php & javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijn

Marijn

09/01/2007 12:02:00
Quote Anchor link
Hallo Mensen,
Ik ben met een scriptje bezig waarmee ik mbv javascript een dropdown menu maak.
Dit menu wil ik echter generen uit een database, hiervoor moet ik dus php combineren met javascript..

Ik doe dat nu als volgt..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
require("conf/config.php");

  $sql = "SELECT * FROM tbl_catagorie WHERE menuitem = 1";
   $res = mysql_query($sql);
 
        while ($rij = mysql_fetch_object($res))
        {

echo"oCMenu.makeMenu('page".$rij->catagorie_id."','','".$rij->naam."','', '', '', '', '".$rij->afbeelding."', '".$rij->afbeelding_over."')";
echo"<br>";
        }


?>


Dit zinnetje klopt gewoon alleen gaat hij moeilijk doen omdat hij steeds de zin echo't.

Als ik gewoon 1 zin neerzet plaats hij gewoon een menu item..
Hoe kan ik dit oplossen?
Dat hij alles in 1 lijst echo't.. dan doet hij het namelijk wel..
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:34:06
 
Jos

Jos

09/01/2007 12:30:00
Quote Anchor link
Zou wel handig zijn als je de js functie zou kunnen plaatsen (oCMenu).

Verder lijkt me dat javascript <br> niet kent?
 
Marijn

Marijn

09/01/2007 12:35:00
Quote Anchor link
de functie wordt al eerder geplaatst..
En als je de br weg haalt werkt het ook niet:(
 
Marijn

Marijn

09/01/2007 14:30:00
Quote Anchor link
Kan iemand me misschien uitleggen waarom hij het wel doet als ik het stuk code in 1x echo..

dus


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
echo"
oCMenu.makeMenu('page1','','opleidingen','', '', '', '', 'afb/menu_1.gif', 'afb/menu_1_over.gif')
oCMenu.makeMenu( 'page1_4', 'page1', 'WO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=4', '', '')
oCMenu.makeMenu( 'page1_5', 'page1', 'HBO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=5', '', '')
oCMenu.makeMenu( 'page1_3', 'page1', '(V)MBO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=3', '', '')

oCMenu.makeMenu('page2','','Facts en Figures','', '', '', '', 'afb/menu_2.gif', 'afb/menu_2_over.gif')
oCMenu.makeMenu( 'page2_9', 'page2', 'Facts & Figures', '/vervolg.php?pagina_id=9', '', '')
oCMenu.makeMenu( 'page2_7', 'page2', '(V)MBO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=7', '', '')

oCMenu.makeMenu('page3','','Trainingen','', '', '', '', 'afb/menu_3.gif', 'afb/menu_3_over.gif')

oCMenu.makeMenu('page4','','Fun','', '', '', '', 'afb/menu_4.gif', 'afb/menu_4_over.gif')

oCMenu.makeMenu('page5','','Vacatures','', '', '', '', 'afb/menu_5.gif', 'afb/menu_5_over.gif')

    oCMenu.construct()        "
;

?>




en als ik het regel voor regel echo niet?
 
Jacco

Jacco

09/01/2007 14:37:00
Quote Anchor link
Wat is het resultaat dat hij echo't dan? Dan zou je (in de gegnereerde bron) kunnen kijken wat er niet klopt.. Als je dat even zou kunnen posten..?
 
Marijn

Marijn

09/01/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?
[code]<?
require("../conf**.php");



   $sql = "SELECT * FROM tbl_catagorie WHERE menuitem = 1 ORDER BY catagorie_id";
   $res = mysql_query($sql);
 
        while ($rij = mysql_fetch_object($res))
  {

echo"oCMenu.makeMenu('page".$rij->catagorie_id."','','".$rij->naam."','', '', '', '','".$rij->afbeelding."','".$rij->afbeelding_over."') ";
        //echo"<br>";
        
$sql2 = "SELECT * FROM tbl_pagina WHERE  catagorie_id = ".$rij->catagorie_id." && menuitem != 0";
$res2 = mysql_query($sql2);
 
        while ($rij2 = mysql_fetch_object($res2))
        {

echo"oCMenu.makeMenu(
'page"
.$rij2->catagorie_id."_".$rij2->pagina_id."','page".$rij2->catagorie_id."','".$rij2->titel."','/vervolg.php?pagina_id=".$rij2->pagina_id."','','') ";
    
        //echo"<BR>";
        }
        //echo"<BR>";
}


echo"oCMenu.construct()";

?>


echo't precies hetzelfde als..



<?

echo"oCMenu.makeMenu('page1','','opleidingen','', '', '', '', 'afb/menu_1.gif', 'afb/menu_1_over.gif')";
echo"
oCMenu.makeMenu( 'page1_4', 'page1', 'WO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=4', '', '') "
;
echo"
oCMenu.makeMenu( 'page1_5', 'page1', 'HBO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=5', '', '') "
;
echo"
oCMenu.makeMenu( 'page1_3', 'page1', '(V)MBO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=3', '', '') "
;

echo"

oCMenu.makeMenu('page2','','Facts en Figures','', '', '', '', 'afb/menu_2.gif', 'afb/menu_2_over.gif') "
;
echo"
oCMenu.makeMenu( 'page2_9', 'page2', 'Facts & Figures', '/vervolg.php?pagina_id=9', '', '') "
;
echo"
oCMenu.makeMenu( 'page2_7', 'page2', '(V)MBO Opleidingen', '/vervolg.php?pagina_id=7', '', '') "
;
echo"
oCMenu.makeMenu('page3','','Trainingen','', '', '', '', 'afb/menu_3.gif', 'afb/menu_3_over.gif') "
;
echo"
oCMenu.makeMenu('page4','','Fun','', '', '', '', 'afb/menu_4.gif', 'afb/menu_4_over.gif') "
;

echo"
oCMenu.makeMenu('page5','','Vacatures','', '', '', '', 'afb/menu_5.gif', 'afb/menu_5_over.gif') "
;

echo"
    oCMenu.construct()        "
;
?>



Maar werkt niet..


(de onderste trouwens wel nu)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marijn
 
Jacco

Jacco

09/01/2007 15:02:00
Quote Anchor link
Ik bedoelde de output (javascript) die de bovenste code genereert..
 
Marijn

Marijn

09/01/2007 15:24:00
Quote Anchor link
Zelfs als ik hem exact hetzelfde laat echoen dus echo echo.. doet hij ook nog niet..

Wie kan mij helpen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marijn
 
Marijn

Marijn

10/01/2007 15:08:00
Quote Anchor link
iemand een idee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.