['positionTag']   = $ResultModule['positionTag'];
      $modules[$i]['title']         = $ResultModule['title'];
      $modules[$i]['controllerFile']= $moduleDir.$ResultModule['controllerFile'];
      $modules[$i]['headerFile']    = $moduleDir.$ResultModule['headerFile'];
      $modules[$i]['layoutFile']    = $templateDir.$ResultModule['layoutFile'];
      //load_module uses the moduleclass and adds the controllerOutput and headerOutput
        //parameters containing the output

      $blocks[] = $module->load_module($modules[$i]);  
      $i++;
  }
}

?>


Wat er verder word gedaan met de output is nu natuurlijk niet van toepassing. In mijn geval heb ik hiervoor ook een class gemaakt die de template inlaad en combineerd met de output van deze modules. Die class heet uiteraard "Content". Mijn vraag is nu. IS DIT DE CORRECTE DENKWIJZE VOOR OOP????
Gewijzigd op 10/09/2010 22:57:24 door Chris visser
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 23:49:52
 
Wim E

Wim E

10/09/2010 23:12:21
Quote Anchor link
Denkwijze is heel eenvoudig...denk in objecten.
Bijvoorbeeld:

Een stoel is een object. Deze heeft eigenschappen (kleur, grote, aantal poten, vorm etc). Daarnaast heeft een stoel functies zoals erop zitten, verplaatsen etc.
Ook een tafel is een object. Deze heeft ook eigenschappen en methoden(functies). Echter bij een tafel horen stoelen. Dit kun je eenvoudig maken doormiddel van meerdere objecten van een stoel te maken.

Om even terug te komen op jou vraag. Hoe je nu hebt gedaan kan ik persoonlijk niet veel van OOP er nog uit halen.
Je hebt een klasse, eigenlijk maar 2 functies waarvan 1 protected is maar geen onderliggende klasse heeft (overerving). Je hebt in je 2e file eigelijk alleen PHP gebruikt en roept hier 2 functies aan.
Als ik hier bijv. title zie. Is dat een property van de klasse methode. Dus wil ik het via een setter de title zetten en dit niet gaan versturen als een verzameling (array)
 
Chris visser

chris visser

12/09/2010 00:19:08
Quote Anchor link
Okok, ik heb de module herschreven. Ik probeer het te leren en dit zijn slechts voorbeelden natuurlijk. Hieronder eerst mijn 2e versie van de module class en daaronder het procedurele gedeelte.

Class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
class module
{
    private $controllerFile;
    private $headerFile;
    private $title;
    
    public function __construct($controllerFile, $headerFile = '', $title)
    {

      if(is_file($controllerFile))
        {

          $this->controllerFile = $controllerFile;
        }

    if(is_file($headerFile))
        {

          $this->headerFile = $headerFile;
        }

        if(is_string($title))
        {

          $this->title = $title;
        }
    }

    
    public function setOutputType($outputType)
    {

      if($outputType == 'body')
        {

      $this->file = $this->controllerFile;
        }

        else
        {
          $this->file = $this->headerFile;
        }
    }

    
    public function getContent()
    {

    ob_start();
    include($this->file);
      $content = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
      return $content;
    }
}


?>

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
include('classes/class_database.php');
include('classes/class_module.php');

$db = new database($host, $username, $password, $database);

if(isset($_GET['MID']) && !empty($_GET['MID']) && is_numeric($_GET['MID']))
{

    $sql = 'SELECT * FROM core_modules WHERE moduleID='.$_GET['MID'].' OR blockMode=1';
}

else
{
    $sql = 'SELECT * FROM core_modules WHERE home=1 OR blockMode=1';
}

if(!$ModuleQuery = $db->query($sql))
{

  trigger_error('Error in the modulequery: '.$db->error);
}

else
{
  $modules = array();
  while($ResultModule = $ModuleQuery->fetch_assoc())
  {

      
      $modules[$ResultModule['moduleID']] = new module('Modules/'.$ResultModule['controllerFile'], 'Modules/'.$ResultModule['headerFile'], $ResultModule['title']);
  }
}

$modules[1]->setOutputType('body');
echo $modules[1]->getcontent();
?>
Gewijzigd op 12/09/2010 00:21:01 door chris visser
 
Chris visser

chris visser

15/09/2010 23:16:40
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels mijn module class zoveel mogelijk voltooid mbv de OOP tutorials die te vinden zijn op deze website. Ik ben erg benieuwd. Zelf merk ik nu echt de voordelen die het even later gaat geven. De module class laad een module in op basis van de gegevens (links naar bestanden) die het systeem geeft. Het is in staat om bestanden in te laden en de content terug te geven en controleert of de links daadwerkelijk bestanden zijn. Vervolgens heb ik een extend gemaakt die de layout van de module bijvoegt. Dit is voor alsnog een experiment, maar het werkt al aardig. Op en aanmerkingen zijn welkom!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php

class module
{
    private $controllerFile;
    private $headerFile;
    private $title;
    
    public function __construct($controllerFile, $headerFile = '', $title)
    {

      if(is_file($controllerFile))
        {

          $this->controllerFile = $controllerFile;
        }

    if(is_file($headerFile))
        {

          $this->headerFile = $headerFile;
        }

        if(is_string($title))
        {

          $this->title = $title;
        }    
    }

    
    public function getTitle()
    {

      return $this->title;
    }

    
    public function getControllerFile()
    {

      return $this->controllerFile;
    }

    
    public function getHeaderFile()
    {

      return $this->headerFile;
    }

    
    public function getBody()
    {

      if(isset($this->controllerFile))
        {

      $output = $this->getContent($this->controllerFile);
            if($output)
            {

              return $output;
            }
        }
  }

    
    public function getHeader()
    {

      if(isset($this->headerFile))
        {

          return module::getContent($this->headerFile);
        }

        else
        {
          return '';
        }
    }

        
    public function getContent($file)
    {

    ob_start();
    include($file);
      $content = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
      return $content;
    }

}


class container extends module
{
    
    public function setLayout($layoutFile)
    {

      if(is_file($layoutFile))
        {

      $this->layout = module::getContent($layoutFile);
        }
    }
    
    
    public function getOutput()
    {

      $body = module::getBody();
        $output = preg_replace('/<!-- blockcontent -->/', $body, $this->layout);
        $output = preg_replace('/<!-- blocktitle -->/', $this->getTitle(), $this->layout);
        return $output;
    }
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.