PHP in <title>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper DS

Jasper DS

19/10/2010 21:42:15
Quote Anchor link
is dit netjes?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<title>
    <?php if ($werkplaats == "0") {
    echo 'geen werkplaats';
    }
else { echo $werkplaats; }
    ?>

</title>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:33:42
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2010 21:47:56
Quote Anchor link
Getallen hoeven niet tussen quotes.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

20/10/2010 07:32:45
Quote Anchor link
ook kan je gewoon de haakjes weghalen bij 1 regel dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($werkplaats==0)
    echo 'blablabla';
else
    echo $werkplaats;
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/10/2010 08:34:05
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 20/10/2010 07:32:45:
ook kan je gewoon de haakjes weghalen bij 1 regel dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($werkplaats==0)
    echo 'blablabla';
else
    echo $werkplaats;
?>

Het kan, maar is voor de leesbaarheid niet aan te raden.
Daarnaast is het ook vaak zo dat later mogelijkheden worden toegevoegd in een if. Dan moet je ineens wel { en } gebruiken.
Eenvoudiger (een paar bits extra code is geen probleem, het PHP bestand wordt geparsed en niet zo verzonden naar de bezoeker.

Dus beter zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($werkplaats==0)
{

    echo 'blablabla';
}

else
{
    echo $werkplaats;
}

?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

20/10/2010 09:29:23
Quote Anchor link
maar het is wel 4 regels langer, voor een klein scriptje maakt het niet zoveel uit maar voor een lang script zou ik het toch graag zo kort mogelijk doen
 
- Mark -

- Mark -

20/10/2010 09:34:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<title><?php echo ($werkplaats == 0) ? 'geen werkplaats' : $werkplaats ; ?></title>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.