[OPGELOST] Javascript margin-top veranderen wil niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon Kunst

Leon Kunst

13/03/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Heren,
Ik ben bezig met een simpel systeempje, om elke 50 milisec een div van margin te laten veranderen.
Stel de div is 23 px buiten beeld, dan wil ik elke 50 ms de div 1 px laten zakken door de margin-top aan te passen.

ik had me dat ongeveer zo voorgesteld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    for($i=-23;$i<0;setTimeout("$i++", 2000))
        document.getElementById('bar').style.marginTop = $i;


Maar, wat ik ook doe, hij blijft 'hangen', en FF geeft een melding, dat er een script vastloopt.


Weet iemand wat er misgaat? Of denk ik gewoonweg te eenvoudig?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon Kunst
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 14:57:30
 
Jorrit

Jorrit

13/03/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Zo werkt het wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script>
var i = -23;
function beweeg()
{    
    if( i < 0)
    {
        i++;
        document.getElementById('bar').style.marginTop = i;
        setTimeout("beweeg()", 200);
    }
}
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jorrit
 
Leon Kunst

Leon Kunst

13/03/2009 14:56:00
Quote Anchor link
hmmm, werkt niet echt helaas...
ik heb achter i; dit veranderd:
i + 'px';

als ik de code uit de while lus trek, dan werkt het wel gewoon...
Maar hij fixed gelijk al bij laden van de pagina die hele while lus lijkt het wel, want hij pleurt hem gelijk op 0px (dus die 23 stappen door in de lus)
Ik zie dus niets veranderen in korte trapjes...
 
Jorrit

Jorrit

13/03/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Laad je de functie wel een eerste keer? Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<body onLoad='beweeg()'>


Dat kan natuurlijk ook onder een knop ofzo. Wat voor browser gebruik je? Bij mij werkt het in FF en IE.
 
Leon Kunst

Leon Kunst

13/03/2009 15:01:00
Quote Anchor link
*omg omg omg

idd... dat was wel errug dom van me :P
Hier werkt ie ook super nu, tof!!!

Ik kwam er maar niet uit :)

Problem Solved!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.