Opslaan html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

26/03/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Een goedemiddag,

Ik maak gebruik van TinyMCE voor het wijzigen van pagina's. Dit werkt perfect!, tot ik ga werken met tabellen gevuld met afbeeldingen die gecentreerd staan.

Het maken van de tabel en de gegevens er inzetten gaat allemaal perfect!, maar als ik hem wil opslaan gaat het fout.

Doordat er in de html gebruik wordt gemaakt van quote's zowel dubbel als enkel, punt komma's etc. vermoed ik dat update query wordt afgesloten en zo maar de helft van de informatie wordt opgeslagen.

Heeft iemand hier een oplossing voor? htmlspecialchars() heb ik geprobeerd, maar om de een of andere rede stopt die met het omzetten op het punt tot waar de informatie wordt opgeslagen.

Ik hoop dat jullie het een beetje snappen, en mij kunnen helpen

Gegroet!
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:58:18
 
- SanThe -

- SanThe -

26/03/2009 16:43:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string()
 
Robin

Robin

27/03/2009 08:49:00
Quote Anchor link
Helaas toch iets te vroeg gezegd dat het werkt:(.

Ik verzend het formulier dmv AJAX. In de AJAX wordt het goed verzonden ik heb dat allemaal gecontroleerd. Het gaat fout op het punt van meerdere spaties achter elkaar dus dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
     


Nogmaals bij het verzenden dmv AJAX gaat het goed, maar zodra ik het wil verwerken en in database zetten en de gegevens wil gaan ophalen ben ik alle gegevens achter de spaties kwijt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Jaron T

Jaron T

27/03/2009 10:04:00
 
- SanThe -

- SanThe -

27/03/2009 10:10:00
Quote Anchor link
En je hebt het juiste type veld in de database?
 
Robin

Robin

27/03/2009 10:13:00
Quote Anchor link
Nee, dan zou ik dat in de javascript moeten toepassen. Ik zal proberen om het anders uit te leggen.

Dit zijn de post variables in mijn AJAX:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var params = "RC006="+ RC006 +"&RC010='"+ RC010 +"'&RC008="+ RC008 +"&RC012="+ RC012;


RC010 bevat de code waar mee het fout gaat. Ik vermoed dat het door het & teken in de spatie code komt, bij het ophalen van de post variables denkt het scropt dat er door het & teken dat er een nieuwe post variable aan komt, maar dat is dus niet zo.

SanThe schreef op 27.03.2009 10:10:
En je hebt het juiste type veld in de database?

Ja ik heb het juiste type in de database, alleen de helft wordt opgeslagen.

Zo ziet het er uit als ik het formulier verzend:

Afbeelding
klikker

En zo komt die aan op de pagina om het te verwerken:
Afbeelding
klikker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Robin

Robin

30/03/2009 10:27:00
Quote Anchor link
niemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
J orii

J orii

30/03/2009 11:18:00
Quote Anchor link
ik doe dit zelf ook, maar bij mij gaat het gewoon goed, ik sla het op in een "LONGTEXT" colom..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
  <textarea name="html" rows="25" cols="80" style="width: 100%">
<?
$html
= $row['html'];
$html = htmlspecialchars($html);
echo $html;
?>

  </textarea>
 
Robin

Robin

30/03/2009 12:12:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik mijn probleem niet helemaal goed het uitgelegd of je hebt me verkeerd begrepen.

Ophalen en opslaan in het database gaat goed, maar ik controleer mijn formulier met JAVASCRIPT en verstuur het vervolgens met AJAX. Controle gaat ook nog goed maar bij de verzending gaat het mis.

De parameters die verzonden moeten worden zien er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var params = "RC006="+ RC006 +"&RC010='"+ RC010 +"'&RC008="+ RC008 +"&RC012="+ RC012;


Een spatie wordt omgezet naar HTML en ziet er van zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
&nbsp;


bij het verzenden ziet hij het & teken en denkt die dat de volgende variabele er aan komt. Maar dat is dan nog niet het geval, waardoor de helft dus maar word opgeslagen.

Hoop dat zo wat meer duidelijk is
 
- SanThe -

- SanThe -

30/03/2009 12:32:00
Quote Anchor link
urldecode()
urlencode()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.