preg_match dubbelepunt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berend

Berend

22/03/2007 20:52:00
Quote Anchor link
Hey iedereen,

Met preg_match gebruik ik om bepaalde smilies uit te filteren.
Dit werkt perfect voor tekst maar zodra er een dubbelepunt in voorkomt werkt dit niet.

Dit patroon gebruik ik voor tekst: /\b(h)\b/i
als er (h) in de string zit dan voert hij wat uit.

Grtzz berend
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 10:42:19
 
Baarr

Baarr

22/03/2007 21:36:00
Quote Anchor link
Ik snap je probleem niet precies, wil je zeggen dat je zo'n smileys wel kunt filteren

;)

Maar zo een niet ?

:)

Geef anders even een simpel voorbeeld.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2007 21:41:00
Quote Anchor link
Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat de combinatie van een : met een 'word character' gezien wordt als een 'word boundary' die jij met \b omschrijft.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

22/03/2007 22:30:00
Quote Anchor link
mischien eerst filtere naar \: ? om : op te heffe?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

22/03/2007 22:58:00
Quote Anchor link
Kun je niet gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$input
= str_replace(':)', '<img alt=":)" border="0" src="images/emoticons/smile.gif">', $input);

$input = str_replace(';)', '<img alt=";)" border="0" src="images/emoticons/wink.gif">', $input);

$input = str_replace('+o(', '<img alt="+o(" border="0" src="images/emoticons/puke.gif">', $input);

?>


... enz?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.