Plaatje verwijderen uit de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Melkweg

melkweg

20/11/2006 20:19:00
Quote Anchor link
Onderstaand scriptje heb ik gedownload, en in gebruik genomen. Opzich heb ik het aan de praat gekregen, met de nodige aanpassingen.
Alleen..... nu zou ik graag willen, dat ik het plaatje ook weer uit de database kan verwijderen. Maar tot nu toe is het me niet gelukt :-(

Kan/wil iemand mij misschien even helpen?




config.cfg.php
==============
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$local
= "localhost"; // localhost of andere
$user = "user"; // gebruikersnaam
$pasw = "paswoord"; // paswoord
$bank = "databank_1"; // welke databank
$tabel = "plaatjes"; // welke tabel

@mysql_connect($local,$user,$pasw);
@
mysql_select_db($bank) or die(mysql_error());

$max_pic_echo = 50; // max aantal plaatje laten zien uit de databank
$size_max = 60000; // max grote in bytes
$map = "img/plaatjes"; // wele map ZONDER eind '/'
$exts = array("gif", "jpg", "jpeg", "png"); // welke extensies
$types = array("image/gif", "image/pjpeg", "image/x-png"); // welke types
$pg_naam = "pic"; // de naam van het hoofdbestand
$style_file = "style"; // de naam van het style bestand zonde .css

$goed_up = "Het plaatje is goed geupload geworden."; // tekst goed geupload

$error = array();
$error['ext'] = "Het plaatje heeft een foute extensie."; // prob met extencie
$error['type'] = "Het plaatje is geen goed type."; // prob met type
$error['size'] = "Het plaatje is te groot."; // prob met size
$error['geen'] = "Er zijn geen plaatjes in de databank.."; // nog geen plaatje in databank
?>


pic.php
=======
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?
include('config.cfg.php');

echo"
<html>
<head>
<style type='text/css' media='all'>@import '"
.$style_file.".css';</style>
</head>
<body bgcolor='#CCCCCC'>
<center>
<h1>UPLOAD SCRIPT + MYSQL</h1><br />
<a href='"
.$pg_naam.".php'>Terug</a><br />
<FORM METHOD=POST ACTION='' enctype='multipart/form-data'>
Plaatje: <input type=file name='plaatje' /><br />
<INPUT TYPE='submit' VALUE='Uploaden' NAME='pl_toevoegen' />
</FORM>
</center>"
;

if(isset($_POST['pl_toevoegen']))
{

$plaatje_naam = $_FILES['plaatje']['name'];
$plaatje_size = $_FILES['plaatje']['size'];
$plaatje_type = $_FILES['plaatje']['type'];
$plaatje_tmp = $_FILES['plaatje']['tmp_name'];
$plaatje_naam_array = explode('.',$plaatje_naam);
$achter = count($plaatje_naam_array)-1;
$plaatje_ext = $plaatje_naam_array[$achter];
$bestandnaam = "";
for($i=0; $i<$achter; $i++)
{

$bestandnaam .= $plaatje_naam_array[$i];
if($i+1 != $achter){$bestandnaam .= ".";}
}


if(!in_array($plaatje_ext, $exts))
{
echo "- ".$error['ext']." (".$plaatje_ext.")<br />";}
if(!in_array($plaatje_type, $types))
{
echo "- ".$error['type']." (".$plaatje_type.")<br />";}
if($plaatje_size > $size_max)
{
echo "- ".$error['size']." (".$plaatje_size.")<br />";}

elseif(in_array($plaatje_ext, $exts) && in_array($plaatje_type, $types) && $plaatje_size <= $size_max)
{

$i_naam = 0;
while(file_exists($map."/".$bestandnaam."_".$i_naam.".
"
.$plaatje_ext))
{
$i_naam = $i_naam + 1;}
$bestandnaam = $bestandnaam."_".$i_naam;
$bestandnaam_db = $bestandnaam.".".$plaatje_ext;
$input_plaatje = $map."/".$bestandnaam_db;
move_uploaded_file($plaatje_tmp, $input_plaatje);

mysql_query("INSERT INTO `".$tabel."` (`id`, `naam`, `ext`) VALUES ('', '".$bestandnaam."', '".$plaatje_ext."')") or die(mysql_error());
echo $goed_up;
}
}


if($_GET['actie'] == "view" && !isset($_POST['pl_toevoegen']))
{

$array = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM `".$tabel."` WHERE id='".$_GET['pic']."'"));
echo "<br /><center><img src='".$map."/".$array['naam'].".".$array['ext'].
"' border='0' /></center><br />";
}


$res_p = mysql_query("SELECT * FROM `".$tabel."` LIMIT ".$max_pic_echo);

echo "<br />
<TABLE class='tabel' width='400' align='center'>
<TR class='hoofding'>
<TD width='250'>Bestand</TD><TD width='100'>Ext</TD><TD width='50'>Pl.</TD>
</TR>"
;

if(mysql_num_rows($res_p) < 1)
{
echo "<TR><TD colspan='3'>".$error['geen']."</TD></TR>";}
else
{
while($array_p=mysql_fetch_array($res_p))
{

$img = "<a href='".$pg_naam.".php?actie=view&pic=".$array_p['id']
.
"'><img src='plaatje.gif' border='0' /></a>";
echo "<TR><TD>".$array_p['naam']."</TD><TD>".$array_p['ext
'
]."</TD><TD align='center'>".$img."</TD> </TR>";
}
}


echo"</TABLE>";
echo"
</body>
</html>"
;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Melkweg
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:17:54
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

20/11/2006 22:12:00
Quote Anchor link
Als je beschikking hebt over PHPMyAdmin is het makkelijk:
Zoek de tabel op, klik op verkennen, klik op het kruisje naast de rij/het plaatje wat je wilt verwijderen.

Anders:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM plaatjes WHERE id = 1;


Hiermee verwijder je plaatje nummero 1.
 
Melkweg

melkweg

21/11/2006 12:23:00
Quote Anchor link
Waar moet ik die code dan precies in het script zetten?

Eigenlijk wil ik niet alleen plaatje nummero 1 kunnen verwijderen, maar gewoon elk willekeurig plaatje wat ik aanklik. Kan dat ook?
 
Melkweg

melkweg

21/11/2006 19:55:00
Quote Anchor link
Te moelijk??????
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.