Optellen met radio buttons

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PEter Alex

PEter Alex

28/10/2013 15:16:41
Quote Anchor link
Hallo,



Kan iemand mij misschien een uitleg geven hoe ik radio buttons verschillende variables kan geven zodat ik de volgende som kan maken?

prijzen belasting

$motor = 0.60;
$auto = 0.55;
$vrachtauto =0.55;


nu wil ik het gewicht* belasting en dat je daar een waarde uit krijgt, maar hoe krijg je dat voor elkaar als je 3 soorten waardes hebt in een radio butten?

Dit is de code die ik tot nu toe heb gemaakt

Peter



<html>
<head>
</head>
<body>
<h1>Bepalen Wegenbelasting</h1><hr />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
$motor
= 0.60;
$auto = 0.55;
$vrachtauto =0.55;


    

        if (!isset($_POST["submit"]))

            echo "<p>Uitkomst belasting </p>";

        if (isset($_POST["submit"]))

        {


            $gewicht = $_POST["gewicht"];
            $voertuig = $_POST["voertuig"];
          

            if (empty($gewicht))

            {


                echo "<p>U heeft geen gewicht ingevuld. </p>";

            }


            if (empty($voertuig))

            {


                echo "<p> Je bent het voertuigtype vergeten in te voeren.</p>";

            }


      

            if (!empty($gewicht))

            {


                echo "<p>Gewicht van het voertuig is: " . $gewicht. ".kg  </p>";

            }


            if (!empty($voertuig))

            {


                echo "<p>Geselecteerde voertuig is een  " . $voertuig . "</p>";

                ;

            }



            

          
            if (!empty($gewicht) && !empty($voertuig))

            {

                
                $uitkomst = $gewicht * $voertuig;
                echo "<p>Te betalen wegenbelasting $uitkomst euro </p>";
                

              

                

            }

        }


        ?>


Html form

<h1>Invoer</h1><hr/>
<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>
">
<p>Geef het gewicht aan van het voertuig op in kilogrammen. </p>
<input type="text" name="gewicht"/><br />
<select name="voertuig">
<option value=""></option>
<option value="motor">motor</option>
<option value="auto">auto</option>
<option value="vrachtauto">vrachtauto</option>
</select>
<p><input type="submit" name="submit" value="Bereken Belasting"/></p>
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 28/10/2013 15:18:54 door PEter Alex
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 06:41:03
 
Mathijs Adriaansen

Mathijs Adriaansen

28/10/2013 15:26:27
Quote Anchor link
Hoi

moet de variabele in 1 button of 3 buttons?
je hebt nu een dropdown selectie.

denk dat je zoiets bedoeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="radio" name="voertuig" value="moter">moter<br>
<input type="radio" name="voertuig" value="autoe">auto
<input type="radio" name="voertuig" value="vrachtauto">vrachtauto
 
PEter Alex

PEter Alex

28/10/2013 15:37:19
Quote Anchor link
Klopt. Alleen krijg ik het nu niet voor elkaar om de volgende som te maken als bijvoorbeeld motor of auto geselecteerd wordt.
 
Mathijs Adriaansen

Mathijs Adriaansen

28/10/2013 15:51:12
Quote Anchor link
Probeer dit eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

 echo "<p>Te betalen wegenbelasting". $uitkomst." euro </p>";

?>
 
Q S

Q S

28/10/2013 16:02:51
Quote Anchor link
$voertuig is geen getal dus daar kan je niet mee rekenen.

Je moet de values van je input dus veranderen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
<input type="radio" name="voertuig" value="0.6">moter<br/>
<
input type="radio" name="voertuig" value="0.55">auto<br/>
<
input type="radio" name="voertuig" value="0.55">vrachtauto
?>
Gewijzigd op 28/10/2013 16:03:28 door Q S
 
PEter Alex

PEter Alex

28/10/2013 16:57:32
Quote Anchor link
Is gelukt, maar bedankt iedereen:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.