php include fout - Wit beeld!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Stefan -

Stefan -

28/08/2007 08:48:00
Quote Anchor link
Ik ben mijn site aan het ombouwen van frames naar php include met de volgende php "code"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP include("URL"); ?>

Dezelfde pagina werk wel als ik een header en een menu heb dus 3 frames.
maar niet als ik hem include Weet iemand misschien een antwoord ik ben namelijk al een tijdje bezig en uit de boeken kom ik ook niet (ben een newbie)

Opvraag pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<html xmlns:fo="http://www.w3.org/1999/XSL/Format">
<head>
<?PHP include("../de/included/meta.php"); ?>
</head>


<body marginwidth="0" marginheight="0" leftmargin="0" topmargin="0" bottommargin="0" rightmargin="0">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" height="100%" class="alltable">
<tr height="5" bgcolor="#cfcfcf">
<td colspan="2" style="background:#d9d9d9 url(images/menu_bgrpt.gif) bottom left repeat-x;">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" align="center">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" height="15">
      <tr>
        <td style="padding:0px 10px 0px 10px;" class="pageheader"> <p class="pageheader">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
            <a class="pageheader" href="http://www.plastikor.de" title="Plastikor Nederland bv." target="_top">Home</a>
            - <a class="pageheader" href="sitemap.php" title="Sitemap" target="_top">Sitemap</a>
          </p></td>
        <td class="pageheader"> <div align="left">U bevindt zich hier: <a class="pageheader" href="index.html" title="Ringbanden" target="_top">Home</a>
          </div></td>
      </tr>
    </table>

<tr height="118">
<td style="border-top:1px solid #ffffff; border-bottom:1px solid #ffffff; background:#a5a7a4 url(images/logo_bgrpt.gif) center left repeat-x;">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" height="118" style="background:url(images/logo_bg.jpg) center center no-repeat;">
<tr><td align="center">
<div style="width:200px; height:0px;"><spacer>
<script type="text/javascript" src="http://www.plastikor.nl/nl/Scripts/bolklein.js"></script>
            </spacer></div>
          <br />

<div class="mycompany">Plastikor Nederland</div>
</td></tr></table></td>
<td width="100%" style="border-top:1px solid #ffffff; border-bottom:1px solid #ffffff; border-left:1px solid #ffffff;">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" height="118" class="visual">
<tr><td><img src="images/top.jpg" width="529" height="118" border="0" alt=""><?PHP include("../de/included/slogan.php"); ?></td></tr></table></td></tr>
<tr height="100%"><td bgcolor="#dfdfdf" valign="top">



<div class="secondmenudivider1"><spacer></spacer></div><div class="secondmenudivider2"><spacer></spacer></div>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" class="secondmenuitem">
<tr>
            <td></td>
<td>        <!--- START MENU LEFT HTML -->
        <div id="dhtmlgoodies_menu">
        
    <ul>
<li><a href="../de/inhoud.php" alt="Ihr Bestellung">Ihr Bestellung</a></li>
<li><a href="../de/catalog.php" alt="Catalogus">Catalogus</a></li>

<?
    include '../de/winkelwagen/php/database-mysql.php';
    include '../de/winkelwagen/php/html_css.php';
    include '../de/winkelwagen/php/utility.php';
    include '../de/winkelwagen/php/conf.php';
    include '../de/winkelwagen/php/cart.php';
    include '../de/winkelwagen/php/db.php';


    $res = $db -> query_exec("SELECT * FROM categorien ORDER BY sort, id");
    $num = $db -> numrows($res);

    for($i = 0; $i < $num; $i++) {
        $arr = $db -> fetch_assoc($res, $i);
        ?>

        <li><a href="../de/subcat_listing.php?id=<?=$arr['id']?>" alt="StatusMsg('<?=UCWords($arr['naam'])?>');return document.returnValue"><?=UCWords($arr['naam'])?></a></li>
        <?
    }
?>


        </ul>
        </div>
        <!-- END MENU HTML-->
    </div>    
</td></tr></table>





<div class="secondmenudivider1"><spacer></spacer></div><div class="secondmenudivider2"><spacer></spacer></div></td>
<td bgcolor="#ffffff" valign="top">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%"><tr height="22">
<td style="background:#ffffff url(images/pageheader_bgrpt.gif) bottom left repeat-x; padding-bottom:2px;">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%" height="20">

