OOP voorbeeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »
Fth lalala

Fth lalala

10/04/2015 23:16:09
Quote Anchor link
Beste Leden,

Goedenavond allemaal, sinds kort met ik bezig met OOP (PHP).
Op het internet zie ik veel voorbeelden langskomen en ze zijn allemaal anders.
Hierdoor raak ik helaas wel in de war.

Stel ik heb een database en ik wil een afbeelding url en een titel willen ophalen. Hoe zou dit er dan ongeveer uitzien in OOP?

Ik hoop dat iemand hier een simpele voorbeeld kan plaatsen zodat ik een idee krijg.

Bedankt allemaal!


Met vriendelijke groet,

Fth
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:01:35
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/04/2015 11:57:09
Quote Anchor link
OOP is een middel, niet een doel.

Je zou OOP kunnen gebruiken voor het declareren en gebruiken van database-klasses, of nog een stapje verder kunnen gaan en hier ook nog een abstractielaag bovenop zetten zodat je "praat" met objecten in plaats van database-tabellen.

En de code waarin je een afbeelding en een URL wilt ophalen, wat voor ding is dat? Of wat doe je ermee? Genereer je een HTML-pagina, maak je een RSS-feed, stuur je deze mee in een e-mail? Afhankelijk van die "context" zou je de code die gebruik maakt van je database-klasses ook zelf weer kunnen vatten in klasses.

Ook is het niet helemaal duidelijk wat je bedoelt - gaat het om de algehele (structurele) aanpak met betrekking tot OOP, of ben je gewoon op zoek naar een set van klasses waarmee je gemakkelijk kunt communiceren met je database?
 
Fth lalala

Fth lalala

11/04/2015 12:00:51
Quote Anchor link
Hey Thomas,

Goedemorgen. Stel ik heb een tabel met 2 velden:

Url:
Url1.html
Url2.html

Titel:
Titel 1
Titel 2

Hoe kan ik dit in OOP ophalen en in een HTML tabel tonen?

Ik wil het alleen maar als voorbeeld zodat ik kan zien hoe OOP in elkaar zit.
Zou jij een simpel voorbeeld kunnen plaatsen?

Bedankt!!

Mvg,

Fth
Gewijzigd op 11/04/2015 12:01:52 door Fth lalala
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/04/2015 12:28:12
Quote Anchor link
* shameless self plug *
Je zou de laatste 4 klasses in dit bericht kunnen kopiëren. Ik zeg niet dat deze klasses nou echt super zijn, kijk vooral ook verder ff rond :).

Dan een voorbeeld van gebruik. Hierbij ga ik uit van de aanname dat je tabellen de UTF-8 (utf8 in MySQL) character encoding hebben. Zoniet, dan moet er het eea veranderd worden in je script. De organisatie van de 4 bovengenoemde klasses in directories en bestanden volgt de naamgeving (in het script hieronder staat waar je deze neer zou moet zetten).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
// include de scripts - het zou natuurlijk handiger zijn als je een autoloader had...
require './classes/database.php';
require './classes/database/mysqli.php';
require './classes/database/result.php';
require './classes/database/result/mysqli.php';

// maak een database object aan
// als je database afwijkende instelling heeft (port, host, charset) dan kun je deze in de
// laatste parameter invullen, anders kun je deze leeg laten

$db = new Database_MySQLi('username', 'password', 'database_name', array());

// hulpfunctie voor het escapen van output - mogelijk bevat je data user input, deze mag je dan niet vertrouwen
function escape($in) {
    return htmlspecialchars($in, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
}


// maak een volledig en kloppend HTML document; geef aan dat het hele document UTF-8 is
header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8');
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>database test</title>
</head>

<body><?php
// zet de rest van je code in een try-catch blok; je kunt er ook voor kiezen om dit hele PHP-document in een try-catch blok te zetten, maar dan zou je de die()-statements in de klasses om moeten programmeren
try {
    // voer de query uit
    $res = $db->query(
        'SELECT Url, Titel
        FROM tabel
        ORDER BY Titel'

    );
    if ($res->numRows() > 0) {
        // bouw tabelletje ofzo...
        ?>
<table>
        <thead>
        <tr><th>Url</th><th>Titel</th></tr>
        </thead>
        <tbody><?php
        // resultaten - doorloop deze
        while ($row = $res->fetchRow()) {
            // escape ook deze waarden bij het afdrukken
            ?>
<tr>
                <td><a href="<?php echo escape($row['Url']) ?>" title="">link</a></td>
                <td><?php echo escape($row['Titel']) ?></td>
            </tr><?php
        }
        ?>
</tbody>
        </table><?php
    } else {
        // geen resultaten
        ?>
<p>Geen resultaten gevonden bij het uitlezen van Tabel.</p><?php
    }
    // geef het resultaat vrij
    $res->freeResult();
}
catch(Exception $e) {
    // print foutboodschap
    // ook de foutboodschap kan user input bevatten, deze moet dus ook onschadelijk worden gemaakt

    ?>
<h2>error</h2>
    <p><?php echo escape($e->getMessage()) ?></p><?php
}
?>
</body>
</html>

Het bovenstaande script is verder niet getest, dus hier zitten ongetwijfeld nog wat fouten in, maar dit is ongeveer de opzet.
Gewijzigd op 11/04/2015 12:31:31 door Thomas van den Heuvel
 
Fth lalala

Fth lalala

11/04/2015 12:35:46
Quote Anchor link
Bedankt Thomas!
OOP is wel even wennen moet ik toegeven.

Gebruik jij overal OOP voor of?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/04/2015 13:42:01
Quote Anchor link
Nu ja, het bovenstaande is nog een beetje hybride (bevat zowel OOP elementen als procedurele code).

Ik gebruik OOP wanneer ik het nodig heb (en een zekere toegevoegde waarde heeft) of wanneer ik niet anders kan :s. OOP is een middel, geen doel.
 
Fth lalala

Fth lalala

11/04/2015 13:46:11
Quote Anchor link
Hey Thomas,

Ik heb inderdaad gelezen dat OOP een middel is en geen doel. Het is geen verplichting o.i.d.!

Zeer bedankt voor al je hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.