Php - Dubbele update query mislukt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Willem vp

Willem vp

27/10/2012 15:37:01
Quote Anchor link
Thijs anoniem op 27/10/2012 15:09:37:
WHERE e-mail =

Dit zou nog wel eens een probleem kunnen zijn. Veldnamen mogen geen '-' bevatten. Slechte keuze dus.

Mijn persoonlijke voorkeur zou zijn om het veld "email" te noemen. Als je per se het streepje wilt aanhouden, moet je de veldnaam consequent tussen backticks zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE `e-mail` = '$Email'



Toevoeging op 27/10/2012 15:46:56:

Nog een tip: doe eens aan foutafhandeling, daarmee kun je jezelf het leven oneindig veel gemakkelijker maken.

Dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (!mysqli_query($dbc,$query))
{
   printf("Query failed: %s\n",mysqli_error($dbc));
}


Als je dit vanaf het begin erin had gehad, was dit hele topic niet langer geweest dan 3 berichten... ;-)

Toevoeging op 27/10/2012 15:53:24:

Nog even over mysqli_multi_query: die gebruik je ook verkeerd. Nu doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query1 = "x;";
$query2 = "y";
mysqli_multi_query($dbc,$query1,$query2);


Het moet echter als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query = "x;";
$query .= "y";
mysqli_multi_query($dbc,$query);


Zie ook de uitgebreide documentatie op php.net. ;-)
Gewijzigd op 27/10/2012 15:37:35 door Willem vp
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 06:50:00
 
- SanThe -

- SanThe -

27/10/2012 17:06:01
Quote Anchor link
Echo de error eens.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/10/2012 17:08:17
Quote Anchor link
Als je twee (of meer) gelijksoortige query hebt met dezelfde voorwaarden bij de where, moet je dat gewoon in één query doen, dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query1
= "UPDATE members SET Timesloggedin = Timesloggedin + 1, Lastloggedin = NOW() WHERE `e-mail` ='" . $Email . "'";
?>
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.