<?PHP include("../de/included/header.php"); ?>


<tr><td class="thatext" style="padding:13px 40px 20px 14px;"><span>
                    <?PHP include("../de/included/bestel_product.php"); ?>
</td></tr>
</table></td></tr>

<?PHP include("../de/included/footer.php"); ?>

</body></html>


Het php bestand waar de fout in zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


<?php

$action
= isset($HTTP_POST_VARS['action']) ? $HTTP_POST_VARS['action'] : 0;

if ($HTTP_SERVER_VARS['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    foreach($HTTP_POST_VARS as $key => $value)
        if (preg_match('/submit_([0-9]+)_(x|y)/i', $key, $matches))
            $product_id = $matches[1];

    $aantal_key = "aantal_$product_id";

    $aantal     = isset($HTTP_POST_VARS[$aantal_key]) ? $HTTP_POST_VARS[$aantal_key]  :  '';
    $subcat_id  = isset($HTTP_POST_VARS['subcat_id'])  ? $HTTP_POST_VARS['subcat_id'] : 0;

    unset($aantal_key);
}


if ($HTTP_SERVER_VARS['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && $action == 1) {

    $cart = new WinkelWagen;
    session_start();
    /* als $cart in de sessie bestaat wordtie weer gevuld */

    session_register('cart');
    /* we gaan $cart veranderen, dus geef op om op te slaan */

    $aantal     = isset($HTTP_POST_VARS['aantal'])      ? $HTTP_POST_VARS['aantal']     : 0;
    $product_id = isset($HTTP_POST_VARS['product_id'])  ? $HTTP_POST_VARS['product_id'] : 0;
    $kleur      = isset($HTTP_POST_VARS['kleur'])       ? $HTTP_POST_VARS['kleur'] : '';
    $bedrukt    = isset($HTTP_POST_VARS['bedrukt'])     ? $HTTP_POST_VARS['bedrukt'] : '';
    $opmerking  = isset($HTTP_POST_VARS['opmerkingen']) ? $HTTP_POST_VARS['opmerkingen'] : '';

    $pid_res = $db->query_exec("SELECT COUNT(*) FROM artikelen WHERE id = $product_id");

    /* Controleer of het product_id bestaat, de kans bestaat dat users dat wijzigen */
    if ($db->numrows($pid_res) == 0 || !$aantal || !$product_id || !$subcat_id)
        FataleFout('Gestuurde data is niet compleet!', $PHP_SELF, __LINE__);

    $item = new Artikel($product_id, $aantal, $kleur, $opmerking, $bedrukt);
    $cart->Voegtoe($item, $subcat_id);
    exit;
}


if ($HTTP_SERVER_VARS['REQUEST_METHOD'] == 'GET') {
    Header("Location: ../info.html");
    exit;
}



$product_res = $db->query_exec("SELECT s.naam as subcat_naam, a.art_nr art_nr, a.pps as pps FROM subcategorien s, artikelen a WHERE a.subcat_id = s.id AND a.id = $product_id");
$product_inf = $db->fetch_assoc($product_res);



/* Bereken de prijzen vooruit voor readability */

$stuk_prijs_nld = $product_inf['pps'];
$stuk_prijs_eur = number_format( ($stuk_prijs_nld / $euro), 2, '.', ',');

$tot_prijs_nld = number_format( ($stuk_prijs_nld * $aantal), 2, '.', ',');

/* conform regels gulden -> euro berekeningen, voer berekening opnieuw uit ivm mogelijke afrondings fouten  */
$tot_prijs_eur = number_format( (($stuk_prijs_nld * $aantal) / $euro), 2, '.',',');

