Probleem met statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Pasmans

Bart Pasmans

18/11/2010 11:14:39
Quote Anchor link
Mensen,

Hopelijk kunnen jullie mij helpen want ik word er niet goed van.
Ik heb onderstaande code in mijn 'login controle' staan:

if ('$geblokkeerd' == 1) {
echo "Deze gebruiker is geblokkeerd";
echo $geblokkeerd;
die;
}
else {
echo "Deze gebruiker is niet geblokkeerd";
echo $geblokkeerd;
die;
}

In mijn database bevinden zich op dit moment 2 gebruikers, een 'admin' en een 'test'.
de test heb ik in het veld 'geblokkeerd' door hem een 1 mee te geven.
echter wanneer ik inlog krijg ik het volgende te zien:

'Deze gebruiker is niet geblokkeerd 1 '

Ligt het aan mij of is dit nogal tegenstrijdig?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen dit op te lossen.

PS, ik ben nogal een amateur en nogal nieuw bij PHP dus hopelijk op jullie begrip.
Gewijzigd op 18/11/2010 11:15:46 door Bart Pasmans
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:28:40
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

18/11/2010 11:17:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ('$geblokkeerd' == 1) { ?>

zal vermoedelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($geblokkeerd == '1') { ?>

moeten zijn
 
- Dave -

- Dave -

18/11/2010 11:18:13
Quote Anchor link
@Teun
Die quotes om '1' hoeft niet.
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

18/11/2010 11:20:18
Quote Anchor link
Teun,

Mijn script is onderdeel van een geheel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php

en ?>


staan er dus wel gewoon in, maar op een andere plek of bedoel je dat niet op die manier?

Toevoeging op 18/11/2010 11:20:22:

Teun,

Mijn script is onderdeel van een geheel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php

en ?>


staan er dus wel gewoon in, maar op een andere plek of bedoel je dat niet op die manier?
 
Gerhard l

gerhard l

18/11/2010 11:25:52
Quote Anchor link
teun bedoelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if ($geblokkeerd == 1) {
echo "Deze gebruiker is geblokkeerd";
echo $geblokkeerd;
die;
}

else {
echo "Deze gebruiker is niet geblokkeerd";
echo $geblokkeerd;
die;
}


?>

en die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
maakt niet zoveel uit hoevaak die erin staan, je moet alleen je if statement verandern?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

18/11/2010 11:30:49
Quote Anchor link
ik gebruikte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tag om doormiddel van kleurtjes aan te geven wat er fout ging.zie bb-codes die te gebruiken zijn op deze site
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

18/11/2010 11:31:35
Quote Anchor link
ik heb mijn code zo aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($geblokkeerd == 1) {
echo "<script>alert('".$blokkade."');</script>";
echo "<script>window.location = \"index.php\";</script>";


}
else {
?>


En hij werkt goed nu!

Dank jullie voor de hulp!
 
Gerhard l

gerhard l

18/11/2010 11:32:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "YAAAY it works:D";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.