php inkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick geenidee

rick geenidee

24/10/2009 20:46:00
Quote Anchor link
ik heb een vraag ik he een beschrijfing alleen ik wil dat hij als hij te lang word het outomatisch inkort en eindigt mer ... wie weet hoe dat script moet maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 07:31:58
 
Matthias R

Matthias R

24/10/2009 20:48:00
Quote Anchor link
uuuhm???
kan je je vraag duidelijk stellen + meer informatie geven over wat je vraag is, want ik snap echt niet wat je vraag is..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2009 20:51:00
Quote Anchor link
Ik wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    function truncate_end ($str, $limit = 25, $ending = '...') {
        if (strlen ($str) > $limit) {
            $text = strip_tags ($str);
            $text = substr ($text, 0, $limit);
            $text = substr ($text, 0, - (strlen (strrchr ($text, ' '))));
            $text = $text . $ending;
        }

        return $text;
    }

    
    echo truncate_end ('the quick brown fox jumped over the lazy dog');
?>
 
Rick geenidee

rick geenidee

24/10/2009 20:51:00
Quote Anchor link
net als hiet bij phphulp als een titel te lang is kort hij hem in en zet hij ... erachter kijk links in het menu
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2009 20:54:00
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post ;-)
 
Rick geenidee

rick geenidee

24/10/2009 20:58:00
Quote Anchor link
ERROR:
Fatal error: Cannot redeclare truncate_end() (previously declared in /home/a1355588/public_html/browse.php:214) in /home/a1355588/public_html/browse.php on line 214
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2009 21:10:00
Quote Anchor link
De functie truncate_end wordt twee keer gedeclareerd. Laat eens een klein stukje relevante code zien?
 
Rick geenidee

rick geenidee

24/10/2009 21:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?PHP
             // see if you are an admin. if so, add a [EDIT] link to the line
              $admin_edit = "";
              if (IsAdmin() == true) {
                  $admin_edit = "<br /><br />";
                  if ($stock_enabled == 1) { $admin_edit .= $txt['productadmin12'].": ".$row[5]."<br />"; }
                  $admin_edit .= "<a href=\"?page=productadmin&action=edit_product&pcat=".$cat."&prodid=".$row[0]."\">".$txt['browse7']."</a>";
                  $admin_edit .= " | <a href=\"?page=productadmin&action=delete_product&pcat=".$cat."&prodid=".$row[0]."\">".$txt['browse8']."</a>";
                  $admin_edit .= " | <a href=\"?page=productadmin&action=picture_upload_form&picid=".$picture."\">".$txt['browse10']."</a>";
              }


              // make up the description to print according to the pricelist_format and max_description
              if ($pricelist_format == 0) { $print_description = $row[1]; }
              if ($pricelist_format == 1) { $print_description = $row[3]; }
              if ($pricelist_format == 2) { $print_description = "".$row[1]."-<b>-</b> - ".$row[3].""; }
              if ($max_description != 0) {

              }

               $print_description = $print_description; //remove html because of danger of broken tags

              
               $str = $print_description; //remove html because of danger of broken tags


    



            
              echo "<tr".$kleur.">";
              

[
/code][code]
    function
truncate_end ($str, $limit = 25, $ending = '...') {
        if (strlen ($str) > $limit) {
            $text = strip_tags ($str);
            $text = substr ($text, 0, $limit);
            $text = substr ($text, 0, - (strlen (strrchr ($text, ' '))));
            $text = $text . $ending;
        }

        return $text;
    }

    
    echo truncate_end ('the quick brown fox jumped over the lazy dog');
[
/code][code]
    


              // see what the stock is
              if ($stock_enabled == 0) {
                  if ($row[5] == 1) { $stockpic = "<img class=\"imgleft\" src=\"".$gfx_dir."/bullit_green.gif\" alt=\"".$txt['db_stock1']."\" /> "; } // in stock
                  if ($row[5] == 0) { $stockpic = "<img class=\"imgleft\" src=\"".$gfx_dir."/bullit_red.gif\" alt=\"".$txt['db_stock2']."\" /> "; } // out of stock
                  if ($row[5] == 2) { $stockpic = "<img class=\"imgleft\" src=\"".$gfx_dir."/bullit_orange.gif\" alt=\"".$txt['db_stock3']."\" /> "; } // in backorder
              }
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick geenidee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2009 21:51:00
Quote Anchor link
ik denk dat je die code waarin die functie staat dubbel includeerd. Net zoals een huisnummer uniek dient te zijn, moet dit ook met functies die je defineert.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Je hebt nu mijn voorbeeldfunctie midden in je script geplakt. Het is netter om je functies apart te houden, bijvoorbeeld bovenaan je script, of in een extern bestand.

Om dubbel includen en requiren te voorkomen, kun je gebruik maken van include_once en require_once.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.