om en om tabel rij kleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aftertoucher

Aftertoucher

04/09/2006 18:43:00
Quote Anchor link
hallo, ik weet niet of deze vraag al 1000 keer is gesteld, maar ik kan hem nergens vinden
want ik wil in mij tabel, die ik ophaal uit mijn db, om en om de bgcolor van de row afwisselen
dus:
row1 = grey
row2 = white
row3 = grey
row4 = white
enz enz.

dit stukje gebruik ik om mijn data te weergeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<? while($row = mysql_fetch_array($res))
{

echo '
            <tr><td>'
.$row['album'].'</td>
            <td>'
.$row['artiest'].'</td>
            <td>'
.$row['type'].'</td>
            <td>'
.$row['release'].'</td>
            <td>'
.$row['cds'].'</td></tr>
'
;
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:42:59
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/09/2006 18:46:00
Quote Anchor link
niet getest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$i
= 1;

while($row = mysql_fetch_array($res))
{

    $color = ($i % 2 == 0) ? 'CCCCCC' : 'FFFFFF';
    
    echo '
                <tr bgcolor="#'
.$color.'"><td>'.$row['album'].'</td>
                <td>'
.$row['artiest'].'</td>
                <td>'
.$row['type'].'</td>
                <td>'
.$row['release'].'</td>
                <td>'
.$row['cds'].'</td></tr>
    '
;
    
    $i++;
}

?>


Edit:

= moest == zijn ;-)

Edit:

een " vergeten

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Aftertoucher

Aftertoucher

04/09/2006 18:49:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected '=' in /music/index.php on line 57

op lijn 57 staat de { van de while

edit: o:P eff aanpassen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
Aftertoucher

Aftertoucher

04/09/2006 18:52:00
Quote Anchor link
als ik dit nu toepas, word de eerste row van me tabel geel en de rest weergeeft ie niet

edit:
<tr bgcolor="#'.$color.'><td>'.$row['album'].'</td>
moet zijn
<tr bgcolor="#'.$color.'"><td>'.$row['album'].'</td>

je was de " aan het eind vergeten ;) werkt nu toppie
bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aftertoucher
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/09/2006 18:59:00
Quote Anchor link
Ik heb het aangepast, dan heeft iemand anders er misschien ook nog wat aan.

Goed dat het werkt :-)
 
PH-MJS

PH-MJS

04/09/2006 19:07:00
Quote Anchor link
Bedankt PHP newbie,

Ik had het ook net nodig.
 
Michael -

Michael -

04/09/2006 19:30:00
Quote Anchor link
ipv
mysql_fetch_array
kan je beter
mysql_fetch_assoc
gebruiken! Hoevaak is dat al gezegt? :P
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

04/09/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Grinnnnnnnnn........... Turmin ik ben bang dat we dit ook nog heeeeeeeeeeeeeeeel vaak gaan zeggen of in iedergeval adviseren :)
 
Simon Blok

Simon Blok

04/09/2006 19:43:00
Quote Anchor link
Quote:
hallo, ik weet niet of deze vraag al 1000 keer is gesteld, maar ik kan hem nergens vinden

Deze vraag hoort intussen wel eens een keer in de FAQ thuis, want hij is inderdaad al 1000 keer gesteld!
Edit:

btw PHPNewbie: netjes dat scriptje van je, heeft dit topic toch nog iets toegevoegd aan andere topics, had deze versie nog niet gezien of zelf verzonnen ;), netjes!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Blok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.