private properties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2012 13:45:21
Quote Anchor link
Ola mensen,

Een tijdje terug heb ik besloten om protected / private functies en properties te prefixen met een underscore.

Nu kom ik tot de ontdekking dat ik properties eigenlijk altijd private of protected maak. Ik vraag me dan ook af of het nog wel zinvol is om mijn properties te prefixen. Van de ene kant is het (voor andere programmeurs) wel duidelijk dat het om private / protected properties gaat, maar van de andere kant zit ik nu dus eigenlijk gewoon ALLE properties te prefixen met een underscore. Nu zit ik dus te denken om de properties niet meer te prefixen, maar alleen nog de private / protected functies.

Wat vinden jullie? Goed idee of niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 12:12:12
 
Pim -

Pim -

08/05/2012 10:19:24
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2012 10:21:52
Quote Anchor link
Pim, thanks...

Wat is het punt? Dat je geen private moet gebruiken, maar protected?

(en wat doe ik met de underscores?)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2012 13:11:19
Quote Anchor link
*bump*

zal ik de underscores voor de properties dan maar achterwege laten?
 
Wouter J

Wouter J

10/05/2012 13:35:14
Quote Anchor link
Ik gebruik underscores alleen als ze niet tot een eigenschap van het object behoren, maar er in zitten om het scripten van de klasse makkelijker te maken.

En verder maak ik altijd gebruik van protected en heel heel heel soms private. Waarom? Omdat ik vind dat een child klasse ook toegang mag hebben op de properties van de parent. Ook is het soms wat makkelijker uit te bereiden.
Andere mensen, oa Erwin volgens mij, vinden dat je altijd private moet gebruiken met getters en setters. En dat je die getters en setters weer protected maakt zodat je doormiddel van die getters en setters in de child klasse de properties van de parent kan ophalen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2012 13:54:37
Quote Anchor link
hmmmm, oke... je kan ze ook private maken en mocht er een child klasse bij moeten kunnen dan maak je ze protected.

De manier van Erwin gaat ver, maar er valt wel iets voor te zeggen, alhoewel ik het denk ik zelf niet zo gauw zou doen.

Anyhow, ik laat die underscores voor m'n properties dan maar achterwege.
 
Niek Ha

Niek Ha

10/05/2012 14:11:22
Quote Anchor link
Ik ben zelf ook een voorstander van private velden met getters en setters. Maar ik denk ook dat je goed moet kijken naar de situatie waarin je zit.

Protected velden kan je bijvoorbeeld gebruiken wanneer dit een array is die ook wordt gebruikt door de child klasse. Dan is dit beter dan een getter en een setter, want dan moet je eerst de hele array getten, aanpassen, en dan weer setten. Wat dan weer niet handig is.

Gebruik je een veld bijvoorbeeld als titel of waarde, dan is het handiger en veiliger om een getter en een setter te gebruiken.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

10/05/2012 14:16:05
Quote Anchor link
ik heb geleerd (ben pas net met OOP bezig, maar relativeren helpt altijd) dat je nooit properties direct mag aanroepen. en om te voorkomen dat je dat doet zet je die op private of protected. zelf vind ik private tot nu toe fijner, want dan zorg je dat in iedere class je nog weet welke properties aanwezig zijn, zodat je door de bomen het bos nog wel kunt zien.

over prefixen: ik vind het wel mooi staan. het heeft als je het zo zegt inderdaad niet zoveel nut, maar wanneer je de properties met een _ervoor houdt, onderscheidt zich dat van de argumenten die je mee kunt geven aan een method. zo zie je in 1 oogopslag welke variabelen een property zijn.
Gewijzigd op 10/05/2012 14:16:25 door Jeroen VD
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2012 14:19:35
Quote Anchor link
Jeroen, die underscore is uitsluitend bedoeld om aan te geven of iets public dan wel protected/private is. Dit is ook geen vereiste maar een keuze.

Zeker mag je properties wel direct aanroepen, maar het netste is om dit vanuit de class zelf te doen en niet van buitenaf. Om dat te bewerkstelligen maak je je properties protected of private.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

10/05/2012 14:23:05
Quote Anchor link
jawel, maar om je aan te wennen dat je nooit een property direct aanroept (wanneer je dat wel mag en niet is een andere discussie denk ik), zet je die standaard op protected/private.

private/protected properties/methods is wel aanbevolen om een underscore voor te zetten, en of je dat kiest moet je zelf weten. ik zei alleen dat ik het wel duidelijker vind.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2012 14:26:45
Quote Anchor link
Ja, maar ik bedoelde dat je een property altijd vanuit de class zelf direct moet kunnen aanroepen. Een getter roept een property ook rechtstreeks aan.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

10/05/2012 14:28:53
Quote Anchor link
ja, als je het zo gaat bekijken wel. ik bedoelde dat je buiten de class niet de properties niet direct mag aanroepen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2012 14:31:41
Quote Anchor link
Het mag wel, maar het is niet gewenst. Daarom zet je inderdaad je properties op protected / private. Daar ging mijn vraag dus ook over... ik zette voor iedere property een underscore omdat deze protected/private is. Maar die underscore dat ga ik niet meer doen want het slaat nergens op omdat ik al m'n properties protected/private maak.
 
Erwin H

Erwin H

10/05/2012 14:40:08
Quote Anchor link
Wouter J op 10/05/2012 13:35:14:
oa Erwin volgens mij, vinden dat je altijd private moet gebruiken met getters en setters. En dat je die getters en setters weer protected maakt zodat je doormiddel van die getters en setters in de child klasse de properties van de parent kan ophalen.

He he, inderdaad. Nu, altijd is misschien een beetje te ver. Ik kan je ook genoeg voorbeelden geven waarbij ik er zelf ook alweer vanaf stap. Het idee, wat mij betreft dan, is in elk geval dat als je het via getters/setters regelt dat je altijd in de klasse zelf ervoor kunt zorgen dat de data correct is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.