Pagina-navigatie werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »
Dimitri Van Reeth

Dimitri Van Reeth

03/08/2012 20:59:26
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met een nieuws-website waarbij de nieuwsberichten in een database staan.
Nu wou ik ook een pagina navigatie inbouwen, waardoor er telkens maar 3 nieuwsberichten per pagina komen te staan. Alleen wilt dit niet echt lukken... :(

Als er in de URL ?pagenum=1 komt te staan, laat hij nog steeds de URL's previous en first zien.

& als er in de URL ?pagenum=2 (de laatste pagina) komt te staan, dan geeft hij nog altijd de URL's Next en last.

Ook laat hij op de laatste pagina nog steeds 3 nieuwsberichten zien, terwijl 2 ervan al op de 1ste pagina zijn getoond. Of is dit normaal?

Pagina 1 (zonder $_GET variabele)
http://i66.photobucket.com/albums/h262/deatwish/1.jpg

Pagina 1 (Met $_GET['pagenum'] = 1)
http://i66.photobucket.com/albums/h262/deatwish/urlpagenum1.jpg

Pagina 2 (laatste pagina met $_GET['pagenum'] = 2)
http://i66.photobucket.com/albums/h262/deatwish/urlpagenum2.jpg

Database:
http://i66.photobucket.com/albums/h262/deatwish/database.jpg

& is het mogelijk om er ook een navigatie met nummers van te maken?
Bv.
First -- 1 2 3 4 5 6 ... 120 -- Last
waarbij 4 de actieve pagina is

Dit is mijn code tot hiertoe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>


<div id="content">
      <?php
      //SETTING PAGINATION -->

       if (!isset($_GET['pagenum'])){
         $pagenum = 1;
       }
else{
    $pagenum = $_GET['pagenum'];
       }

    $query = mysql_query("SELECT newsid FROM news") or die("An error has occured! ".mysql_error() .$query);
     $rows = mysql_num_rows($query);
    
    $page_rows = 3;
    $last = ceil($rows/$page_rows);
    
    if ($pagenum < 1){
        $pagenum = 1;
    }
elseif($pagenum > $last){
        $pagenum = $last;
    }

    
     $max = 'limit ' .($pagenum - 1) .',' .$page_rows;
    
    echo('pagina: '.$pagenum);
    echo('rijen: '.$page_rows);
    echo('laatste: '.$last);
        ?>

      <center><h1>Latest news</h1></center>
      
      <div class='news'>
        <?php
        $query
= "SELECT newsid, title, newsmessage, date, newsphoto FROM news ORDER BY newsid DESC $max";
          $resultaat = mysql_query($query) or die("An error has occured! ".mysql_error().$query);
          while($rij= mysql_fetch_array($resultaat)){
              //Count how many comments are given
              $newsID = $rij['newsid'];
              $query2= "SELECT COUNT(id) AS countComments FROM comments WHERE newsid='".$newsID."'";
                  $resultaat2 = mysql_query($query2) or die("An error has occured! ".mysql_error() .$query2);
                  $rij2 = mysql_fetch_array($resultaat2);
                $countComments = $rij2['countComments'];
                
                //1 COMMENT OR MORE COMMENTS?
                if($countComments=='1'){
                $countComments="1 COMMENT";    
                }
else{
                $countComments=$countComments." COMMENTS";    
                }

                
                
            $title = $rij['title'];
            $newsmessage = $rij['newsmessage'];
            $date = $rij['date'];
            $photo = $rij['newsphoto'];
            
            echo('
            <div class="newsItem">
            
            <div class="newsTitle">'
.$title.'</div>
            <div class="newsInfo">'
.$date.'</div>
            <div class="containerMessage">
            <img class="newsIcon" src="'
.$photo.'" />
            <div class="newsMessage">'
.$newsmessage.'</div>
            </div>
            <div class="newsButtons">
                <a class="button" href="#" onclick="this.blur(); return false;"><span>READ MORE</span></a>
                <a class="button" href="#" onclick="this.blur(); return false;"><span>'
.$countComments.'</span></a>
                </div>
            <hr />            
            </div>'
);
            }

        ?>

        </div>
        <div class="paginator">
        <?php
        echo ('--Page '.$pagenum.' of '.$last.'--');
         if ($pagenum !== 1 ){
            echo ('<a href="?pagenum=1"> <<-First</a> ');
            $previous = $pagenum-1;
            echo ('<a href="?pagenum='.$previous.'"> <-Previous</a> ');
         }

