Php datum/tijd fopen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Victor Php

Victor Php

14/07/2010 20:03:47
Quote Anchor link
Hee allemaal,,

Weer een vraag.. :D
Om te beginnen: Ik heb trigger_error('Het ging fout bij...'); i.p.v. or die()
Dat lijkt me goed toch?

Dan nu de échte vraag:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$ourFileName
= date("F_Y");
$ourFileHandle = fopen($ourFileName'.json', 'w') trigger_error("can't open file");
fclose($ourFileHandle);

?>


Dit hierboven werkt niet.
Ik weet ookal hoe dat komt ;-D
bij fopen($ourFileName heb ik '.json' erachter geplakt.

Hoe moet ik het dan goed doen?

B.v.d.

GreetzZzZzZzz,,
Victor


-Edit-
Het moet ook in een andere map.
Hoe doe ik dat dan?
Gewijzigd op 14/07/2010 20:04:35 door Victor Php
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 22:25:26
 
Niels K

Niels K

14/07/2010 20:13:15
Quote Anchor link
achter $ourFileName een punt?

"Het moet ook in een andere map.
Hoe doe ik dat dan?"

Dat is toch niet zo moeilijk? Wat doe je als je iets moet includen vanuit een andere map? Juist dan doe je bv: '../../map/file.ext'

"Ik heb trigger_error('Het ging fout bij...'); i.p.v. or die()"

Nu gaat het helemaal fout, je geeft nu altijd die error.

je moet het met een if statement oplossen
Gewijzigd op 14/07/2010 20:15:32 door Niels K
 
Victor Php

Victor Php

14/07/2010 20:17:49
Quote Anchor link
Okeee,, dus als (if) het is fout gegaan geef foutmelding?

Als ik achter $ourFileName een punt zet word die toch opgenomen in de naam van de var?

En bedankt.. ik was ff in de war xD Ik dacht dat dan in de naam een / kwam te staan, maar da gebeurt natuurlijk niet xD
 
Niels K

Niels K

14/07/2010 20:22:58
Quote Anchor link
"Als ik achter $ourFileName een punt zet word die toch opgenomen in de naam van de var?"

Test het?

"Okeee,, dus als (if) het is fout gegaan geef foutmelding?"

Zo ongeveer wel ja..
 
Victor Php

Victor Php

14/07/2010 22:49:14
Quote Anchor link
"Test het?"

Gedaan. ;-)
Met de punt word blijkbaar niks gedaan
Als ik het echo krijg ik: july_2010json

"Zo ongeveer wel ja.."

Ook weer bijgeleerd =)


-Edit-
Dit werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$ourFileName
= date("F_Y");
$ourFileHandle = fopen($ourFileName . '.json', 'w');
fclose($ourFileHandle);

?>


Alleen nog even foutafhandeling inbouwen.
Gewijzigd op 14/07/2010 23:05:44 door Victor Php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.