php in php gebruiken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marije

Marije

17/03/2006 21:08:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een html (met php)document dat werkt zoals hieronder:

<option value="aankomend"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if($row->status=="aankomend"){ echo "selected"; } ?>
>aankomend</option>

Nu heb ik een bestand in php waar ik die functie if($row->status=="aankomend"){ echo "selected"; } wil aanroepen, maar ik zit al in php.

Iemand enig idee hoe ik dat kan doen? ik heb nu dit maar dat werkt niet :

echo "<option value=\"Afrika\" if($werelddeel->status==\"Afrika\"){ echo \"selected\"; }>Afrika</option>";
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 16:19:03
 
Jelmer -

Jelmer -

17/03/2006 21:10:00
Quote Anchor link
include('bestand.php')?

Misschien moet je je vraag wat systematischer omschrijven als dat niet het gewenste antwoord is.
 
Frank -

Frank -

17/03/2006 21:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
echo '<option value="Afrika"; // deel 1
if($werelddeel->status == 'Afrika'){
  echo ' "selected" '; // de variabele
}
echo '>Afrika</option>'; // deel 2


Gebruik in PHP enkele quotes, dan hoef je geen dubbele quotes in je html te escapen. Voor queries maak je een uitzondering, daar dubbele quotes in binnen de query enkele quotes om een string heen.
 
Marije

Marije

17/03/2006 21:20:00
Quote Anchor link
uhh, hehe ik ben net begonnen met php... is dat de goede code zoals jij hem hebt getypt?

en wat doet deel1? :)

groetjes
Marije
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2006 21:31:00
Quote Anchor link
Deel 1 en 2 printen samen de normale option tag
<option value="Afrika">Afrika</option>

En de if() print alleen het woordje selected ertussen als de if() waar is. Dan krijg je dus dit
<option value="Afrika" "selected" >Afrika</option>
 
Marije

Marije

17/03/2006 21:32:00
Quote Anchor link
Hmm ik krijg het niet voor elkaar... ik doe het nu op de manier zoals Frank die aangaf. Doe ik nog iets verkeerd?

echo '<option value="Afrika"';
if($werelddeel->status=="Afrika"){ echo "selected"; }
echo '>Afrika</option>';

ideeen?
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2006 21:45:00
Quote Anchor link
echo '<option value="Afrika"';
if($werelddeel->status=="Afrika"){ echo ' selected'; }
echo '>Afrika</option>';

Spatie voor selected gezet

Als dat niet helpt kan je je probleem dan wat duidelijker omschrijven.
 
Frank -

Frank -

17/03/2006 22:26:00
Quote Anchor link
Waarom heb je geen copy/paste gebruikt? Nu zijn er een paar quotes verdwenen die in je html horen te staan:

echo ' "selected" '; // de variabele

Dus enkele quotes in het php gedeelte en dubbele quotes omdat je een tag-eigenschap in html meegeeft. Overigens is deze beter (direct xhtml-valide):
echo ' selected="selected" '; // de variabele

Vraagje: Hoe ziet de html-code er in je browser uit? (dus niet de php-code in je editor!)
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2006 22:50:00
Quote Anchor link
@Frank: Van www.handleidinghtml.nl (zonder quotes dus)

Standaard is de eerste keuzemogelijkheid in een keuzelijst geselecteerd. Door aan een (andere) keuzemogelijkheid het attribuut SELECTED toe te voegen wordt deze geselecteerd.
De opbouw is:

<OPTION SELECTED> </OPTION>
Gewijzigd op 17/03/2006 22:50:00 door - SanThe -
 
Frank -

Frank -

17/03/2006 23:15:00
Quote Anchor link
@SanThe: Je hebt helemaal gelijk, ik had even wat zaken door elkaar heen geslingerd. Komt waarschijnlijk doordat ik altijd selected="selected" gebruik, de xhtml-variant.

Ik ben benieuwd of het inmiddels is gelukt...
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

17/03/2006 23:17:00
Quote Anchor link
@SanThe, zet jij maar eens doctype xhtml1.1 boven je site en dan de oplossing die jij gaf, ik verzeker je dat de validator je niet een mooi groen balkje laat zien.

Sowieso kleine letters, en echt selected="selected", ik vind het een beetje raar, had selected="true" al logischer gevonden, maar dat is het nu eenmaal niet.

Edit
Frank zijn reactie doet mij denken dat zijn oplossing totaal niet werkt met HTML 4.0?
Gewijzigd op 17/03/2006 23:19:00 door Willem Jan Z
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.