PHP XAMPP ERROR

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G b

g b

03/03/2011 19:09:52
Anchor link
Ik ben bezig met een lingo in PHP. Nu heb ik de onderstaande code.
Alleen bij deze code krijg ik de volgende foutmelding.
Wat doe ik verkeerd?

Code foutmelding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined offset: 1 in C:\xampp\htdocs\Lingo test\lingo.php on line 155

en:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: l1 in C:\xampp\htdocs\Lingo test\lingo.php on line 66



Code Lingo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
<?php
session_start();
?>

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function autoTab(field,keycode){
    //change the focus
    if(keycode == 37){
        if(field != 'l1'){
            if(field == 'l3'){
                field = 'l1';
            }else if(field == 'l4'){
                field = 'l2';
            }else if(field == 'l5'){
                field = 'l3';
            }else if(field == 'l6'){
                field = 'l4';
            }else if(field == 'l7'){
                field = 'l5';
            }
            element = document.getElementById(field);
            if(element != null)
                element.focus();
        }
    }else if(keycode != 8 && keycode != 46){
        if(field != 'l7'){
            element = document.getElementById(field)
            if(element != null)
                element.focus();
        }
    }
}
</script>
<style type="text/css">
body{
    font-family: verdana;
    font-size: 11px;
    font-color: #FFFFFF;
    background: #ADADAD;
}
table{
    font-family: verdana;
    font-size: 11px;
    font-color: #FFFFFF;
}

</style>
</head>
<body onload="autoTab('l2',event.keyCode);">
<?php
echo '<center><h1>Welkom bij Lingo!</h1><hr size="2" color="#464646">';
if(!isset($_POST['word']) && !isset($_POST['lingo']) || (isset($_POST['word']) && strlen

($_POST['word']) != 6) && !isset($_POST['lingo'])){
    $_SESSION['secret_word'] = '';
    $_SESSION['words_done'] = '';
    $_SESSION['turn'] = '';
    
    echo '<form method="POST" action="lingo.php">';
    echo '<input type="hidden" name="word" value="prefab">';
    echo '<input type="submit" value="Starten" name="begin"> <br /> ';
    echo '</form>';

}
else{
    if(!isset($_POST['lingo'])){
        if($_POST['word'] == 'prefab' || strlen($_POST['word']) != 5){
            //woorden in een array gesmeten
            $words_array = array(
            'kutje',
            'avond',
            'radio',
            'groen',
            'Appel');
            //kies 1 array uit dat het woord bevat
            $number = array_rand($words_array);
            $word = str_split($words_array[$number]);
        }
else{
            //We hoeven hier alleen het woord uit elkaar te plukken
            $word = array($_POST['word'][0],$_POST['word'][1],$_POST['word'][2],$_POST

['word'][3],$_POST['word'][4]);
        }
    }
else{
        //even het woord weer terughalen
        $word = unserialize(stripslashes($_SESSION['secret_word']));
    }

    if(isset($_SESSION['words_done']) && $_SESSION['words_done'] != ''){
        //wat heb je al gegokt?
        $words_done = unserialize(stripslashes($_SESSION['words_done']));
        $turn = $_SESSION['turn']+1;
    }
else{
        //anders zorgen we dat je kan beginnen
        $turn = 0;
        $words_done = array();
    }

    //even toevoegen zodat het woord blijft staan
    if($_POST['l1'] && $_POST['l2'] && $_POST['l3'] && $_POST['l4'] && $_POST['l5'])
        $words_done[] = array($_POST['l1'],$_POST['l2'],$_POST['l3'],$_POST['l4'],$_POST

['l5']);
        
    $total_words_done = count($words_done);
    echo '<form method="POST" action="lingo.php">';
    $_SESSION['turn'] = $turn;
    $_SESSION['words_done'] = serialize($words_done);
    $_SESSION['secret_word'] = serialize($word);
    echo 'Aantal Beurten: '.$turn.' <br /> <br />';
    echo '<table style="text-align: center; width: 180px; border: 1px solid black; border-

collapse: collapse;" border=1>'
;
    echo '<tr style="font-size: 20px; background:

#737373;"><td>L</td><td>I</td><td>N</td><td>G</td><td>O</td></tr>'
;
    //vorige woorden weergeven
    $word_check = array();
    $guessed = false;
    
