php query hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

11/01/2012 11:42:10
Quote Anchor link
Allereerst Hellow forum!

Mijn probleem is dat ik barcodes van mijn producten in products_model veld in de products tabel heb gezet.

dus de bedoeling is implaats van dat ik de naam van het product intyp dat hij zoekt bij products_name of een andere, dat ik dan dus de barcode kan inscannen/typen en dan hij dan zoekt in de products tabel in het products_model veld.

Kan iemand me helpen?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<? if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1 ORDER by pd.products_name"
;
            ?>

}

groetjes
Bjorn
Gewijzigd op 11/01/2012 12:35:10 door Bjorn cornelissen
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 16:42:47
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2012 11:45:46
Quote Anchor link
Hallo en welkom Bjorn.

Zou je <?php tags i.p.v. [php] om je code willen zetten? De php code tags zijn hier namelijk voor een documentatie link. Dit maakt het wat beter leesbaarder.

En ik denk dat je iets wilt altijd JOINS? Of zit ik dan verkeerd te denken? Zo ja, wil je dan proberen het iets beter uit te leggen en ietwat logischere zinnen te schrijven?
Gewijzigd op 11/01/2012 11:46:10 door Wouter J
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

11/01/2012 11:56:57
Quote Anchor link
Oke ik werk met een Php point of sale programma
En Oscommerce, een webwinkel.

Het werkt samen maar nog niet goed. Als ik een product wil verkopen moet ik de naam invullen bij het verkoop scipt dat ik hier boven heb gepost, maar nu wil ik dat het product kan gevonden worden per barcode die ik heb ingevoerd in de database.

Ingevoert in de Tabel die heet Products en daarin het veld dat heet products_model.

Voor elkaar bedankt voor de tip voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>



groetjes
Gewijzigd op 11/01/2012 12:35:38 door bjorn cornelissen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/01/2012 13:50:01
Quote Anchor link
...
Gewijzigd op 11/01/2012 13:51:00 door Obelix Idefix
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

12/01/2012 10:03:37
Quote Anchor link
obelix wat voegt dat toe aan de threat?

Kan iemand helpen ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.