Plaatje tonen, wel in DB niet fysiek.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Willem Jan Z

Willem Jan Z

30/09/2005 21:06:00
Quote Anchor link
Heb hem al verandert... Aan die had je idd weinig...

Maar met getimagesize kan je wel linken.. En als hij niet bestaat is de variabele leeg...

Daarmee kan je toch een check maken en zo je probleem oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 15:51:04
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

30/09/2005 21:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$img
= "http://www.phphulp.nl/userfiles/1589.jpg";
$myarray =  getimagesize($img);

    if(empty($myarray))
    {

        echo "Standard image";
    }

    else
    {
        echo "<img src='".$img."' alt='avatar' \>";
    }


?>


Dit werkt bij mij... Maar ik heb geen SafeMode aan...
Heb even als voorbeeld mijn avatar op phphulp gebruikt...
Als je er een ander getal van maakt die niet bestaat geeft jij 'Standard image'.
 
Jaws

Jaws

01/10/2005 10:48:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$img
= "http://www.phphulp.nl/userfiles/1589.jpg";
$myarray =  getimagesize($img);

    if(empty($myarray))
    {

        echo "Standard image";
    }

    else
    {
        echo "<img src='".$img."' alt='avatar' \>";
    }


?>


Dit werkt bij mij... Maar ik heb geen SafeMode aan...
Heb even als voorbeeld mijn avatar op phphulp gebruikt...
Als je er een ander getal van maakt die niet bestaat geeft jij 'Standard image'.


Ok je hebt gelijkt het werkt. Ook in safemode. Probleem is dus definitief opgelost :)
 
Jelmer -

Jelmer -

01/10/2005 12:56:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk werkt het gewoon allemaal niet omdat fopen-wrappers niet zijn toegestaan, oftewel, je mag vanaf de server geen aanvragen buiten de server doen. En dan is er inderdaad geen oplossing mogelijk via php :-/
 
Jaws

Jaws

01/10/2005 19:58:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Waarschijnlijk werkt het gewoon allemaal niet omdat fopen-wrappers niet zijn toegestaan, oftewel, je mag vanaf de server geen aanvragen buiten de server doen. En dan is er inderdaad geen oplossing mogelijk via php :-/


Jawel getimagesize() werkt wel in safemode en doet het volgende: " If accessing the filename image is impossible, or if it isn't a valid picture, getimagesize() will return FALSE and generate an error of level E_WARNING."

Dus als het plaatje bestaat en een geldig plaatje is krijg je TRUE in de andere gevallen FALSE. En dat is nou de functie die ik nodig had. file_exists kan het ook mee, maar niet in Safemode.
 
Jaws

Jaws

01/10/2005 20:27:00
Quote Anchor link
Ik krijg nu alleen een warning, zoals php.net ok aangeeft. Is er een mogelijkheid die warning op te vangen? Ik kan zelf geen php.ini veranderen of zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$acc_foto_check
= $line['acc_foto'];
$acc_foto_check = "http://www.mijnwebsite.nl/acc_img/$acc_foto_check";
if (getimagesize($acc_foto_check)) {
   $acc_foto = $line['acc_foto'];
  }

else {
   $acc_foto = 'standaard_logo.jpg';
  };

?>


Warning die ik nu krijg wanneer plaatje niet bestaat:
"Warning: getimagesize(http://www.mijnwebsite.nl/acc_img/plaatje.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/virtual/site54/fst/var/www/html/mijnsubdomein/index.php on line 245"
Gewijzigd op 01/10/2005 20:29:00 door Jaws
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/10/2005 21:30:00
Quote Anchor link
Bovenaan je script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE | E_WARNING);
?>
 
Jaws

Jaws

01/10/2005 22:15:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
Bovenaan je script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE | E_WARNING);
?>


Nee, bleeft hij aanwezig?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
error_reporting(0);
?>

Werkt wel, maar schakelt alle errors uit, is dit niet gevaarlijk?
Gewijzigd op 01/10/2005 22:27:00 door Jaws
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/10/2005 22:52:00
Quote Anchor link
Dan moet je even op php.net naar syntax kijken...

Zal waarschijnlijk iets van
E_ALL ^ E_NOTICE ^ E_WARNING
worden denk ik...

Gevaarlijk is het niet... Alleen beetje lastig met debuggen...
 
Jaws

Jaws

01/10/2005 22:55:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
Dan moet je even op php.net naar syntax kijken...

Zal waarschijnlijk iets van
E_ALL ^ E_NOTICE ^ E_WARNING
worden denk ik...

Gevaarlijk is het niet... Alleen beetje lastig met debuggen...


Je hebt gelijk met E_ALL ^ E_NOTICE ^ E_WARNING. Dan werkt ie ook. Ja snap dat als ik wil debuggen hem ff moet wegzetten.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.