        
        
         if ($pagenum !== $last) {
             $next = $pagenum+1;
             echo ('<a href="?pagenum='.$next.'">Next -></a> ');
              echo ('<a href="?pagenum='.$last.'">Last ->></a> ');
         }

        ?>

        </div>
      </div>
Gewijzigd op 03/08/2012 23:03:26 door Dimitri Van Reeth
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 04:57:40
 
Reshad F

Reshad F

03/08/2012 21:22:11
Quote Anchor link
je script is niet helemaal netjes maar om even te troubleshooten.. je Query is niet goed. je moet er een where clause in bouwen om de juiste pagina op te halen als het geen 1 is. verder zou ik php_self niet gebruiken. en ook geen * in je query etc etc..
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2012 21:48:12
Quote Anchor link
In aanvulling op de etc. van Reshad ;-)

PHP is ' en dan kun je in HTML " gebruiken.

Variabelen consequent buiten quotes.

Ook bij echo consequent zijn. Niet de ene keer () gebruiken en andere keer niet (zou het zonder doen).

$newsID = $rij['newsid']; hoef je volgens mij niet aan te maken; $rij['newsid'] kun je gewoon gebruiken in je query.

Bouw nette/volledige foutafhandeling in.

En gebruik aub code-tags om je script.
 
Dimitri Van Reeth

Dimitri Van Reeth

03/08/2012 21:56:22
Quote Anchor link
Normaal schrijf ik het wel netter maar dit is gewoon een tutorial die ik had gevolgd en gewoon copy & paste gedaan, omdat ik al zoveel tutorials heb gevolgd die totaal niet kloppen... Dus ik was wel nog van plan om dit gewoon te schrijven zoals ik dit normaal doe.

Deze tutorial heb ik gevolgd:
http://php.about.com/od/phpwithmysql/ss/php_pagination.htm

Moet ik anders de code eerst deftig herschrijven en dan pas zien? Of gewoon een compleet andere tutorail volgen?


Toevoeging op 03/08/2012 22:24:47:

Heb een fouthandeling op alle query's gezet en ini_set('display_errors',1); & error_reporting(E_ALL | E_STRICT); aangezet en krijg geen foutmelding...

Heb ook alle echo's deftig geschreven en variabelen staan overal buiten quotes.
Ook ipv $_SERVER['PHP_SELF'] gewoon ?pagnum= ...

Ook staan de quotes nu goed (hoop ik toch)

al erg bedankt voor de snelle antwoorden!

Toevoeging op 04/08/2012 00:32:14:

EDIT:
Ik heb alles al zelf in orde gekregen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3

$limitPages = ($pagenum-1)*$page_rows;
$max = 'limit ' .($limitPages) .',' .$page_rows;

De variabele $limitpages moest gewoon toegevoegd worden (wat overigens ook niet in de tutorial stond...) & voor de previous en next te laten verdwijnen was het != ipv !== .

Alleen zou ik nog graag willen weten hoe ik eventueel nummers kan toevoegen?
Gewijzigd op 03/08/2012 23:09:54 door Dimitri Van Reeth
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

04/08/2012 13:37:23
Quote Anchor link
Dimitri,
Goed dat je het heb opgelost!
Over die nummers, dat zou je zo kunnen doen:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Druk alle beschikbare paginanummers af als hyperlink
for ($pgnr=1; $pgnr <= $last; $pgnr++) {
  if ($pgnr == $pagenum) {
    // het huidige paginanummer moet vet en geen hyperlink
    echo ("<b>$pgnr</b>");
  }
else {
    // alle andere paginanummers moeten wel hyperlink zijn.
    echo ("<a href=\"?pagenum=$pgnr\">$pgnr</a>");
  }
}

?>

Suc6 !
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/08/2012 16:13:51
Quote Anchor link
Geef dan wel een goed voorbeeld.... ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    // het huidige paginanummer moet vet en geen hyperlink
    echo '<b>'. $pgnr . '</b>';    //    waarbij inline stylen eigenlijk niet hoort!
  } else {
    // alle andere paginanummers moeten wel hyperlink zijn.
    echo '<a href="?pagenum='.$pgnr.'">'.$pgnr.'</a>'; // gebruik ' in php.
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.