?>

<BODY>
<CENTER>
<FORM ACTION="<?=$PHP_SELF?>" METHOD="POST">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="action" VALUE="1">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="product_id" VALUE="<?=$product_id?>">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="subcat_id" VALUE="<?=$subcat_id?>">
<INPUT TYPE="hidden" NAME="aantal" VALUE="<?=$aantal?>">
    <TABLE WIDTH="693" BORDER="0" CELLSPACING="0" CELLPADDING="0">
      <TR BGCOLOR="#800000">
        <TD COLSPAN="5" HEIGHT="39" CLASS="bigheading" ALIGN="CENTER"> <B><FONT SIZE="3">Bestellen:
          </FONT></B> </TD>
      </TR>
      <TR>
        <TD WIDTH="108" HEIGHT="20" class="content_small_noback"><b>Aantal</b></TD>
        <TD WIDTH="260" HEIGHT="20" class="content_small_noback"><b>Omschrijving</b></TD>
        <TD WIDTH="111" HEIGHT="20" class="content_small_noback"><b>Artikel nummer</b></TD>
        <TD WIDTH="110" HEIGHT="20" class="content_small_noback"><div align="right"><b>Prijs
            per stuk</b></div></TD>
        <TD WIDTH="104" HEIGHT="20" class="content_small_noback"><div align="right"><b>Prijs
            Totaal</b></div></TD>
      </TR>
      <TR>
        <TD WIDTH="108" class="content_small_noback"><B>&nbsp;</B></TD>
        <TD WIDTH="260" class="content_small_noback">&nbsp;</TD>
        <TD WIDTH="111" class="content_small_noback">&nbsp;</TD>
        <TD WIDTH="110" class="content_small_noback" ALIGN="RIGHT"><div align="right"></div></TD></TD>
        <div align="right"></div></TR>
      <TR>
        <TD WIDTH="108" class="content_small_noback">&nbsp;
          <?=$aantal?>
          x</TD>
        <TD WIDTH="260" class="content_small_noback">
          <?=$product_inf['subcat_naam']?>
        </TD>
        <TD WIDTH="111" class="content_small_noback">
          <?=$product_inf['art_nr']?>
        </TD>
        <TD WIDTH="110" class="content_small_noback"><div align="right">&euro;&nbsp;&nbsp;
            <?=$stuk_prijs_nld?>
          </div></TD>
        <TD WIDTH="104" class="content_small_noback"><div align="right">&euro;&nbsp;&nbsp;
            <?=$tot_prijs_nld?>
          </div></TD>
      </TR>
      <TR>
        <TD WIDTH="108" HEIGHT="30"> <P>&nbsp;</P></TD>
        <TD WIDTH="260" HEIGHT="30">&nbsp;</TD>
        <TD WIDTH="111" HEIGHT="30">&nbsp;</TD>
      </TR>
      <TD>&nbsp;</TD>
      </TR>
      <TR>
        <TD COLSPAN="2" CLASS="content_small_noback"><B>
          <INPUT TYPE="checkbox" NAME="bedrukt" VALUE="checkbox">
          Bedrukken met logo tegen meerpijs, Wij nemen dan nog contact met u op.</B></FONT></TD>
        <TD>&nbsp;</TD>
      </TR>
      <TR>
        <TD COLSPAN="2">&nbsp;</TD>
        <TD>&nbsp;</TD>
      </TR>
      <TR>
        <TD COLSPAN="2" CLASS="content_small_noback"><B>Opmerkingen:</B><BR>
          <TEXTAREA NAME="opmerkingen" COLS="45" ROWS="2"></TEXTAREA>
        </TD>
        <TD>&nbsp;</TD>
      </TR>
      <TR>
        <TD COLSPAN="2"class="content_small_noback"><br /><div align="right">
            <input type="submit" name="Submit" value="Leg in Winkelmand">
            <br />
            &nbsp;<BR>
          </div></TD>
        <TD COLSPAN="2">&nbsp; </TD>

      </TR>
    </TABLE>
</FORM>
</CENTER>


een actueel voorbeeld vind je hier.

druk op bestel en daarna op leg in winkelmang. druk je op leg in winkelmand krijg je een wit beeld.
Ik zelf denk dat je fout op regel 1 t/m 66 en dan specifiek bij 1 t/m 45 zit maar omdat ik een newbie ben weet ik deze niet op te lossen. misschien als iemand een oplossing weet mij ook kan vertellen waarom deze zo opgelost moet worden.

Alsvast bedankt, Stefan

ps. mocht ik dingen niet volgens de regels doen geef even een opmerking en ik zal me eraan houden, Bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 16:23:18
 
Erik Rijk

Erik Rijk

28/08/2007 08:52:00
Quote Anchor link
Doe wat aan foutafhandeling.

Controleer of je query gelukt is.
Programmeer altijd met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>

Zo die je alle foutmeldingen / notices voorbijkomen.
 
Stefan -

Stefan -

28/08/2007 09:02:00
Quote Anchor link
Dit gaat echt snel, bedankt voor je snelle reactie en de code Erik.

Hij gaf 2 fouten aan:

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/bestel_product.php:3) in /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/included/bestel_product.php on line 25

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/bestel_product.php:3) in /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/included/bestel_product.php on line 25

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/bestel_product.php:3) in /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/included/bestel_product.php on line 45


op regel 45 heb ik Header("Location: inhoud.php"); eruitgehaald dus die fout is al weg.

