PHP 5.2.6 vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter

peter

19/08/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Hallo lui,

Mischien ene domme vraag, maar ik heb toch een probleem.
Ik heb vandaag mijn laptop opnieuw van windows voorzien, en wilde vervolgens mijn lokale ontwikkeling server weer opzetten.

Nu heb ik van zowel apache / php / mysql de laatste versies gedownload.
Er is echter een probleem, bij versie: PHP 5.2.6 krijg ik de error:

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect()

Nou heb ik wat gezocht met google, en daar stond dat ik in de php.ini een ; moest verwijderen bij het mysql.dll.

Nou kan het aan mij liggen, maar in de hele php.ini zijn geen extensions te vinden.

suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:50:18
 
Manaus

Manaus

19/08/2008 22:39:00
Quote Anchor link
een dll is toch niet te openen met kladblok? of vergis ik mij?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2008 22:43:00
Quote Anchor link
Het lijkt een bug te zijn.
 
Peter

peter

19/08/2008 22:48:00
Quote Anchor link
ik open de DLL zelf niet, ik moet in de php.ini aangeven dat hij de mysql extentie moet inladen, maar er zijn geen extensions in de ini te vinden
 
Storeman storeman

storeman storeman

19/08/2008 22:48:00
Quote Anchor link
Ik had ook problemen met de PDO drivers van die versie. Gewoon de dll bestanden pakken uit de 5.2.5 release (mysql, pdo). Die verschillen ook behoorlijk in grootte.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2008 22:49:00
Quote Anchor link
Quote:
Bug #45338 Installer generates invalid php.ini
 
Peter

peter

19/08/2008 22:57:00
Quote Anchor link
welke versie moet ik dan nemen?
op de download pagina van php.net staan alleen 5.2.6 en een versie 4.x.x
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

19/08/2008 23:02:00
Quote Anchor link
http://nl2.php.net/get/php-5.2.5-win32-installer.msi/from/a/mirror

je kan gewoon het versie nummer in de link aanpassen..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.