Postcode controle en Openingstijden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Emilio J

Emilio J

18/10/2010 10:33:51
Quote Anchor link
Ik ben opzoek naar een script waarbij je een postcode moet invoeren (4 cijfers) na invoering moet er gecontroleerd worden of er op dat postcode bezorgd wordt of niet. De postcodes waar bezorgd wordt ga ik zelf invullen. Als de postcode juist is moet hij naar de gevraagde pagina gaan zo niet moet er te komen staan dat er niet bezorgd wordt op dat gebied.

Op de zelfde pagina wil ik nog een script die controleert op de openingstijden.

De script wordt gebruikt voor een pizzeria online bestel systeem.
Gewijzigd op 18/10/2010 10:36:37 door Emilio J
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:50:07
 
- Mark -

- Mark -

18/10/2010 10:37:38
Quote Anchor link
over hoeveel postcodes hebben we het? als het er niet teveel zijn zou ik ze gewoon in een array stoppen en kijken met in_array().

Wat bedoel je met openingstijden controleren? Dat is toch gewoon een lijstje met tijden of niet?
 
Emilio J

Emilio J

18/10/2010 11:33:49
Quote Anchor link
Er zijn ongeveer 20 postcodes waarin bezorgd wordt alle andere 4 cijfer combinaties worden niet bezorgd. Bezoeker moet 4 cijfers intypen waarna deze gecontroleerd wordt.

Met openingstijden bedoel ik bv het is nu 11:00 uur er moet een melding staan pizzeria is nu gesloten bestellingen kunnen pas na 16:00 bezorgd worden. Een soort van openingstijden controle.
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 11:39:25
Quote Anchor link
Dit kan je bekijken met de functie date.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/10/2010 11:50:48
Quote Anchor link
Vraagje Emilio,

Aan je andere topic en deze lijkt het me dat je je een klus op de hals hebt gehaald waar je niets vanaf weet. Op postcode controleren, net als Mark Coenen zegt: in een array() stoppen, en vervolgens met in_array() controleren of er bezorgd wordt is al 1 stap.

Qua tijden:

Zet gewoon in een variabele "$start_hour" en een variabele "$end_hour" de start/ eindtijd van de openingstijden en met $curtime = DATE('H'); zet je het huidige uur erin.
Vervolgens met "Groter dan" / "Kleiner dan" controleren of het goed is.

Hele triviale (basic) dingetjes van en in PHP.
Gewijzigd op 18/10/2010 11:54:27 door Robert Deiman
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 11:59:24
Quote Anchor link
Mischien heb je hier wat aan :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    $postcode = array(6458,7493,6002,7520); //Hier zet je alle postcoden's neer
    if(in_array($_POST['postcode'],$postcode))
    {

        if(date("H") <16)
        {

            echo 'Bedankt, uw bestelling is ontvangen';
        }

        else
        {
            echo 'De pizzeria is nu gesloten bestellingen kunnen pas na 16:00 bezorgd worden';
        }
    }

    else
    {
        echo  'Deze bestelling kan  niet bezorgd worden in dat gebied';
    }
}

?>

<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']?>">
Voer de postcode in: <input type="text" name="postcode" />
<input type="submit" value="verstuur" />
</form>


Toevoeging op 18/10/2010 12:00:57:

@Robert Deiman jij legt het persies goed uit!
 
Emilio J

Emilio J

18/10/2010 12:08:02
Quote Anchor link
Bedankt heren.

Het klopt het is niet mijn werk maar eenmaal heb ik het beloofd en is een vriend die ik niet kan afzeggen om het niet meer te doen. Ik was ook bereid om ervoor te betalen maar ben nu wel aardig gekomen.

Ik zal vanavond even kijken hoever ik ermee kom.
 
- Mark -

- Mark -

18/10/2010 12:09:26
Quote Anchor link
@carlo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']?>
is onveilig. " xss " Gewoon volledig uitschrijven.

Je controleerd ook niet of $_POST['postcode'] wel bestaat, Maar voor de rest is het een goed voorbeeld.
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 12:18:25
Quote Anchor link
ik heb het snel inelkaar gezet, de meeste controles heb ik erbuiten gezet.

Goed dat je het nog zegt, ben vergeten erbij te zetten dat dat gevaarlijk is. Ik had dat gebruikt dat hij gelijk de code kon overnemen zonder hem aan te passen.

Toevoeging op 18/10/2010 12:19:35:

Emilio J op 18/10/2010 12:08:02:
Bedankt heren.

Het klopt het is niet mijn werk maar eenmaal heb ik het beloofd en is een vriend die ik niet kan afzeggen om het niet meer te doen. Ik was ook bereid om ervoor te betalen maar ben nu wel aardig gekomen.

Ik zal vanavond even kijken hoever ik ermee kom.


Er voor te betalen! PIEP!!!

EDIT: ik bedoel ermee, dat ik een script gratis heb geschreven en dat ik er eigenlijk geld van kon krijgen. Maar je mag hem hebben, het is toch best basic.. Als ik er geld van wouw vragen was het €0.05 waard geweest
Gewijzigd op 18/10/2010 12:22:56 door carlo boy
 
Niek s

niek s

18/10/2010 14:32:54
Quote Anchor link
Ja dan had je het niet moeten beloven.

Ik ga ook niet beloven dat ik voor iemand een huis bouw zonder te weten hoe het moet, en jij zou dat dus ook niet moeten doen bij een website.
Gewijzigd op 18/10/2010 14:35:16 door niek s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.