PHP Countdown timer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

15/07/2011 15:35:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function countdown($jaar, $maand, $dag, $uur, $minuten, $seconden)
{

    date_default_timezone_set('Europe/London');
    $de_countdown_datum = mktime($uur, $minuten, $seconden, $maand, $dag, $jaar);
    $vandaag = time();
    $verschil = $de_countdown_datum - $vandaag;
    
    if ($verschil < 0) {
        $verschil = 0;
    }


    $overblijvende_dagen = floor($verschil/60/60/24);
    $overblijvende_uren = floor(($verschil - $overblijvende_dagen*60*60*24)/60/60);
    $overblijvende_minuten = floor(($verschil - $overblijvende_dagen*60*60*24 - $overblijvende_uren*60*60)/60);
    $overblijvende_seconden = floor($verschil - $overblijvende_dagen*60*60*24 - $overblijvende_uren*60*60 - $overblijvende_minuten*60);

    echo $overblijvende_dagen." dagen, ".$overblijvende_uren." uur, ".$overblijvende_minuten ." minuten en ".$overblijvende_seconden." seconden";
}


countdown(2011,8,25,16,50,0);
// this will echo the datetime remaining until 17:50 instead of 16:50 :S ???

?>


De echo geeft nu een verkeerde telling. Het telt namelijk af tot 17:50. Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:36:41
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/07/2011 17:32:34
Quote Anchor link
Kan het te maken hebben met de tijdzone (Londen)?
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

15/07/2011 17:39:43
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/07/2011 17:32:34:
Kan het te maken hebben met de tijdzone (Londen)?
Tijdzone UTC?
London zit namelijk niet op nulpunt tijd nu. Maar GMT is nu ook BST, dus UTC+1; zomertijd ;)
Gewijzigd op 15/07/2011 17:40:19 door Kevin Ellen
 

15/07/2011 17:53:51
Quote Anchor link
Dus de tijdzone wordt UTC.. Maar waar geef ik die plus 1 op dan?
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

15/07/2011 18:00:58
Quote Anchor link
Tim Klaversma op 15/07/2011 17:53:51:
Dus de tijdzone wordt UTC.. Maar waar geef ik die plus 1 op dan?


($uur+1)?
 

15/07/2011 19:22:51
Quote Anchor link
Ik kan het probleem zelf ook wel oplossen :P, maar ik snap niet waarom het niet gewoon volgens de juiste manier werkt..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.