Onveilig script-hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

28/04/2011 10:59:11
Quote Anchor link
Beste mensen,

Nu ben ik geen held op PHP gebied en zit nu voor het volgende euvel:

Jaren geleden heb ik een keer een php script aangepast dat gekoppeld zat aan een form. Nu is deze verouderd en niet veilig meer volgens mijn host en mag ik deze niet meer gebruiken.

Na het invullen van het formulier gaat er 1 mail naar de invuller en 1 mailtje naar mij.

het PHP bestandje :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$Bank
= $_POST['Bank'];
$Opnaam = $_POST['Opnaam'];
$email = $_POST['e_mail'];
$my_email = $_POST['my_email'];
$my_subject = $_POST['my_subject'];
$thanks_text = $_POST['thanks_text'];
$mail_name = $_POST['mail_name'];
$Reknum = $_POST['Reknum'];
$Gebdat = $_POST['Gebdat'];
$Woonplaats = $_POST['Woonplaats'];
$Postcode = $_POST['Postcode'];
$Huisnummer = $_POST['Huisnummer'];
$Straat = $_POST['Straat'];
$Geslacht = $_POST['Geslacht'];
$Tussenvoeg = $_POST['Tussenvoeg'];
$Achternaam = $_POST['Achternaam'];
$Voornaam = $_POST['Voornaam'];
$reply_subject = $_POST['reply_subject'];
$thanks_text = $_POST['thanks_text'];

if ($email != ""){
$header_info = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$header_info .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
$header_info .= "From: ".$mail_name." <".$my_email.">";

mail ($email,$reply_subject,$thanks_text,$header_info);

$header_info = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$header_info .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
$header_info .= "From: ".$name." <".$email.">";

$message = stripslashes($message);

mail ($my_email, $my_subject,
"De volgende reservering is er gemaakt op uw website:<br>


Voornaam: $Voornaam<br>
Achternaam: $Achternaam<br>
Tussenvoegsel: $Tussenvoeg<br>
Geslacht: $Geslacht<br>
E-mail: $email<br>
Staat en Huisnummer: $Straat <br>
Postcode: $Postcode  <br>
Plaats:  $Woonplaats<br>
Aantal 1 persoonskamers: $Reknum<br>
Aantal 2 Persoonskamers: $Opnaam<br>
Totaal aantal personen: $Abbo<br>
Aankomst datum: $Gebdat<br>
Aantal overnachtingen: $Bank<br>
Opmerkingen of vragen: $Huisnummer <br>
<br><br><br>
<br>

"

, $header_info);
}


?>



aangezien ik zeer beperkt php kennis heb vraag ik jullie, hoe krijg ik dit bovenstaande "veilig"?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 10:37:13
 
Wouter J

Wouter J

28/04/2011 11:03:15
Quote Anchor link
Even wat punten:
- Regel 3 tot en met 21 zijn onnodig. Variabelen kopieren kost alleen meer tijd en het is van de rest geen verschil.
- Bekijk of de velden zijn ingevuld, door isset of empty te gebruiken.
- Variabelen moeten buiten quotes, dus bijv. 'Voornaam: $Voornaam<br>' is fout en dat moet zijn: 'Voornaam: '.$Voornaam.'<br>'
- Mail injection is mogelijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2011 11:03:41
Quote Anchor link
Heeft je hosting zelf verteld wat er onveilig aan is?

Het komt er op neer dat header-injection mogelijk is, waarmee mensen kunnen spammen. Wat ik je kan aanraden is om een mail-class te gebruiken zoals phpMailer of Swiftmailer.

Als ik nog een opmerking mag geven: Het overschrijven van variabelen in de regelnummers 3 t/m 21 is gewoon overbodig. Je kan de $_POST variabelen altijd direct in je script gebruiken.
 
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

28/04/2011 11:17:04
Quote Anchor link
Wouter J op 28/04/2011 11:03:15:
Even wat punten:
- Regel 3 tot en met 21 zijn onnodig. Variabelen kopieren kost alleen meer tijd en het is van de rest geen verschil.


Oke, maar zoals het er staat is het niet "onveilig" ??

Quote:
- Bekijk of de velden zijn ingevuld, door isset of empty te gebruiken.

Het formulier zelf (dat gebouwd met flash is) controleert op lege velden.

Quote:
- Variabelen moeten buiten quotes, dus bijv. 'Voornaam: $Voornaam<br>' is fout en dat moet zijn: 'Voornaam: '.$Voornaam.'<br>'

oke, ik ga dit aanpassen..

Quote:
- Mail injection is mogelijk


que?
ik ga even google raadplegen op mail injection
Gewijzigd op 28/04/2011 11:17:32 door Co Vanenwijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2011 11:28:32
Quote Anchor link
Quote:
Oke, maar zoals het er staat is het niet "onveilig" ??

Is alleen maar overbodig..

Quote:
Het formulier zelf (dat gebouwd met flash is) controleert op lege velden.

En daar dienen isset() en empty() voor.

Quote:
ik ga even google raadplegen op mail injection


Kort samengevat komt het er op neer dat buitenstaanders zelf mail-headers kunnen toevoegen en aanpassen door deze in je bericht-veld in te vullen. Zo ken er een hele spamrun naar anderen gestart worden vanaf je contactformulier.
 
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

28/04/2011 11:49:21
Quote Anchor link
Ik heb inderdaad wat gevonden met google

Injection dmv:

[email protected]%0ACc:[email protected]%0ABcc:[email protected],[email protected]

invoeren in het emailveld.

ik heb de bovenstaande email adressen veranderd door emailadressen van mijzelf.
Echter krijg ik ze niet binnen, dus ga er vanuit dat ze niet verzonden worden.

in het flash formulier staat ook het volgende:


================
} else if (!e_mail.length || e_mail.indexOf("@") == -1 || e_mail.indexOf(".") == -1) {
result = "Vul een geldig Email adres in";
================

zou dit voldoende zijn?

De Support van Mijndomein zegt alleen maar dat hij onveilig is... niet waar het hem inzit...

:@ ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2011 12:07:26
Quote Anchor link
Je moet gewoon een goede mailclass zoals phpMailer of SwiftMailer gebruiken.
 
John D

John D

28/04/2011 12:15:58
Quote Anchor link
Co Vanenwijk op 28/04/2011 11:49:21:
De Support van Mijndomein zegt alleen maar dat hij onveilig is... niet waar het hem inzit...
Toch aandringen bij je hosting support om meer informatie te krijgen. Pas dan kan je gericht oplossen naar hun eisen/wensen. Nu blijft het gissen en wellicht hebben zij een verkeerd idee over bepaalde code. Het zal best wel mail-injection zijn maar laat ze dat dan even duidelijk zeggen ipv het domme en nietzeggende "niet veilig"
 
Dirk Renes

Dirk Renes

28/04/2011 16:05:56
Quote Anchor link
iets van een mail injectie gebruiken?
Gewijzigd op 28/04/2011 16:06:56 door Dirk Renes
 
Niels K

Niels K

28/04/2011 16:41:01
Quote Anchor link
Wat bedoel je Dirk? Mail injections moet je niet gebruiken je moet jezelf er tegen beschermen: mail injections
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.