Preg_match probleem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

01/05/2013 21:08:14
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben net tegen en fout opgelopen waar ik niet uit kom.

Ik heb dus deze code:

Quote:
if(preg_match("/_".$cur_user."/", $h)){
echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#999">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
}else{
echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#089380">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
}


En in mijn tabel is het tabel 'bekeken' leeg.
$cur_user is dus in mijn geval _1.

Maar hij laat die else niet zien.
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 05:07:33
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 23:15:23
Quote Anchor link
1. Wat is je vraag?
2. Voor simpele matches is de pReg library niet gemaakt, gebruik dan iets als strpos.
3. Je bent je bewust dat als $cur_user _1 bevat hij probeert __1 te matchen?
4. Om je vraag te kunnen beantwoorden hebben we nodig wat er in $h zit.
5. Wat heb je al gedebugged? Heb je bijv. al gekeken of de variabelen wel de waarde bevatten die je verwacht?
6. We hebben hier op het forum een automatische highlighter als je de code begint met <?php en eindigt met ?>
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

01/05/2013 23:41:59
Quote Anchor link
$h =

$r['bekeken']; =

_1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2013 23:45:53
Quote Anchor link
Het zal wel aan mij lieggen Dylan, maar je reactie maakt het er niet duidelijker op.

Zet je code graag even tussen [code][/code].
Gewijzigd op 01/05/2013 23:47:15 door Ozzie PHP
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:00:53
Quote Anchor link
Variabel $h heeft de waarde van $r['bekeken'], dus bij $r heb ik de informatie uit de database gehaald.
Probleem is dat als ik bijvoorbeeld een topic bekijk, deze bij iedereen grijs wordt, i.p.v. alleen bij mij.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:16:36
Quote Anchor link
En wat wil je nu met elkaar vergelijken? En wat is de waarde van $cur_user en wat is de waarde van $h?

Waarschijnlijk kun je ook zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ('_' . $cur_user === $h) {

}
else {

?>

Maar als dat niet werkt moet je even mijn 1e vraag beantwoorden.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:21:24
Quote Anchor link
Dit heeft niet gewerkt dus zal ik het even beantwoorden.
De waarde $cur_user is een $_SESSION['id'] van de gebruiker.
De waarde $h is in de database de kolom 'bekeken' in de tabel forum_topics. Deze bevat in een array van een topic dus de id's van gebruikers die het hebben gelezen.
Het wordt per id zo aangeduid: _(nummer id) en zo zou die de juiste id er uit moeten halen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:27:04
Quote Anchor link
Pfff, dat klinkt als een niet echt lekker design.

Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (in_array('_' . $cur_user, $h)) {

}
else {

?>
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:29:23
Quote Anchor link
Alles wordt daardoor grijs, ook al zijn er geen id's bekend.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:32:45
Quote Anchor link
Knip en plak boven deze regel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(preg_match("/_".$cur_user."/", $h)){
?>


eens de onderstaande code en laat dan even weten wat er op het scherm te zien is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '$h:<br><br>';
var_dump($h);
echo '<br><br>';
echo '$cur_user:<br><br>';
var_dump($cur_user);
exit;
?>
Gewijzigd op 02/05/2013 00:38:19 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 00:35:31
Quote Anchor link
Dan wel met de sluitende quote op regel 4 uiteraard...
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:38:07
Quote Anchor link
$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

NULL
Gewijzigd op 02/05/2013 00:39:16 door Dylan Zoethout
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:39:43
Quote Anchor link
@Wouter: thanks ;)

@Dylan: zoals je ziet, zit er dus geen informatie in. Volgens jou was $h een array met IDs. Volgens bovenstaande informatie is het een lege string. Ook $cur_user bevat niet de juiste waarde.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:40:06
Quote Anchor link
$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

NULL
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 00:41:11
Quote Anchor link
Nou dan weet je dat er iets goed mis is.

Jij verwachte dat $h een array bevatte, maar het bevat "" (niks dus en ook nog een string en geen array)

Jij verwachte ook dat $cur_user de waarde 1 bevattw, maar het bevat NULL (meer dan niks dus ;-) )
Gewijzigd op 02/05/2013 00:47:18 door Wouter J
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:41:53
Quote Anchor link
Enkel $cur_user is null, maar weet niet noe ik dat aan moet pakken.

Toevoeging op 02/05/2013 00:43:29:

UPDATE:

door toepassing van global $cur_user; heb ik nu dit:

$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

string(1) "1"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:44:49
Quote Anchor link
Met die string kun je ook niet veel hè. Is dat je eigen code?

Als je die $cur_user werkend krijgt kun je $h exploden op een underscore en alsnog de in_array controle toepassen. Maar je datamodel klopt niet veel van op deze manier.

Toevoeging op 02/05/2013 00:45:48:

"door toepassing van global $cur_user; heb ik nu dit:"

en klopt dat? Log eens in als een andere user. Krijg je dan een ander getal?
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:47:56
Quote Anchor link
Uitgelogd(gast):
$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

bool(false)

Ingelogd ander gebruiker:

$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

string(1) "2"
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 00:49:33
Quote Anchor link
Er gaat als of iets goed fout. Jij verwacht dat $h een array is, terwijl het een string is.

Dit samen met het feit dat global vars echt code smell is geeft mij de conclusie dat er in je script iets goed fout gaat met je database en met je sessions. Wat linkjes waarvan ik denk dat het verstandig is om ze door te lezen:
- http://phptuts.nl/view/39/
- http://phptuts.nl/view/41/
- http://wouterj.github.io/sql-boilerplate
- http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/

Klopt het trouwens dat _2_1 betekend dat de ids 1 en 2 het topic hebben gelezen? Als dat zo is zou ik zeker mijn laatste link eens goed doorlezen. Dan is er namelijk iets goed fout met je database ontwerp.
Gewijzigd op 02/05/2013 00:51:55 door Wouter J
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:52:52
Quote Anchor link
Dat klopt inderdaad.
Dit heb ik bewust gedaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:55:17
Quote Anchor link
Dat niet alleen Wouter, maar bekijk ook even die if-else vergelijking. 2x Exact hetzelfde alleen met een andere font-color... en font colors gebruiken we al jaren niet meer.

Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$h_array
= explode('_', $h);
if($cur_user !== false && in_array($cur_user, $h_array)){
 echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#999">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
 }
else{
 echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#089380">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
 }


?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.