    //even voor de gele letters
    $letter_count = array();
    for($i = 0; $i < 5; $i++){
        $letter = strtolower($word[$i]);
        if(key_exists($letter,$letter_count)){
            $letter_count[$letter]++;
        }
else{
            $letter_count[$letter] = 1;
        }
    }

    
    if($total_words_done > 0){
        foreach($words_done as $value){
            echo "<tr>";
            $count = 0;
            $tmp_letters = array();
            for($i = 0; $i < 5; $i++){
                $letter = $value[$i];
                //eerst eens kijken of we kunnen zeggen dat hij geel is
                $yellow = false;
                if(key_exists($letter,$letter_count)){
                    //hij zit in de array, nu bepalen hoeveel er op de goede plaats zitten
                    $aantal = 0;
                    for($i2 = 0; $i2 < 5; $i2++)
                        if(strtolower($value[$i2]) == $letter && (strtoupper($value[$i2])

==
$word[$i2] || strtolower($value[$i2]) == $word[$i2]))
                            $aantal++;
                    //nu hebben we het aantal dus nu bepalen of er nog gele over zijn om

uit te delen
                    if($letter_count[strtolower($letter)] > $aantal){
                        //even kijken of we deze gele niet al uitgedeeld hebben
                        if(key_exists(strtolower($letter),$tmp_letters)){
                            $aantal_te_delen = $letter_count[strtolower($letter)]-$aantal;
                            //kijken of er nog genoeg over zijn
                            if($aantal_te_delen > $tmp_letters[strtolower($letter)]){
                                $yellow = true;
                                if(strtoupper($letter) != $word[$i] && strtolower($letter)

!=
$word[$i])
                                    $tmp_letters[strtolower($letter)]++;
                            }
                        }
else{
                            //we mogen hem zoiezo uitdelen!
                            $yellow = true;
                            //en nu toevoegen
                            if(strtoupper($letter) != $word[$i] && strtolower($letter) !=

$word[$i])
                                $tmp_letters[strtolower($letter)] = 1;
                        }
                        
                    }
                }

            
                if(strtoupper($letter) == $word[$i] || strtolower($letter) == $word[$i]){
                    echo '<td style="background: #30A14A; width: 30px; font-size: 20px;

height: 30px;">'
;
                    $word_check[$i] = true;
                    $count++;
                }
else if( $yellow )
                    echo '<td style="background: #F7FF00; width: 30px; font-size: 20px;

height: 30px;">'
;
                else
                    echo '<td style="background: #FF0000; width: 30px; font-size: 20px;

height: 30px;">'
;
                echo $letter;
                echo '</td>';
            }

            if($count == 5)
                $guessed = true;
            echo '</tr>';
        }
    }

    //het formulier weergeven als het nog niet geraden is
    if(!$guessed){
        echo '<tr>';
        echo '<td>';
        //eerste letter word altijd weergegeven
        echo '<input type="text" name="l1" id="l1" OnKeyUp="autoTab(\'l2\',event.keyCode);"

style="width: 30px; font-size: 20px; height: 30px; text-align: center; background: #E5E5E5;

border: 1px solid #9E9E9E;" maxlength="1" value="'
.$word[0].'">';
        echo '</td>';
        for($i = 1; $i < 5; $i++){
            echo '<td>';
            echo '<input type="text" name="l' . ($i+1) . '" id="l' . ($i+1) . '"

OnKeyUp="autoTab(\'l'
. ($i+2) . '\',event.keyCode);" style="width: 30px; font-size: 20px;

height: 30px; text-align: center; background: #E5E5E5; border: 1px solid #9E9E9E;" size="1"

maxlength="1"'
;
            if($word_check[$i])
                echo ' value="'.$word[$i].'"';
            echo '></td>';
        }

        echo '</tr>';
        echo '</table>';
        echo '<br><input type="submit" value="Raden" name="lingo"></center>';
        echo '</form>';
    }
else{
        echo '</table>';
        echo '</form>';
        echo '<br />Je hebt het woord geraden!';
        echo '<br />Klik <a href="lingo.php">hier</a> om nog eens te spelen!';
    }
}

?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 20:54:14
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

03/03/2011 19:15:16
Anchor link
Waarom start je twee identieke topics binnen 4 uur?
 
G b

g b

03/03/2011 19:17:00
Anchor link
Omdat die andere in het verkeerde onderdeel staat, dus heb hem ff hier gepost.
En heb het antwoord eigenlijk voor morgen nodig.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2011 19:17:14
Anchor link
Kan dus een slotje op: Dubbelpost.
 
Jens V

Jens V

03/03/2011 20:01:28
Anchor link
dubbel
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.