Posts van vandaag ophalen timestamp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin vd B

Martin vd B

25/12/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Hoi,

Aangezien ik niet echt de grote SQL-kenner ben, heb ik een klein vraagje. Hoe zouden jullie het volgende in één query willen oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$nuluurvannacht
= mktime(0,0,0,date('n'),date('j'),date('Y'));    
$Nieuws_Query = mysql_query("SELECT * FROM nieuws WHERE datum > ".$nuluurvannacht."");
?>


Datum is een timestamp, zoals je ziet ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:10:11
 
Martin vd B

Martin vd B

26/12/2008 15:36:00
Quote Anchor link
Nobody ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/12/2008 15:41:00
Quote Anchor link
Martin schreef op 25.12.2008 15:25:
Datum is een timestamp, zoals je ziet ;)
Dat is dan in ieder geval al niet slim. Gebruik in de database gewoon een DATE of DATETIME veld om de datum in op te slaan. Je query komt er dan eenvoudig zo uit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
WHERE datum = CURRENT_DATE

In jouw geval zou je de waarde van CURRENT_DATE om moeten zetten naar een timestamp, iets dat je volgens mij wel met de functie TIMESTAMP() kun bereiken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.