PHP JSON en een output string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas M

Bas M

14/02/2014 17:50:33
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil via Javascript mijn cookie string in JSON terug geven, helaas krijg ik uit mijn json string wel een output.. maar niet die ik deel voor deel kan uitlezen.

Ik krijg namelijk:
Quote:
username=test; level=0; user_id=10;
deze code terug... omdat ik dit al mijn cookies zijn.

Is er een manier om dit nog uit te lezen? Dit staat in staat als volgt in mijn json:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"score" : "100", "returndata" : username=test; level=0; user_id=10;  }




Alvast bedankt :)

Bas
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 05:33:33
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2014 00:29:16
Quote Anchor link
gossie dit klinkt wel wat chaotisch. Wil je de json string in PHP uitlezen? Zoek je misschien de functie json_decode()? Jouw voorbeeld is geen geldige json string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$json
= '{"score":"100","returndata":"username=test; level=0; user_id=10;"}';
$array = json_decode($json);
echo $array['score'];
echo $array['returndata'];

?>


Dan kun je vervolgens returndata op alle ';' laten breken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

$json
= '{"score":"100","returndata":"username=test; level=0; user_id=10;"}';
$array = json_decode($json);
echo $array['score'] . '<br>';
echo $array['returndata'] . '<br><br>';

//breek de string op de puntkomma's
$userdata = explode(';', $array['returndata']);

// haal overbodige spaties weg
$userdata = array_map('trim', $userdata);

// nu gaan we elk deel één voor één behandelen
foreach($userdata as $data)
{

    // breek op = teken (bijvoorbeeld: 'level=0' wordt 'level' en '0'
    $arr = explode('=', $data);
    echo 'variabele: ' . $arr[0] . ' heeft de volgende waarde: ' . $arr[1] . '<br>';
}


?>


?>
Gewijzigd op 15/02/2014 00:54:47 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.