probleem met taal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tana

Tana

16/04/2008 06:47:00
Quote Anchor link
ik heb een website wat gaat over de serie Ghost whisperer
nou wil ik op me site laten zien hoe "Ghost whisperer" vertaald word naar andere talen (niet echt vertalen maar zo word de serie genoemd in die landen)

nou is het probleem dat sommige karakters vraagtekens worden
of er staat gewoon helemaal niets
enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen ?

edit: sorry vergeten bij te zetten dat het in de database al met vraagtekens, of in een geval gewoon helemaal niet, word neer gezet
de bulgaarse vertaling verdwijnt gewoon helemaal
en bepaalde karakters worden vraagtekens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tana
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 03:37:44
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

16/04/2008 07:15:00
Quote Anchor link
gebruik arial, verdana of een standaard lettertype voor je website. Kijk anders eens naar http://www.mikeindustries.com/blog/sifr/
 
Tana

Tana

16/04/2008 07:28:00
Quote Anchor link
bedankt voor je berichtje maar dat was niet helemaal wat ik bedoelde
de tekens worden in de database al verkeerd neer gezet :?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/04/2008 08:54:00
Quote Anchor link
Er was iets met bulgaarse char ik ga ff voor je kijken :P

Je meot een aparte charset er in zetten weet alleen zo even niet welke
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Riemer

Riemer

16/04/2008 08:59:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, gebruik een unicode characterset. En dan is vooral UTF-8 interessant naar te kijken aangezien je die ook mooi kan combineren met ASCII
 
Tana

Tana

16/04/2008 18:37:00
Quote Anchor link
ok ik heb em :)

gelijk nadat je met de database connect zet je dit neer:
mysql_query('SET NAMES utf8');
ook moet je deze (neem aan ergens boven aan) in je php code zetten:
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
en de collatie heb ik gezet op:
utf8_unicode_ci

geen idee of ze allemaal nodig zijn maar zo werkt het iig voor mij
 
GaMer B

GaMer B

16/04/2008 19:03:00
Quote Anchor link
Tana schreef op 16.04.2008 18:37:
ok ik heb em :)

gelijk nadat je met de database connect zet je dit neer:
mysql_query('SET NAMES utf8');
ook moet je deze (neem aan ergens boven aan) in je php code zetten:
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
en de collatie heb ik gezet op:
utf8_unicode_ci

geen idee of ze allemaal nodig zijn maar zo werkt het iig voor mij

Zo zou je het inderdaad kunnen doen ja.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.