php code, rij toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 17:03:21
Quote Anchor link
hoe kan ik hier nog een text aantoevoegen dat ook word opgeslagen. kan nu maar een text te gelijk opslaan naar text file.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['emailSubmit'])) {
    $file = fopen('save.txt','a+');
    $email = $_POST['nail'];
    $fmail = $email.PHP_EOL;
    fwrite($file,$fmail);
    fclose($file);
    print_r(error_get_last());

    header("Location: http://nederland.serverthuis.nl") ;
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 05:41:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 17:07:02
Quote Anchor link
Misschien handig om te vertellen in welk formaat je het wilt opslaan? Je wilt de data uiteraard wel kunnen extraheren.
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 17:09:19
Quote Anchor link
html code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta name="keywords" content="HOTLINE SERVER , TOEVOEGEN SERVER">
<meta name="description" content="TOEVOEGEN HOTLINE SERVERS">
<title>SERVER TOEVOEGEN</title>
</head>

<body link="#FF0000" vlink="#FF0000" alink="#FF0000" text="#FF0000" bgcolor="#800000">

<form action='emaillist.php' method='POST' style="font-size: 14pt; color: #FF0000; font-weight: bold">
    IP/DNS:<input type='text' name ='nail' size= '30'/>
    DISCRIPTION:<input type='text' name='dis' size='60'/>
    <br />
    <input type='submit' name='emailSubmit' value='OK'/>
    <br />
</form>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 26/01/2016 17:13:47 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 17:14:50
Quote Anchor link
Ja, maar dat is niet wat ik nodig heb.
Je slaat nu per regel een mail-adres op, lijkt me.
Hoe wil je de tweede soort gegeven dan groeperen bij de eerste? Deze scheiden met een pipe-symbool | ?
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 17:20:20
Quote Anchor link
maar zo als ik zeg heb er geen verstand van. maar het werkt wel alleen 1 regel. maar het klopt dat deze gescheiden moet worden maar hoe. ik weet dat niet. maar als je de html code opent als voor beeld. zo zou ik het ook in het text docunument willen hebben opgeslagen. zo dat ik het kan ophalen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta name="keywords" content="HOTLINE SERVER , GET SERVER">
<meta name="description" content="GET HOTLINE SERVERS">
<title>GET SERVER LIST</title>
<style>
<!--
span.patrick { font-size: 14pt; color: #FF0000; font-weight: bold }
-->
</style>
</head>

<body link="#FF0000" vlink="#FF0000" alink="#FF0000" text="#FF0000" bgcolor="#800000">

<p>&nbsp;</p>
<p align="center"><b><font size="5">HOTLINE SERVER LIST</font></b></p>
<p>&nbsp;</p>
<div id="list">
  <p align="center">
    <iframe src="save.txt" frameborder="0" height="400"
      width="95%" name="GET_SERVERS" style="font-size: 14pt; color: #FF0000; font-weight: bold" align="center" class="patrick"></iframe></p>
</div>
-tags
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 17:28:57
Quote Anchor link
Ah, het is een opslag voor IP's en hostnames, met een beschrijving. Aan de verwijzing naar maillist.php deed mij vermoeden dat het om een maillijst ging. Misschien dat daar enige verwarring in was?
In dit geval spreken we dan van IP/hostname en beschrijvingen. :-)

Je hoeft er geen verstand van te hebben, je moet alleen wel weten hoe je het graag in je text-bestand save.txt ziet verschijnen. Een IP/hostname is nu één regel, waar plaats jij je extra beschrijving dan? Op de tweede regel? Op dezelfde regel, en hoe scheid je deze van het mailadres?
Het zijn toch dingen waarover je eerst moet nadenken.

Voor de makkelijkheid zou ik kiezen om dit met een | te scheiden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
123.123.123.123|Server van Pietje
12.12.12.12|Server van Klaasje
12.34.56.78|Server van Jasmijntje
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 17:36:02
Quote Anchor link
klopt precies wat je zegt. ik heb dit dan ook van internet gehaald en beetje aangepast. text regel 1 werkt. text regel 2 slaat die niet op. wat moet ik dan veranderen in de php codes dat die het inderdaad opslaat zo als jij het nu formuleerde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 17:38:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $fmail = $_POST['nail']."|".$_POST['dis'].PHP_EOL;


Die lijn met $email = $_POST['nail']; kan je weggooien.
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 17:42:46
Quote Anchor link
moet deze regel nog aangepast worden

$fmail = $email.PHP_EOL;
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 17:44:14
Quote Anchor link
Die moet je overschrijven met mijn code.
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 17:49:54
Quote Anchor link
u bent op dit moment mijn engel.. het werkt.

een laatste vraag. is er een mogelijkheid dat ik ook de front style kan veranderen wat die ophaalt uit het text bestand nu zijn het zwarte kleine letters.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 18:25:59
Quote Anchor link
Nu open je gewoon het rauwe textbestand in een iframe.
Je kan deze ook per lijn inladen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$file
= "save.txt";
$lines = file($file);
foreach($lines as $line) {
    $split = explode("|",$line);
    echo '<span style="color:red">'.$split[0].'</span>
              <span style="color:green">'
.$split[1].'</span>
'
;
}

?>
Gewijzigd op 26/01/2016 19:44:54 door - Ariën -
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 18:53:04
Quote Anchor link
als je me nog wilt vertelen waar ik deze script tussen moet zetten ben ik echt geholpen

Toevoeging op 26/01/2016 19:03:19:

heb nu php codes opgeslagen onder inladen.php deze open ik in de iframe. maar dan zie ik alleen groene I en een rode P
Patrick kruidbos op 26/01/2016 18:53:04:
als je me nog wilt vertelen waar ik deze script tussen moet zetten ben ik echt geholpen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 19:45:17
Quote Anchor link
Code heb ik aangepast, ik gebruikte een verkeerde variabele.
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 19:57:26
Quote Anchor link
klopt. werkt ook alleen nu staat alles achter me kaar niet meer per line onder mekaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2016 20:02:48
Quote Anchor link
Een <br /> toevoegen
 
Patrick kruidbos

patrick kruidbos

26/01/2016 20:17:04
Quote Anchor link
HET WERKT. ga zo online zetten.

Toevoeging op 26/01/2016 20:20:29:

http://nederland.serverthuis.nl probeer maar. daarna kan je de link wel verwijderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.