Probleem met grote query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcellino van Hecke

Marcellino van Hecke

13/06/2010 13:23:20
Quote Anchor link
Nu ben ik bezig met het importeren van een heleboel data uit een xml file. Maar er doet zich een probleem voor als ik deze wil uitvoeren. Normaal zou dit gewoon moet werken, alle data bij elkaar is maar 500KB. Onderstaand een stukje van mijn query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO model (id, voiceid, geboren, geslacht, geaardheid, haar, land, lichaamsbouw, ogen, relatie, sterrenbeeld, taal, uiterlijk, waardering, woonplaats)VALUES
('18angel', 8477, 19860606, 'v', 'bisexueel', 'blond', 'BE', 'mager', 'blauw', 'nee', 'vissen', 'en', 'blank', 6, ''),
('18bianca', 1243, 19860519, 'v', 'bisexueel', 'blond', 'BE', 'slank', 'bruin', 'nee', 'stier', 'en', 'blank', 6, 'Antwerpen');


Iemand enig idee wat het probleem hier kan zijn? Het gaat in totaal om 3925 profielen die ik moet importeren. Als ik bijvoorbeeld 10 profielen importeer via phpmyadmin is er geen enkel probleem maar zodra ik er bijvoorbeeld 500 doe houd hij er mee op.
Gewijzigd op 13/06/2010 13:23:56 door Marcellino van Hecke
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:25:58
 
Jelmer -

Jelmer -

13/06/2010 13:29:59
Quote Anchor link
Loop je tegen PHP's tijdlimiet aan?

Zet bovenaan je script dit, dan kan je de foutmelding zien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>

Als het inderdaad een timeout is, dan zou dit kunnen werken, maar op sommige PHP configuraties is het niet toegestaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
set_time_limit(0);
?>
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

13/06/2010 13:53:47
Quote Anchor link
Of mogelijk een vreemd teken? UTF8 issue?
 
Marcellino van Hecke

Marcellino van Hecke

13/06/2010 14:04:09
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 13/06/2010 13:29:59:
Loop je tegen PHP's tijdlimiet aan?


Sorry mijn fout ik krijg de error: Fatal error: Maximum execution time of 300 seconds exceeded

Jelmer rrrr op 13/06/2010 13:29:59:
Als het inderdaad een timeout is, dan zou dit kunnen werken, maar op sommige PHP configuraties is het niet toegestaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
set_time_limit(0);
?>


Ik krijg dit probleem in phpmyadmin daar kan ik toch niet veel aan veranderen. Ik heb op mijn localhost waar ik dit op test het limiet al verhoogd naar 1000 in php.ini

Piet Verhagen op 13/06/2010 13:53:47:
Of mogelijk een vreemd teken? UTF8 issue?


Voor zover ik weet zitten er geen vreemde tekens in. Alleen een underscore is mogelijk bij veld 'id'.
Gewijzigd op 13/06/2010 14:06:22 door Marcellino van Hecke
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

13/06/2010 17:59:23
Quote Anchor link
Marcellino van Hecke op 13/06/2010 14:04:09:
Ik krijg dit probleem in phpmyadmin daar kan ik toch niet veel aan veranderen. Ik heb op mijn localhost waar ik dit op test het limiet al verhoogd naar 1000 in php.ini

Als de server niet van jou is kun je daar idd niets aan veranderen. Zit niks anders op dan de query in stukjes te knippen. Of je moet een php script maken waarmee je de query uitvoert.
 
Marcellino van Hecke

Marcellino van Hecke

14/06/2010 08:59:54
Quote Anchor link
Het probleem is inderdaad opgelost door het de query gewoon via php uit te voeren. Nu kan ik hem tenminste wekelijks draaien via cron job.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

14/06/2010 12:40:47
Quote Anchor link
06-06-1986 != 18 jaar! (18angel). Ik wist wel dat we gescammed worden :(
Gewijzigd op 14/06/2010 12:47:30 door Synaps Framework
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.