Probleem met tabellen in te voegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maes Timmy

Maes Timmy

27/11/2007 19:07:00
Quote Anchor link
Ik heb een server zonder phpmyadmin en moet tabellen toevoegen, hoe doe ik dat? Ik had een soort van manier gevonden maar het werkt niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
mysql_connect("192.168.1.235","username","password") or die(mysql_error());
mysql_select_db("database") or die(mysql_error());

$sql = "<insert_sql_here>";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
echo("Query successfully executed");

?>


dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
mysql_connect("192.168.1.235","username","password") or die(mysql_error());
mysql_select_db("database") or die(mysql_error());

$sql = "<CREATE TABLE `jump_deejays` (
  `id` int(6) NOT NULL auto_increment,
  `djname` varchar(150) NOT NULL default '',
  `name` varchar(150) NOT NULL default '',
  `residence` varchar(150) NOT NULL default '',
  `age` int(2) NOT NULL default '0',
  `musicstyle` varchar(250) NOT NULL default '',
  `email` varchar(100) NOT NULL default '',
  `website` varchar(250) NOT NULL default '',
  `extra_info` text NOT NULL,
  `picture` varchar(25) NOT NULL default '',
  `picture_width` int(3) NOT NULL default '0',
  `picture_height` int(3) NOT NULL default '0',
  `datum_toegevoegd` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `ip_toegevoegd` varchar(15) NOT NULL default '',
  `datum_gewijzigd` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `ip_gewijzigd` varchar(15) NOT NULL default '',
  `status` int(1) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
CREATE TABLE `jump_deejays_comments` (
  `id` int(6) NOT NULL auto_increment,
  `dj_id` int(6) NOT NULL default '0',
  `name` varchar(100) NOT NULL default '',
  `comment` text NOT NULL,
  `datum_toegevoegd` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `ip_toegevoegd` varchar(15) NOT NULL default '',
  `datum_gewijzigd` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `ip_gewijzigd` varchar(15) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
>"
;
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
echo("Query successfully executed");

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:30:07
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

27/11/2007 19:15:00
Quote Anchor link
En Krijg je foutmeldingen? Krijg je überhaupt iets te zien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/11/2007 19:17:00
Quote Anchor link
die < en > om je query moeten ook weg en verder is het handig om de error te tonen. (Daarmee bedoel ik even hier weer te geven)

Edit, query even getest, zonder die < en > werkt die.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2007 19:18:00
Quote Anchor link
Ik zou die twee CREATE apart proberen.
 
Frank -

Frank -

27/11/2007 20:03:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 27.11.2007 19:18:
Ik zou die twee CREATE apart proberen.
Dat zal wel moeten, mysql_query() accepteert slechts 1 query per keer.

Daarnaast is het aan te raden om innoDB te gaan gebruiken, MyISAM is echt 10x niks, het kan zelfs geen foreignkey aanmaken. En zonder foreignkey is er geen sprake van een relationele database, dan wordt het een echte dataramp.
 
Maes Timmy

Maes Timmy

28/11/2007 00:32:00
Quote Anchor link
Gelukt :)

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.