Pagina laden in div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens

Jens

20/03/2009 11:52:00
Quote Anchor link
Goedendag,

Omdat het gebruik van een frameset af te raden is, gebruik ik div's.
Ik heb een leftdiv(menu) en een rightdiv(main).

Hoe kan ik (waarschijnlijk mbv JavaScript) een pagina laden in de rightdiv, zonder de hele pagina (rightdiv + leftdiv) opnieuw te laden.

Dus als ik de links Index.html en Pagina1.html heb en ik klik op Pagina1.html, moet de tekst van Pagina1 de tekst van Index vervangen.

Dank bij voorbaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 17:34:53
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

20/03/2009 11:58:00
Quote Anchor link
Laatst ook voor aan het kijken.

jQuery Content
 
Yoram

Yoram

20/03/2009 12:00:00
Quote Anchor link
volgens mij is dit de zelfde?

jQuery tabs
 
Jens

Jens

20/03/2009 12:06:00
Quote Anchor link
Precies wat ik nodig had.

Dank!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
Jens

Jens

20/03/2009 14:37:00
Quote Anchor link
Aleerst mijn excuses voor de "bump"
Quote:
Bewust bumpen is eigenlijk nog erger dan 'per ongeluk'. ;)

SanThe.

Maar ik heb wel degelijk een nieuwe vraag.

Kan ik dit ook verwezenlijken met enkel HTML en Javascript?

Voorlopig heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
<script type="text/javascript">
     function
loadContent(id)
     {

          $("#main").load("pagina"+id+".html");
     }

</script>

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
<a href="javascript:loadContent(1);">Index</a>
<
a href="javascript:loadContent(2);">Pagina 2</a>
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
<div id="mid" onLoad="loadContent(2);"> <!-- Main van de pagina -->
<
/div>
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
Robin

Robin

20/03/2009 14:47:00
Quote Anchor link
Gebruik dan AJAX, hiermee kun je andere pagina's inladen in een div.

Neem dan even een kijkje hier klik
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Mitchell

Mitchell

20/03/2009 15:00:00
Quote Anchor link
Zo, een tutorial erover op NetTuts.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

20/03/2009 15:01:00
Quote Anchor link
Robin schreef op 20.03.2009 14:47:
Gebruik dan AJAX, hiermee kun je andere pagina's inladen in een div.

Neem dan even een kijkje hier klik
Jij let niet echt op hae?

jQuery = AJAX?
 
Kay Kay

Kay Kay

20/03/2009 15:18:00
Quote Anchor link
jQuery != AJAX :s
AJAX == methode om bestanden aan te roepen via Javascript

AJAX kan je ook gebruiken zonder jQuery..
Sowieso snap ik niet waarom je zo'n library wilt gebruiken. Gebruik gewoon puur javascript. Wat is het nu van jQuery?
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

20/03/2009 17:55:00
Quote Anchor link
Niet overdrijven he. jQuery kan zeer nuttig zijn.

Een aantal dingen krijg ik niet aan de praat zonder iets als jQuery, toch niet voor iets wat voor alle browsers (lees: meestal is IE het probleem) werkt.

Ajax tutorials (zonder jQuery):

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/309/
http://phphulp.nl/php/tutorials/8/666/
 
Jens

Jens

20/03/2009 18:05:00
Quote Anchor link
Maar zonder dit jQuery kan ik mijn doel niet verwezenlijken?
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

20/03/2009 18:39:00
Quote Anchor link
Jij hebt geen jQuery nodig voor wat je vraagt.

In mijn tutorial leg ik uit wat je kan doen. Er is ook een pagina speciaal over navigatie.

http://phphulp.nl/php/tutorials/8/666/1747/

werkend voorbeeld online: http://www.manutechnica.com/tutorials/ajax/phphulp/navig/#1

(Lees wel de tutorial vanaf het begin, anders raak je er waarschijnlijk niet.)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.