PHPMyAdmin werkt wel, PHP mysql_connect niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim van Norde

Tim van Norde

24/08/2012 13:42:54
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb iets vreemds! Als ik in PHP probeer te verbinden met de database zoals je dat normaal gewoon zou doen, krijg ik het volgende:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: [2002] Connection refused (trying to connect via tcp://127.0.0.1:3306)
Ik heb het volgende geprobeerd:
ip in localhost veranderd, maar dan heb je problemen met UNIX. (Wss omdat je met localhost aan geeft dat je binnen het netwerk werkt?)
PHPMyAdmin opgestart om te zien of ie verbind, en dat doet ie ook gewoon.
Ook weet ik zeker dat mijn gegevens correct zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
mysql_connect("127.0.0.1", "theoutlet", "********") or die(mysql_error());
mysql_select_db("theoutlet") or die(mysql_error());


Wat is er mis?

Toevoeging op 24/08/2012 13:44:50:

Pfff... druk op topic maken en los het probleem vervolgens 2 seconden later op.. stom!

Het probleem was dat ik specifiek moest aan geven waar de mysql servers zich bevonden, ik heb bij de host gekeken wat dat dan was en het werkt weer naar behoren :)
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.