Weet iemand wat te doen is tegen regel 25? session_start();
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

28/08/2007 09:03:00
Quote Anchor link
Hoi Stefan,

Probeer session_start(); ALTIJD boven aan je pagina te zetten, boven alle PHP code anders krijg je die error: header already sent.

Groetjes, Wessel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
Stefan -

Stefan -

28/08/2007 09:08:00
Quote Anchor link
Wessel,
Ik heb de code session_start(); nu krijg ik fout op regel 6!
Heb ik wat fout gedaan en iets meer mee moeten knippen en plakken?
 
Stefan -

Stefan -

30/08/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Is er misschien iemand die me uit de brand kan helpen en me te vertellen wat ik fout heb gedaan. en vooral ook hoe ik het oplos en voorkom?

Alvaste bedankt allemaal.
 
Winston Smith

Winston Smith

30/08/2007 16:48:00
Quote Anchor link
Stefan schreef op 28.08.2007 09:08:
Wessel,
Ik heb de code session_start(); nu krijg ik fout op regel 6!
Heb ik wat fout gedaan en iets meer mee moeten knippen en plakken?
Wát voor fout krijg je op regel 6? Let erop dat je session_start() helemaal bovenaan moet staan, voordat je iets echo'ed, print of html't of wat dan ook.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Frank -

Frank -

30/08/2007 16:54:00
Quote Anchor link
Offtopic:
Quote:
Ik ben mijn site aan het ombouwen van frames naar php include
Wat hebben frames nu met PHP te maken? Je kunt prima PHP op de server gebruiken en een html-pagina met frames aanmaken. Het ene heeft echt helemaal niks met het andere te maken.

Jij zit in elk geval in de knoop met de logica en de html-output. Jij begint al met output voordat je met de logica (bv. sessies en cookies) klaar bent. Maak hierin een hele goede scheiding en je hebt hier nooit problemen mee. Heb er zelf al in geen jaren meer problemen mee gehad.

Oplossing: Output pas als aller, allerlaatste aanmaken. Geen letter html echoen voordat je met de logica klaar bent. Ik gebruik een template-engine en laat de output letter op de allerlaatste regel van de scripts aanmaken. Sessies en cookies zijn dan al láng de deur uit.

Ps. Het script is erg oud, $HTTP_POST_VARS['opmerkingen'] en vriendjes worden al jaren niet meer gebruikt. Gebruik $_POST['opmerkingen']. Zie verder de handleiding.
 
Stefan -

Stefan -

30/08/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Ik had het volgende gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
    session_start();     (dit is regels 6)

en toen kreeg  ik 2 keer deze foutmelding:

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/bestel_product.php:3) in /usr/local/psa/home/vhosts/plastikor.nl/httpdocs/de/included/bestel_product.php on line 6

helemaal boven aan dus:

session_start();  
[
code]<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


<?php
    
doet hij niks en regel 26?
Volgens mij begrijpt ik het niet helemaal wat ik aan het doen ben!?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan -
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

30/08/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Zet, session_start() HELEMAAL bovenaan. Geen spaties ofzo er dus voor, geen HTML, geen includes, NIETS! Ok? Dan moet het werken..
 
Stefan -

Stefan -

30/08/2007 17:08:00
Quote Anchor link
@pg frank,

Ik weet dat het een oud sript is over 2 maanden begint mijn cursus php en dan hoop ik het te begrijpen en bij de tijd te brengen. maar ik wil dit script nu af hebben, dit is het laaste stuke php waar ik op hangen blijf.

Wat frames met php niks!?! maar als dit scipt wel werkt met een frame en niet werk als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP include("URL"); ?>
dan moet ik toch ergens wat fout doen?

Ik ben de handleiding al voor de 3e x aan het doorlezen, bedankt voor de tip!
 
Frank -

Frank -

30/08/2007 17:14:00
Quote Anchor link
PHP kan bv. html genereren. En dat kan ook html met een frame zijn, of alleen het frame. Net wat jij leuk vindt. Het maakt voor PHP dus geen ene moer uit of je nu wel of geen frames gebruikt, voor hetzelfde geld wordt er een PDF of Flashfile aangemaakt.

Wat jij fout doet, is eerst output aanmaken en daarna nog met PHP gaan lopen klooien. Dat gaat (nooit goed) werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.