Php bestand als plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Eey iedereen,
ik probeer met een php bestand een plaatje te maken en ook elke keer als er zown plaatje bekeken word dat hij in hits.txt er 1 bijschrijft...
Aleen werkt het niet omdat ik er geen URL in kan zetten...
want hij geeft: Parse error: syntax error, unexpected ':' in /usr/home/100663/public_html/foto/bekijkfoto.php on line 19

en dit is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?

$llnr
= $_GET['ll'];

$file = "hits.txt";

if(!($fp = fopen($file, "r"))) die ("Kan het bestand niet openen...");
$hits = (int) fread($fp, 30);
fclose($fp);

$hits = $hits + 1;

$fp = fopen($file, "w");
fwrite($fp, $hits);
fclose($fp);

header("Content-Type: image/png");

imagepng("http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/' . $llnr. '.jpg");



?>


edit: Ik heb het nu op een andere server gezet en het script aangepast (hierboven ook) maar nu krijg ik gewoon zown kruisje:(

http://www.jaapestaartje.nl/foto/bekijkfoto.php?ll=100663 zou een goede foto moeten geven want
http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/100663.jpg
is toch echt een foto...:S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap versloot
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:05:08
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2007 19:38:00
Quote Anchor link
Quotes?
 
Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 19:45:00
Quote Anchor link
edit: Ik heb het nu op een andere server gezet en het script aangepast (hierboven ook) maar nu krijg ik gewoon zown kruisje:(

http://www.jaapestaartje.nl/foto/bekijkfoto.php?ll=100663 zou een goede foto moeten geven want
http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/100663.jpg
is toch echt een foto...:S
 
Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 19:55:00
Quote Anchor link
Ik heb weer wat aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?

$llnr
= $_GET['ll'];

$file = "hits.txt";

if(!($fp = fopen($file, "r"))) die ("Kan het bestand niet openen...");
$hits = (int) fread($fp, 30);
fclose($fp);

$hits = $hits + 1;

$fp = fopen($file, "w");
fwrite($fp, $hits);
fclose($fp);

header("Content-Type: image/png");
$plaatje = "http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/$llnr.jpg";
imagepng($plaatje);
echo $plaatje;

?>
nu als ik het php bestand opend komt er alleen http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/100663.jpg te staan en als ik de echo weg haal krijg ik jammergenoeg weer het kruisje... iemand een idee hoe ik het oplos
 
PHP erik

PHP erik

15/11/2007 19:55:00
Quote Anchor link
imagepng('http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/' . $llnr. '.jpg');

Je moet voor een JPG-bestand niet imagepng() gebruiken, maar imagejpg(). Ook juiste header instellen, namelijk image/jpeg. En niet die echo!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 20:00:00
Quote Anchor link
ok... thnx maar dan word mijn pagina helemaal raar:S

<font color='#ff0000'><br />
<b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagejpg() in <b>/data/members/paid/j/a/jaapestaartje.nl/htdocs/www/foto/bekijkfoto.php</b> on line <b>18</b><br />

dat geeft hij dan..:S
bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
header("Content-Type: image/jpeg");
imagejpg('http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/' . $llnr. '.jpg');
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jaap versloot
 
Hylke

Hylke

15/11/2007 20:02:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is er geen GDlibrary geinstalleerd op je webserver, controleer het even met phpinfo();
 
Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 20:06:00
Quote Anchor link
ik heb geen idee:S
Dit is de pagina nu...
weet niet of jullie er wijzer van worden....
http://www.jaapestaartje.nl/foto/bekijkfoto.php?ll=100663
 
Frank -

Frank -

15/11/2007 20:08:00
Quote Anchor link
Offtopic: Lekker up-to-date, maart 2005... Tijd voor een betere provider? Eentje die wel aan updates doet?
 
Hylke

Hylke

15/11/2007 20:09:00
Quote Anchor link
aah sorry, ik zie het al, het is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  header("Content-Type: image/jpeg");
  imagejpeg('http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/' . $llnr. '.jpg');
?>
  

Dus, imagejpeg i.p.v. imagejpg
 
Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 20:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 15.11.2007 20:08:
Offtopic: Lekker up-to-date, maart 2005... Tijd voor een betere provider? Eentje die wel aan updates doet?
tja lycos he.....
Ik word gek van al die kleine foutjes...:P
En het erge is dat we nogsteeds temaken hebben met dat verotte kruisje:P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?

$llnr
= $_GET['ll'];

$file = "hits.txt";

if(!($fp = fopen($file, "r"))) die ("Kan het bestand niet openen...");
$hits = (int) fread($fp, 30);
fclose($fp);

$hits = $hits + 1;

$fp = fopen($file, "w");
fwrite($fp, $hits);
fclose($fp);

  header("Content-Type: image/jpeg");
  imagejpeg('http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/' . $llnr. '.jpg');



?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jaap versloot
 
Aaa Trump

aaa Trump

15/11/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Geil op die site kan je bij alle e-mail adressen van heel de school!

Had daar allang wat mee geflikt.
 
Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 20:33:00
Quote Anchor link
:D paas mij ff?:P plz:P
k kan ook bij alle roosters:D heb ik ook al geinclude op mijn siteje:D
 
Hylke

Hylke

15/11/2007 20:41:00
Quote Anchor link
Hmm, het moet als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 $imageHandle
= imagecreatefromjpeg('http://www.lekenlinge.nl/nieuw/leerlingen/dro/' . $llnr. '.jpg');
imagejpeg($imageHandle);
?>

Het lag dus aan dat je rechtstreeks een url in de imagejpeg functie probeerde te stoppen, maar dat is niet de bedoeling van imagejpeg, imagejpeg maakt juist een nieuwe image aan. Van daar dat je eerst imagecreatefromjpeg moet gebruiken. Ik kan het niet heel goed uitleggen, maar misschien moet je gewoon eens de Image functions van php doorkijken, dan snap je er al een stuk meer van
 
Jaap versloot

jaap versloot

15/11/2007 20:44:00
Quote Anchor link
THNX!!!! het werk!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.