Page reload script werkt niet in IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster wordt continu betrokken bij complexe en baanbrekende projecten in industriële automatisering. Ons team is gespecialiseerd in productie automatisering en proces automatisering projecten waarin procesveiligheid een belangrijk aspect is. Ons compact en groeiend OX (Operational Excellence) team ontwikkelt, configureert en levert support op zelfontwikkelde applicaties waarmee onze klanten hun productieprocessen slimmer, sneller, goedkoper en veiliger maken. Operational Excellence wordt zichtbaar gemaakt in resultaten. Bij bedrijven met dezelfde strategie, zal een operationeel excellent bedrijf een lager operationeel risico, lagere operationele kosten hebben en relatief meer winst maken. Het Raster OX team laat haar klanten de resultaten behalen door hun eigen procesdata

Bekijk vacature »

Allard Keij

Allard Keij

12/03/2012 13:07:23
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

De mensen die het nog herinneren weten vast nog wel dat ik vroeg om een getal te reloaden zonder de gehele pagina te refreshen. Dat was uiteindelijk met succes gelukt! Het werkte over behalve in IE. Dit was geen ramp aangzien het eerst mobile only zou moeten worden. Ondanks dat zijn de gedachten veranderd en moet het ook gewoon in IE werken.

Het script op het moment:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php $rand = rand(10000000,99999999);?>
        <script>
        var auto_refresh = setInterval(
        function()
        {
        $('#<?echo"$productid";?>').load('amount.php?pid=<?echo"$productid";?>&<?echo"$rand";?>');
        }, 500);
        </script>


Zoals je ziet heb ik nu als tussenoplossing een random number achter de URL gezet die het script reload om zo in ieder geval recente gegevens te updaten, aangezien IE anders de pagina nog gecached heeft en het oude getal laat zien.

Waar het dus op neer komt is dat het amount.php reload, amount.php regelt de rest. Daar zitten geen problemen.

Wat er fout gaat weet ik ook al. IE Cached de pagina en laat zo de oude data zien. Je kunt het zien als de .load function die niet werkt.

In FF, Chrome, SafariMini(phone) en Safari zijn er geen problemen mee. IE natuurlijk wel.

Door er een random nummer op te zetten word amount.php goed herladen zoals het hoort, maar pas wel nadat ik het aangeef. Er zit namelijk een knopje, en zodra ik daar op druk word er in amount.php een aantal handelingen gedaan. Vervolgens komt hij terug op index.php en is amount.php geupdate. De reden van dit script is zodat elk ander persoon op dezelfde index.php de acties LIVE meevolgen.

Nu doet de .load functie het dus niet op index.php in IE.

Enige tips en suggesties?

Mijn dank is groot!

Toevoeging op 12/03/2012 15:57:15:

Even een update, ik denk dat het de caching is die dwars zit.

De enige manier die werkt is:
1. amount.php een random nummertje meegeven zodat ie die niet cached.
2. De hele index.php elke keer refreshen met een random nummertje zodat die ook niet cached.

Dat is helaas de enige manier en ontzettend slecht.

Met random nummertje bedoel ik een amount.php?randomnummer=( random nummer hier )

Enig idee hoe IE zal luisteren zodat de amount.php alleen refreshen weer genoeg is en niet de gehele index?
Gewijzigd op 12/03/2012 13:11:22 door Allard Keij
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.